Najdi forum

Pozdravljeni!

Imam en problem, ki pa upam, da je rešljiv, drugače …

Imam Pc-1 166 , na C Disku imam

sedaj

-porabljenega 665MB
-prostega 1,72GB

, ko sem dobila računalnik, je bilo ;

porabljenega 510MB, nakar sem nalagala gor nekaj slik in potem še shranjevala texte v WORDU 97.

Sedaj pa je nastopil problem. Je možno, da se je računalnik bolj upočasnil, zaradi tega, ker sem naložila toliko .gor? Zdj sem del tega, največ slik vrgla dol, na diskete in sem mislila, da bo mal več placa. A, še vedno imam 640 MB zasedenega in računalnik dela počasneje kot prej. Ne vem, kaj naj še vržem dol. Vse je gor tako kot prej ko je bilo 510Mb placa.

Torej, kaj naj naredim, da bom prišla vsaj pod 600MB. Ne vem več kaj naj naredim… tisto, kar je naloženega ostalo je skupi za ene 25MB.

Kje je napaka. Lahko popravim sama? Kaj mi svetujete?

Hvala!

Živjo!

Če le imaš možnost, si arhviraj pomembne stvari in formatiraj disk. To je najučinkovitejša rešitev za tvojo težavo. Razen če bi šlo za kakšno hardversko okvaro. ..

lp

Za “počasnost” bo verjetno krivo kaj drugega kot pa tistih 155MB porabljenega prostora. Preveri če se ti ne slučajno ob zagonu naloži 100 različnih več ali manj (ne)uporabnih programčkov in poskusi odstraniti nepotrebne (Znak za to je že da imaš v tray-u -> tam kjer je ura -> večje število ikonc.) Mogoče je pa čisto kaj drugega.

pozdravljen Blazon

hvala ti za odgovor!

sprašujem se tudi jaz. Kadar sem na netu mi dela neke čudne napake. kar napiše mi da je prišlo do notranje napake in da moram zapreti vsa okna in ponovno zagnati računalnik. In… so to mogoče hardverske napake… Zakaj pa je še vedno poln, če sem vse zbrisala, kar je bilo dodatno naloženega.

Od kje potem 155Mb novih zavzema plac. Od kje?Blazon je pisal/pisala:
>
> Živjo!
>
> Če le imaš možnost, si arhviraj pomembne stvari in formatiraj
> disk. To je najučinkovitejša rešitev za tvojo težavo. Razen
> če bi šlo za kakšno hardversko okvaro. ..
>
> lp

Threshold je pisal/pisala:
>
> Za “počasnost” bo verjetno krivo kaj drugega kot pa tistih
> 155MB porabljenega prostora. Preveri če se ti ne slučajno ob
> zagonu naloži 100 različnih več ali manj (ne)uporabnih
> programčkov in poskusi odstraniti nepotrebne (Znak za to je
> že da imaš v tray-u -> tam kjer je ura -> večje število
> ikonc.) Mogoče je pa čisto kaj drugega.

Hvala za odgovor!

Ob zagonu se mi naloži vse tisto, kar je bilo prej gor in nič več, nobenih novih programčkov.. Spolh pa ne 100 različnih. Tako, da še vedno ne vem od kje bi lahko izvirala napaka.Drugače pa sem pri ikonah zraven ure resda dobila na novo, ko sem bila na netu- samo koledarček, ki se sedaj kaže poleg ure in nič več… Ostalo je tako kot je bilo prej!!!

Ja imaš prav, mogoče pa je čisto nekaj drugega. Se še komu to dogaja. Naj še brska ali naj ga odnesem v popravilo?

Men se ne zdi, da bi bilo kj posebnega, sam odkrit moram napako!!! Nujno, drugače, bom ob ves plac, ker se kar nabira in nabira, jz pa nč ne shranjujem. sam gor visim, pa mal gledam al pa kj pišm, pa je že zasedn, isto je ko ga ponovno zaženem… Isto porabljenega placa.

Si pregledala temp direktorije?

Med delom in brskanjem po netu se na disk zapisuje mnogo reči, nekatere se kasneje zbrišejo, marsikej pa ostane in zaseda včasih prepotreben plac na diskih.

Pa koš je morda za spraznit, pa nič nisi povedala katere windoze uporabljaš (nekateri namreč shranjujejo varnostne kopije datotek), itd…

hmmm je pisal/pisala:
>
> Si pregledala temp direktorije?
>
> Med delom in brskanjem po netu se na disk zapisuje mnogo
> reči, nekatere se kasneje zbrišejo, marsikej pa ostane in
> zaseda včasih prepotreben plac na diskih.
>
> Pa koš je morda za spraznit, pa nič nisi povedala katere
> windoze uporabljaš (nekateri namreč shranjujejo varnostne
> kopije datotek), itd…

Oj!
V temp direktorijih mam sam 9 MB od Temporary Internet Files, zavzetga ostalo je Ok

koš pa praznim na vsake 10 dni. Včeraj sem ga spraznla… Pa mam še več gor kot prej . To bi blo skor nemogoče!! Kajne?

Uporbljam 98, slovenske win

In kje se shranjujejo varnostne kopije datotek?

hvala!!!

Če sem te prav razumel se ti zaseden prostor veča brez tvoje
dejavnosti? če je tako, nujno preglej računalnik z kakšnim protivirusnim programom (če nimaš nobebnega ti tale pregleda kompjuter kar z neta, samo malo traja:
pa še kakšen ad aware si montiraj.

Wega je pisal/pisala:
>
> Če sem te prav razumel se ti zaseden prostor veča brez tvoje
> dejavnosti? če je tako, nujno preglej računalnik z kakšnim
> protivirusnim programom (če nimaš nobebnega ti tale pregleda
> kompjuter kar z neta, samo malo traja:
>
> pa še kakšen ad aware si montiraj.

Hvala Wega!

V računalniku imam antivirusni porogram, vendar, virusa v računalniku, NI! In sicer imam AVG CONTROL CENTER antivirusni program. Imam pa neko težavo. Dela mi neke napake, ko sem na netu in potem moram zapreti vse programe in znova zagnati računalnik, ali pa me sam vrže ven. Pa še mele mi ful počas, tle je una napaka. Skeniram pa ga tud in napake opdpravljam sprot… Neki so mi omenl, da mi dela Save copy-je, se pravi, če kaj zbrišem in vržem iz koša imam potem še vedno Nekje shranjene te kolije, ki so zbrisane. Je to možno? Nekja že mora biti, če mi več ko delam, več imam zasedenega placa. shranjujenm pa nič. Naj bi bilo tko, da se plac zasede, će kaj shraniš ali pač.

Se pač ne spoznam in potrebujem pomoč!!Pač

Hvala od Simone!!!

Odgovor je jasen: jovo na novo!
Prav hiter pa itak ne bo nikol več, prej obratno.
Pujska veselo in pridno polni, decembra naj tvoji kaj dodajo pa bo veselje pri hiši. :))

LP Tajfun

Tajfun je pisal/pisala:
>
> Odgovor je jasen: jovo na novo!
> Prav hiter pa itak ne bo nikol več, prej obratno.
> Pujska veselo in pridno polni, decembra naj tvoji kaj dodajo
> pa bo veselje pri hiši. :))
>
> LP Tajfun

Zakaj tako praviŠ?
Se mi zdi, da malo pretirravaš, sem se mal pozanimala in zdj vem, da se da vse uredit, itak?

hvala vsem, k ste mi svetovali, ta ta zadnji, pa je mal mem, ni mu blo jasn očitno…

Men zdj je…Nč nav treba novga kupt, sam neki bomo pač dodal pa bo vredu in zbrisal al očistl bi rekla!!!

Hvala!!!

Tajfun ne svetuj več v prihodnje!!!

Poskusi še tole z Start/iskanje poskusi najti datoteke *.tmp ali pa ~*.* (tilda, zvezdica pika zvezdica). Tiste s končnico *.tmp večinoma lahko pobrišeš brez pomisleka, tiste s tildo pa le preglej. Nič nisi napisala kateri OS uporabljaš (najbrž W95?). V sistemskih orodjih imaš orodje čiščenje diska, poskusi.
Res je: če na sredi resetiraš računalnik se marsikaj nabere. In tudi to je res: če ti računalnik zadostuje, ne potrebuješ novega.
Še nekaj mi je prišlo na misel: včasih sem disk “čistil” na takle način: z Iskalcem sem poiskal vse datoteke večje od 1MB, jih razporedil po velikosti in ostal odprtih ust: največje datoteke so bile od boga pozabljene bmp slike, ki so čemele v nekem temnem kotičku diska…

Zvezda, obljubim, da ne bom več. Vsaj tebi ne.

LP Tajfun

A si že poskusila z defragmentacijo diska?
Boš videla, če imaš kakšne slabe sektorje, pa še računalnik ti bo “malo pospravil”

Natasha

Živjo Tajfun!

Ma daj, ne se “sekirati” zaradi ene dekline, ki misli,
da je pobrala vse znanje tega sveta v tisti njen domači mlinček.

Ženska naj ve, da če ima samo prižgano mašino, da se
ji nekaj “fila” po računalniku.
Če pa ima še antivirusni program ji ta tudi dela
začasne datoteke na njenem mlinčku.
Pa internet tudi.
Pa verjetno nima v raziskovalcu omogočen prikaz vseh datotek, sicer bi vedela in videla kje ima kaj “nafilanega”.

Brez veze čas izgubljati, dajmo se raje zmenit enkrat na enmu pivu/kavi/sok in podobne neumnosti na Infos-u.

Ajd lep ponedeljek!

Tajfun je pisal/pisala:
>
> Zvezda, obljubim, da ne bom več. Vsaj tebi ne.
>
> LP Tajfun

Najlepša hvala!!!

Priden!!!

Klemenxx, doslej si bil zgled potrpežljivosti. Kaj te je pa sedaj pičilo?
Častim pivo.

Živjo Klemenxx,

ma kaki sekirancija, od kod ti ta misel, le odgovoril sem ji in je bejba vsa happy. Na drinko pa bo res treba, prej ali slej :)))

Ajde, lepo si ga imej.
Tajfun

Ampak če se že nekdo trudi nekaj pomagat in svetovati po svojih najboljših močeh, oz. iz prakse, kar verjamem, da Tajfun obvlada, naj bo deklica tiho,
ali reče hvala lepa.
Ne pa nekaj v stilu:

najprej joka, da nič ne ve in nič ne zna
nato pa takole grdo – v stilu ne ti meni svetovati in pomagati.

Saj razumem ljudi, da imajo stiske takšne in drugačne.
Ampak naj bodo tudi prijazni z odgovori, oz. vprašanji.
Ah kultura, kultura nam še vsem skupaj manjka.

Pa bo že, sonček zopet sije, grem na kavo..

lp

Kavo al “kavo”?

Klemenxx, evo tudi jaz ob močni pravi kavici… hehe. Don’t worry, be happy. Takšne in drugačne opazke niso omembe vredne. Imamo že krokodiljo kožo.

Sonček je, in ti si skuštrana… Tudi jaz bi kuštral… pa ni časa.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close