W32.Opaserv.Worm.
S pomočjo Symantecovih orodij sem odstranila W32.Opaserv.Worm. z moževega računalnika. Toda – Norton še kar naprej besno javlja vsake 10 minut, da je virus prisoten, medtem ko je po ponovnem zagonu FiyOpsrv vse OK. Kateri je “višja inštanca”?
Karmen!
Najprej moževo računalo ponovno restartaj.
Potem preglej z Nortonom še enkrat celotno vsebino računala, to pomeni vse datoteke, ne samo izvršne (.com.bat,.exe), temveč vse, to pomeni *.*.
V karanteni kar pobriši vse datoteke, ki so tam sicer varno spravljene, pa vendar.
Nato pa še poglej za katero datoteko ti Norton “piska”
in še tisto odstrani, če pač Norton ne uspe očistiti datoteke.
lp
Klemenxx hvala za nasvet! Norton mi piska za eno od skenerjevih datotek, ni hudega. Grem dol z neta in restartat…. Ciao!
Sem že nazaj…
zdaj mi ob zagonu WIN javlja: “Datoteke scrsvr.exe (ali ena od njenih komponent) ni mogoče najti. Poskrbite za to, da bosta pot in ime datoteke pravilna in da bodo na voljo vse potrebne knjižnice” ter “Programa “scrsvr.exe”, ki je naveden v datoteki WIN.INI, ni mogoče naložiti ali zagnati. Poskrbite za to, da bo datoteka s programom v računalniku, ali pa odstranite sklic nanjo iz datoteke WIN.INI”.
Hmtata hmtata jejtata, kaj pa zdaj? Za v bodoče: kako pa se lahko potrebne knjižnice pred zagono AV shranijo ali morda kako jih obnoviti?
Karmen!
Mislim, da ti še sedaj zadeva javlja, da manjka datoteka
scrsvr.exe
to pa zato, ker si črv nastavi tvoje računalo tako, da se črv vedno starta, ko prižgeš računalo.
To datoteko odstraniš takole:
Start
Run (Zaženi)
Napiši Regedit in ENter
Potem v Registry datoteki poišči naslednje:
Hkey Local Machine
Software
Microsoft
Windows
CurrentVersion
Run
Nato boš videla napis zrave Run nekaj takega kot:
ScrSrv = ime_datoteke
Sedaj pa pobriši: ScrSrv = ime_datoteke
Restart računala in mora delat.
Pazi!!!
Če ne boš delala kaj pravilno lahko izgubiš podatke na računalu, ali pa se računalo ne bo hotelo več pravilno startati.
Če nisi prepričana kaj delaš, preberi moje sporočilo 10 x
ali pa raje še enkrat vprašaj!!!
lp
hvala Karmen , pravkar sem mislu to vprašat.Sledil sem klemenovim navodilam ampak te datoteke jaz tam nimam , je možno da se je skrila kje drugje?
drgač je pri meni vse isto kot omenja karmen…
Poglej če imaš v Registry datoteki nekaj takega kot:
Start
Run (Zaženi)
Napiši Regedit in ENter
Potem v Registry datoteki poišči naslednje:
Hkey Local Machine
Software
Microsoft
Windows
CurrentVersion
Run
ScrSrv = c:\windows\scrsrv.exe