nevednost
Pozdravljeni.
Zaradi problema s črvom, sem pobrskala po starejših sporočilih foruma in našla tole:
»Za odstranjevanje črva se lahko uporabi program kleztool.zip (http://www.kabi.si/si21/fsav/kleztool.zip). Ko je črv odstranjen, je potrebno pregledati s protivirusnim programom še ostale datoteke na računalniku.«
ok, program mi je klez odstranil (174 datotek je bilo okuženih), zanima pa me, kaj naj storim sedaj. S katerim protivirusnim programom in kako pregledati ostale datoteke?
Hvala za odgovor (in upam, da moje vprašanje ni preveč smešno)
Lp, Klara
ps. Računalnik je kljub odpravljenim težavam še malo čudaški, vsaj kaj se ure tiče, saj ura (in dnevi) teče le, kadar je prižgan, ugasnjen pa obtiči na mestu.
Klara živjo,
če je računalnik starejši, je to lahko znak, da ti baterija peša in ura ne dela več kot je treba. Na servisu ti jo zamenjajo, ni draga.
Za zaščito pred virusi pa si preskrbi primeren program. Predlagam ti Norton Antivirus 2002 ali 2003, ki ga v nekaterih trgovinah kupiš za 5.000 SIT.
Lep dan brez virusov!
Tajfun
Samo komentar – Norton antivirus, ki stane 5000 SIT je OEM in če ga ne kupiš ob računalniku, je licenca neveljavna in je bolje, da teh 5000 SIT daš sosedovemu sinu, bomo vsi skupaj imeli več koristi. Slučajno vem, ker pri nas prodajamo te reči, piše to tudi na CDju, samo to v trgovinah ne povejo (“Saj znajo kupci brat, kaj pa nas briga”)
Pa kdo doma rabi licenco?? Klara gotovo ne.
Te slučajno zanima, kaj pregleda inšpektor ob obisku podjetja?
Licence ga niti malo ne zanimajo, lahko si tiste pildke sposodiš pri frendih. Računi so merodajni.
In če imam jaz za 5 Prešernov original Nortona pa še fakturo zraven, me nihče ne bo prepričal, da je kaj narobe z njim.
Še pripis: kje pa piše, da moraš ob nakupu OEM programov kupiti še računalnik? Vzameš miško al pa cd-rom… karkoli…
Forum je zaprt za komentiranje.