Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija ali moraš računalnik vsak večer izklopiti?

ali moraš računalnik vsak večer izklopiti?

Ali je lahko računalnik prižgan dalj časa, recimo tudi po en teden in več, ne da bi ga čisto izklopili. Vsak dan delam na računalniku in mi je zoprno ga nenehno izklapljati in vkljapljati. Ali to kaj škoduje, če je računalnik skozi vključen. Imam nov računalnik, xp.
Hvala za pomoč in nasvidenje!

p.s. Nastavljenega imam tako, da se čez nekaj časa ne dela na računalniku izklopi na počivanje.

Računalnik je po moje lahko komot prižgan tudi nekaj dni. Tudi jaz ga velikokrat tako puščam. Ugasnem le monitor. Ampak ga vsaj dvakrat na teden ugasnem ali vsaj ponovno zaženem, da razbremenim pomnilnik.
Kaj pa pravijo ostali? Tudi mene zanima…

Zdravo!

Jaz računalnika že dolgo ne izklapljam več – razen seveda ob kakih servisnih posegih.
Če ti upravljanje porabe (power management) deluje, potem v principu ni problema.
Kadar pa se pripravlja k nevihti pa ga le izklopi. 🙂

LP…

TT je pisal/pisala:
>
> Računalnik je po moje lahko komot prižgan tudi nekaj dni.
Lahko je tudi več let, če je kvalitetna oprema.

Na ta način bo celo dlje zdržal, saj je manj elektro in toplotnih šokov.

Vsak računalnik mora z lahkoto zdržati po več mesecev.

meni se zdi škoda elektrike

mislm da ne skoduje

PC Lahko daš na standy. START->SETTINGS->POWER OPTIONS->SYSTEM STADNBY. Če recimo xx (sam nastavi) časa ni aktivnosti (kot je tipkanje, uporaba CPU, RAM, HDD ali pa premikanje miške) se cel sistem ugasne, potem pa pritisk na tipko vse nazaj vklopi v 3 sekundah.

točno tako je. xp se mi ugasne sam na počivanje in ko pritisnem kateri gumb, se mi po 3 sekundah ponovno vključi. Mislim da računalnik požre zelo malo elektrike, kajti drugače bi mi že bankrotirali saj gorijo 4 računalniki.
Ob nevihtah…, pa seveda izklapljamo in vlečemo iz vtičnic kable ven.
Po vaših odgovorih sodeč, je lahko prižgan. vsake toliko časa pa ga izključim že zaradi kabelske internet povezave, ker včasih kaj zašteka in moram ugasniti in ponovno prižgati, da je potem vse okej. Vsem skupaj hvala za pomoč in lahko noč!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close