Digitalni fotoaparat
Pozdravljeni!
Naše gasilsko društvo se zanima za nabavo digitalnega aparata, pa bi prosil vse, ki ste o tej zadevi na tekočem, oz. imate z aparati kakeršnekoli izkušnje za nasvet kateri aparat bi bilo najbolj pametno nabaviti, glede na uporabnost, kvaliteto in cenovni razred, ki naj bi bil nekje med 100.000,00 – 150.000,00.
Prosil bi tudi za nasvet, kje v tujini bi lahko aparat dobil ceneje, kako je z carino, plačilom računa, garancijo…
Za kakeršnokoli pomoč se vam iskreno zahvaljujem! Lep pozdrav! B.
Toplo priporočam Canona Powershot s 30. Ima 3.2 M pixle, kar je več kot dovvolj, plus ogromno drugih funkcij!
Če si iz Gorenjske se ga splača iskat v Villiah v Mediamarkt, kjer je cena še vedno 30 % nižja kot pri nas. Doma pa je cena cca 148.000, kar pa je za tako “zverino” še vedno ugodno!
LP, Uroš (Mojstrana)
Kakor za koga. Meni se 150 jurjev ne zdi malo, ker to sploh ni taka zverina. Trgovci nas šopajo na veliko. Cene hitro padajo. Pri nas tega sploh ni za kupit. Če pa ima GD lovo, sploh ni blema. Bo pa takoj veselica. Pridemo vsi!
Mislim da je zverina in to divja. Res da danes nima ne vem koliko pixplov (čeprav jih več – roko na srce malo kdo potrebuje), vendar so funkcije tisto, kar ga v tem cenovnem razredu postavijo nad konkurenco!
Katere pa?
imam olimpusa C-700 ultra ziim in sem z njim zelo zadovoljen, veš sicer odvisno za kaj boš uporabljal. sam brez zooma je aparat neuporaben tud če ima mal manj pixlov sej jih je 2,1M in naprej čist dovolj…sicer kot sem reku odvisno zakaj uporabljaš…..
Aparat bi uporabljali za slikanje vsega, kar se pač v gasilstvu dogaja. Od intervencij, vaj, tekmovanj, posevetov, praznovanj. V planu imamo izdelavo internetne strani in bo res prav prišel. Glede na to, da skozi leto kar veliko slikamo, aparat se nam je pokvaril in je potrebno nabaviti novega in, da razvijanje slik ni poceni smo se pač odločili za nabavo digitalca. Rad pa bi, da bi dobili za namenjen denar kar najboljše in najbolj uporabno, ker v bistvu toliko denarja ni malo za društvo, izbira digitalcev pa je kar velika.
Če mi lahko še kdo pomaga s kakeršnimkoli nasvetom, bi lepo prosil, vsem pa hvala za odgovore in za vaš porabljen čas. Lep pozdrav! Boris
Forum je zaprt za komentiranje.