DVD
Za strokovnjake!!!
Prosim če mi lahko kdo pove kako presnameš dvd film na cd
imam dvd pogon ter nero
Hvala.
ne bo šlo tako zlahka. DVD je pač DVD, CD pa CD. Gre za dva različna formata, saj navadni CD rom in CD -pekač DVDja ne bosta niti prebrala, kaj šele zapekla. To kar videvaš na CDjih so filmi v Divix formatu. Gre za posebej predelane in odkodirane oblike DVDja, nekaj podobnega, kot je jpg za bmp, recimo, ali – tole pa sploh velja – mp3 za glasbene datoteke. Film torej zgubi kakšen giga, kvaliteta pa pač malo pade.
Ampak.
Če boš želel presneti DVD na CD moraš imeti a) DVD predvajalnik, b) CD pekač, c) program za “ripanje”
“ripanje” namreč v warez žargonu pravijo krčenju im pretvorbi (ne samo) DVD ja na divx (ki imajo mimogrede končnico običajnih avi datotek). Z običajnih DVD jev namreč najprej vržejo v koš vse dodatke, sekundarne zvočne datoteke (sinhronizacija Kekca v nemščino recimo) in odvečne podnapise. Preostanek potem skrčijo na razumno raven od 650 M naprej. Gre za kompromis, saj je včasih bolje posneti dva CDja, kot zgubiti kvaliteto. Za še sprejemljivo kvaliteto velja recimo tako dober posnetek, kot je običajna VHS kaseta.
Dovolj izčrpno?
Dovol izčrpno že, ampak bistva ni.
Kot sem že napisal imam DVD pogon ter PEKAČ z nerotom.
Zanima me kje dobim program za ripanje,oziroma kaj je potrebno da spravim film iz dvd na cd.
Ripanje je samo del poti iz DVDja v DivX, ki ga potem zapečeš na cd.
Orodja in opis kako gre celotna zadeva imaš na
Obstajajo pa tudi že programi, ki vse skupaj opravijo sami eden teh se imenuje DVD2CD, ki ga tudi dobiš na omenjeni strani.
Forum je zaprt za komentiranje.