Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija digitalno snemanje glasbe

digitalno snemanje glasbe

Imam MUSICMATCH Jukebox 7.2 in sem probal če je kakšna razlika če snemam iz cd-predvajalnika in iz pekača.
Ko sem snemal iz cd-predvajalnika v PC mi je snemalo normalno digitalno, ko pa sem snemal iz pekača v PC pa mi je v monitorčku predvajalnika jukebox izpisalo na začetku D (digitalno) potem pa čez sekundo error(10): read error, retry in analog activated in mi je napisalo A (analogno) in začelo snemat analogno. Ko sem kliknil na izdelek ni bilo glasbe ampak sama tišina. Potem ko sem v nastavitvah nastavil analogno snemanje in sem kliknil potem na izdelek je bila tudi samo tišina. Vendar pa je bila tišina po analognem snemanju tudi pri cd-predvajalniku.
Zanima me zakaj mi pekač ki je TEAC-ov SCSI in star eno leto noče snemat glasbe digitalno, cd-predvajalnik pa je starejši (tudi TEAC) in mi normalno snema.

Mogoče bo kdo vedel še to, zakaj mi ne snema na MONO čeprav to nastavim v nastavitvah. (Rabil bi MONO in ne STEREO.)

Enote se med sabo pač razlikujejo, že cd-romi so med seboj precej različni med cd-romi in cd-rji je pa itak še večja razlika.
Si probal več glasbenih cdjev ali samo tega?
Če je cd poškodovan lahko pride do odstopanj pri branju in ena enota ga prebavi drugi pač ne znese. Tudi pri podatkovnih cdjih se lahko zgodi, da ti ena enota prebere datoteko na poškodovanem cdju druga pa ne.

Glede digitalnega in analognega snemanja pa tole.
Glasba je na cdju posneta digitalno. In na hard disk se tudi posname v digitalni obliki. Zato je sigurno najbolje če pač prebereš digitalni zapis in ga identičnega posnameš na disk. Pri poslušanju pa se digitalni zapis pretvori v analognega in le takega znajo ojačevalci in zvočniki tudi spravit v ušesom prijazno obliko.

In tu je verjetno tudi finta, zakaj ne dobiš mono posnetka. Ti pač dobiš identično kopijo kot je na cdju(stereo/44KhZ).
Ko imaš zadevo na disku raje vzami kak program za obdelavo glasbe in pretvori v mono.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close