vprašanje_
Kupil sem mrežno kartico in kabel in sedaj me zanima kaj je treba še nastavit v windowsu (mam windowse 2000 Profesionale) ?
thanks
Windowsi na začetku avtomatsko dodelijo IP in če ti dela, potem kar pusti, drugače pa:
nastaviti moraš IP 192.168.0.1 za server in 192.168.0.X za client-e …. tisti X je katerakoli lahko tromestna cifra razen 1. Potem pa še Subnet mask 255.255.255.0, ki je na vseh računalnikih enaka.
In ime delavne skupine naj bo na vseh računalnikih enako.
In zakaj si to kupil???
Rok
Verjetn bo krave pasu.
Zdej mi je to uspel nardit. Kaj morm pa še nastavt da bo šel lahko ta ki je zmano povezan tut na inetrnet K jst k se konektam na net mi napiše da je tcp/ip vredu, ampak ipx al neki podobnga pa ni.
thanks
aaaaaaa?
Ti moraš imeti fiksni IP. Če si nastavil 192.168.0.1 je to v redu. Vse ostale protokole kot so IPX/SPX, NetBEUI pozabi. Nastaviti moraš Internet Sharing Connection, da lahko skozi tvoj računalnik dostopa še kdo drug. S tem postane tvoj računalnik tudi DHCP strežnik in dodeljuje ostalim računalnikom IP naslove, zato mora imeti sosednji računalnik nastavljen TCP/IP tako, da dobi IP avtomatsko.
Upam, da imaš za povezavo z sosednjim računalnikom cross kabel kar pomeni, da sta parici za sprejem in oddajanje zamenjani, ali pa HUB ali SWITCH.
Prvo moraš preveriti, če je povezava med računalnikoma uredu. To najlažje narediš tako, da na sosednjem računalniku “pingaš” prvega. V ukazni vrstici oz. MSDOS prompt odtipkaj:
ping 192.168.0.1
To je IP naslov prvega računalnika. Če povezava dela, boš dobil rezultate “pinganja”. Če pa ni povezave, dobiš odgovor da je “pingani” računalnik nedosegljiv ali da je HW napaka.
Mislim, da imaš za danes dovolj in srečno,
Rok
Forum je zaprt za komentiranje.