Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija hitro na pomoč-ali je bil to virus?

hitro na pomoč-ali je bil to virus?

Dobila sem e-mail. Ni mi bil znan, vseeno sem odprla pošto, bila je priloga, rekla sem si, ne odpiraj sigurno je virus, vendar baba neumna, sem odprla, pred očmi se mi nariše mala bombica takoj ugotovim, da je to virus in joj, hitro zaprem to prilogo, jo zbrišem iz e-maila,grem ven iz E-maila in ugasnem računalnik. Potem ga ponovno prižgem in vse je okej. Kaj sedaj to pomeni.

1. Ali sem pravočasno vse skupaj prekinila
2. Ali pa se bo računalnik sesedel ščasoma
3. Ali se takoj sesuje računalnik, če dobiš takšen virus, kot je bila ta bomba.
če sem prav videla, me je vprašalo ali želim samo odpreti ali prenesti v računalnik in jaz nisem naredila nič, ne prenesla in ne odprla, sem samo hitro zaprla to prilogo in ugasnila računalnik.
Na pomoč, povejte mi, kaj se bo zgodilo.

p.s. Pošiljatelj je bila neka Helena,
vsebina pisma pa je bila kot neka pritožba na zavod za zdr. z. zaradi komisije glede bolniške. Bodite pozorni na takšno pošto.

Kim zdravo!

Saj ni odveč, pa tudi sama veš, da odpiranje priponk
neznanih pošiljateljev ni v redu.
Če pa misliš v stilu baba neumna – je pa to tvoje mišljenje
in ne moje. Moje je bolj v stilu – aha šee eden povprečen
uporabnik, ki ve kaj ne sme, ampak “firbec” je na prvem mestu (hehe)..

Takoj ko si odprla priponko se je tvoje računalo okužilo z virusom, seveda predpostavljam iz tvojega sporočila, da si dobila virus (99% si ga dobila).
Večja napaka, je da nimaš instaliranega protivirusnega
programa, redno osvveževanega, potem ti je pač vseeno ali priponko odpreš ali ne, AV program ti pač ne bi dovolil dostopati do te (okužene) datoteke in se ne bi okužila.

Ok, da ne dolgovezim (in začnem trapati v stilu kondom gor pa gremo):

Klikni na spodnji link, pa ti bo Norton-ov sistem preveril računalo in načeloma očistil računalo virusa.

Pa povej kateri virus je bil, mislim, da Bugear/A ali pa Klez..

lp

Oh, te babe 🙂

Te dni spet rola Klez… 🙂 6. 11. bo spet pestro.

Pozdravljena oba!

Ja res mi lahko rečeta baba, ne baba, bila sem prava kura, ker sem si rekla ne odpiraj je virus, ne jaz firbec grem in dobim pod nos bombo.
Vsaka slaba stvar je za nekaj dobra in vem, da nikoli več ne odpiram pošte če pošiljatelja ne bom poznala, naj se firbca sam.
Sedaj pa mi pomagajta le še toliko, lepo prosim.
Takoj sem zagnala program, sploh nisem bila sposobna gledati kateri virus, kaj se dogaja, takoj sem dala na čiščenje, ki si mi ga ponudil Klemenxx. Ko je pregledoval še file so bili začetni listi zeleni, potem pa so se pojavili rdeči, te je potem spremenil v zelene in to je trajalo do konca. Ko je ta program končal, je napisal, da je pregledal vse in ni nič okuženo oziroma ni virusa. Kaj sedaj to pomeni? Ali sploh ni bilo virusa ali to pomeni da je vse očistil in je sedaj okej.
Pregledala sem na hitro računalnik, file, datoteke, programe, igre in vse se odpira kot prej, na videz ničesar ne manjka. Ali je res vse okej, ali se je lahko s tem virusom sedaj kaj uničilo in bom to opazila kasneje.
pa še to, imam instaliran antivirusni program, vendar očitno ni vredu. Kateri program pa si omenjal ti Klemenxx? Prosim vaju, odgovorita mi še na to, da me ne bo kap od skrbi. Saj je vsa moja pamet v računalniku. Potem vama je sigurno jasno, da sem na trnih. baba gor ali dol, bodita prava dedca in mi pomagajta še tokrat.

p.s. Klemenxx, tebi pa bi sedaj takoj pritisnila poljubček, ker si me rešil pred izgubo svoje pameti.

Prosim še enkrat, kaj se sedaj dogaja, ali je vse okej ali moram narediti še kaj?!

Hvala vama, zlata sta!

sem rajši dala pod novo temo, da bosta sigurno odprla! hvala

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close