Najdi forum

Imam walkman ki rabi ALKALNO baterijo LR6 (size AA)
AA se mi zdi da pomeni moč baterije.
Kaj pa pomeni LR6 ?
In kakšna je to alkalna baterija-klasična?
Pa me zanima če je lahko tudi baterija ki se da polnit-akumulatorska…..in če je, kako se imenuje.

Zanima me še to. V walkmanu imam akumulatorsko baterijo NiMH, baterija ki pa jo lahko dam zraven pride pritrjena zunaj in piše v navodilih da je LR6 AA…. pa me zanima ali to škoduje kaj akumulatorki bateriji da se prej uniči.

In če veste mogoče kakšno stran v slovenščini ko piše kaj o baterijah mi prosim napišete link.
LP

Meni se pa zdi, da pomeni “size AA” (kot si sam zapisal) velikost oz. tip baterije 😉

Alkalne baterije ni najbolj pametno polniti (puff…), z akumulatorsko pa lahko to ponoviš 200-1000 krat.

lp
mačkon

katero baterija za polnit pa ustreza bateriji AA LR6 da mi ne bo wlkman pregorel ali pa preslabo delal.

zanima me še kaj je narobe da mi lampa včasih ne dela. Fotr pravi da se ena žica ne dotika dobro al kaj.

LR6, AA, Mignon – to pomeni model ali velikost baterije.

Ce rabis akumulatorske baterije sta dve vrsti, ki se jih dobi povsod NiCd in NiMh.
Akumulatorske baterije imajo 1,2V kar te naj ne moti.

NiCd akumulatorji imajo memory efekt, kar pomeni da jih moras veckrat popolno spraznit, ce ne se ti cas uporabe manjsa.

NiMh akumulatorji tega nimajo, ampak so drazji.

imam NiMh akumulatorsko baterijo in se je v dveh letih precej poslabšala. deluje praktično 30 do 40% slabše. polnil sem jo približno 300krat

Nimam pojma kolkrat jih lohk polnes, mislem pa da se NiMh baterij ne da obnovit, tko da bos moral zacet razmisljat o novih, ki pa dobre stanejo okol 3.000SIT za par.

nikel kadmijeve se da obnovit? in to maksimalno?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close