Najdi forum

Zdravo,
na vas se obračam s prošnjo, da bi mi malo pomagali pri nakupu računalnika.
Potrebujem ga za delo v srednji šoli. Težave mi povzroča predvsem to, kakšna naj bo oprema. Nekako pripravljena sem za vse dati približno 150.000 tolarjev.
Lepo vas prosim za nasvet
Hvala in lep pozdrav

Podjite se malo razgledati po trgovinah, naberite si nekaj proskepkotv, saj se dobi resnično veliko dovolj dobrih konfiguracij z monitorjem vred za 150.000 sit.
Kje in kaj boste kupili, pa je po mojem odvisno tudi od Vaše presoje trgovine in prodaljalca, saj so načeloma že sestavljene konfiguracije popolnoma združljive in stestirane, tako da nebi smeli boti težav.

Hm! Če ga rabis predvsem za delo v srednji soli pomeni da nebos terala kakih hudih igrc pa to…Pomeni da ne rabis neke hude graficne kartice! Odpadejo tud zvocna, velik disk, dosti rama… Za taksno delo ( pisanje v wordu, tu pa tam kaksna slika risba) ne rabis tudi nekega mocnega procesorja! Vendar poglej z druge strani! Nikoli ne smes kupovat racunalnika z najnizjo konfiguracijo ker je ze danes zastareli kaj bo sele cez leto, dve…! Predvidevam da bi v to ceno 150 k rada imala tudi monitor!
Glej kaj priblizno dobis za tak denar!
monitor: samsung 17″ 753s 42.600
maticna plosca:KINETIZ 7E-KT133A ( sb + integrirana grafa) 19.100
procesor: ATHLON XP 1600+ 22.600
rami:RAM 256 MB 8.800
hladilnik za procesor: TTC-D5TB 2.400
cd-rom:SONY 52X 9.100
ohišje: 300 w 9.800
disk: WD-BB 20GB 7200obr 21.800
miska ina tipkovnica skupaj: okoli 5.000
in to je to: skupaj: 141.200 sit
priporocam pa ti se cd-rw za okoli 15k sit!
Upam da sem ti pomagal, ce pa bi rada naslov kje sem te cene pobral pa se mi javi tu na forumu, sicer pa nekih vecjih odstopanj pri cenah pri razlicnih firmah ne more bit ( saj ves: konkurenca)
LP Izi

Živjo!

Poglej si stran http://www.gricom-sp.si

Jst sm ga kupila tam. Pred enim letom pa tut moj fant.
Ful sva zadovoljna. Pred tem sem naštudirala vse možne variante in
kakorkoli sem obrnila, je blo pri tem tipu najcenejš. Maš 3 leta garancije.

Ful je prijazen tip, zna dobro svetovat.Zastonj ti ga pripelje na dom,
zmontira da vse dela, že prej ti pa naloži vse programe ki jih želiš met (tut telefonski imenik in podobno).

LP, Tina

Wow, Tina. Preveč gostobesedna si bila. No, recimo, da nismo vsega slišali. 🙂

Poznaš tisti pregovor: kdor je dober, je oslu podoben?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close