kupujem skener
Rada bi kupila skener, ki prepoznava tekst in je dovolj kvaliteten za skeniranje barvnih sli. Seveda si želim čim bolj ugodno varanto. Zanimajo me vaše izkušnje. Katerega mi priporočate, kje se ga najbolj splača kupiti. A je zahtevno delo s skenerjem? Računalnik dosti dobro obvladam, skenirala pa nisem še nikoli.
Zanima me tudi, kaj potrebujem, da si naredim svojo stran na internetu. Je res za to potreben poseben program? Kateri omogoča največ možnosti in je hkrati dovolj enostaven za začetnika ter ne predrag. Ali je res možno, da vso stran naredim v wordu in potem samo pretvorim z ukazom v HTML jezik? Prosim za pomoč, ker o tem res še dosti ne vem.
Hvala vsem za pomoč in odgovore.
Andreja,
Kar se tice scannerja, ti ne znam svetovati, ker se z njimi nisem ukvarjal kaj dosti. Kar se pa tice prepoznavanja teksta, pa to ni odvisno od scannerja, temvec od programa, ki ga bos uporabljala za skeniranje.
Nadalje, izdelava Internetne strani… res je, da se da v Wordu naresti dokument, ki ga potem samo shranis v HTML obliko (File–Save as Web Page oz. Datoteka–Shrani kot Internetno Stran). Obstaja pa tudi cel kup programov, naprimer Microsoftov FrontPage, Netscapeov Composer, Macromediin DreamWeaver, pa se cel kup taksnih in drugacnih programckov se najde.
O tem koliko je kateri od programov primeren zacetniku, ne bo izgubljal besed, ker se bo nasel marsikateri posameznik, ki bi lahko moje trditve postavil na laz. Mislim, da je najboljse, da si ogledas nekoliko teh programov, in se potem sama odlocis kateri ti je najbolj vsec. Ce bi rada imela MS FrontPage, ti ga lahko posljem jaz – je del Officea, zato poglej, ce ga nimas morda ze pri sebi.
Ce imas kaksno vprasanje, pa kar na dan z njim.
lp,
Robi
Robi, hvala za odgovor. Hm, imam originalni Office, vendar standardno verzijo, ne profesionalne, na njej pa mislim, da ni MS Frontpage. Hvaležna bi ti bila za to uslugo, če imaš ta program, če mi ga lahko pošlješ. Kakšne izkušnje imaš sam s tem programom. Je dovolj enostaven, pa tudi dopušča dosti različnih možnosti? Je težko delati te strani? No, glede na to, da sem se do sedaj še vse v zvezi z računalnikom sama naučila, so mi rekli, da bom tudi to hitro pokapirala, samo program moram dobiti in se lotiti. Še to me zanima, koliko spomina ti vzame na trdem disku. Hvala ti, ostajava v kontaktu, sploh, ko se mi bo kaj zataknilo, to pa se na začetku kaj hitro, a ne? Kako se lahko zmeniva za program. Mi lahko daš CD ali kako drugače?
Andreja,
Napisi mi mail, prosim.
lp,
Robi
moj mail je [email protected]
Hvala ti za pomoč in uslugo, Andreja
Jaz sem si pred kratkim nabavil skener Mustek Bearpaw 1200. Stane 13.000 sit in je čisto za moje potrebe več kot dovolj. Zraven dobiš CD s programom Photoexpress, tako da mislim da problemov s skeniranjem ne sme biti…. Glede prepoznavanja teksta, pa mislim da ti bo Robi bolj pomagal…
Forum je zaprt za komentiranje.