Najdi forum

win2k zamrzne

ker nisem vzljubil xpjev, sem se vrnil k win2k. imam athlon xp 1600+ na 256mb 133mhz rama in qdi kinetiz 7 plosci. v win2k se mi dogaja, da mi vcasih kar od nikjer zmrznejo, ne glede na aplikacijo, ki imam zagnano. niti task managerja ne morem priklicat, le resetiram ga lahko. zraven tega mi vcasih pri zagonu napise nekaj v zvezi z napako v memory dumpu in moram tudi resetirat. tudi sp3 sem nalozil pa ni nic bolje. res pa je, da imam instaliranih veliko stvari, v ozadju mi vedno laufa sql 2000 server, iis, netscape.
kljub temu sumim, da se mi pac kaksna zadeva na plosci med sabo tepe, recimo da bi menjal ram, itak bi pocasi ze rabil 512 in sem menil, da bi kar v enem kosu novega nabavil ta starega pa nekje drugje poarbil. toda na servisu mi nocejo pomagat, ker sem racunalnik pac sam vedno nadgrajeval in to pac ni njihova stvar, ce mi ne dela vse ok itd. ima/je imel kdo podoben problem?

Kolegu se je podobno dogajalo na win 2k. Sedaj ima xp, pa ne opaža več težav. Napako ne bo prav lahko odkriti.

pri xp pa je bilo na zalost se nekaj vec tezav… ena izmed najvecjih je bila, da je kar naekrat manjkalo nekaj datotek na systemskem direktoriju, tako da se sploh ni dalo nic zagnat in sem moral recovery naredit… pa podobne finte. pa office xp se je sesuval.. itd. ok, grem naprej iskat napako…:)

Če ti javi napako že med nalaganjem sistema je zelo verjetno da je kak problem z ramom, mrbit tudi z procesorjem ali plato.

Če imaš možnost sprobat kak drug ram, probaj najprej to in mislim, da bo problem rešen.
Samo ne zdaj zato letet v štacuno in kupit nov ram in potem če ne bo bolje obtožvat hmmma, da krivo vero uči 🙂

mah zamrzne mi med delom, kar je najhuje. in to neodvisno od tega, kaj delam… oz. ne morem ugotovit, ker mi veliko stvari v ozadju laufa. procesor pa je pod 40C, max. 45.

No seveda zmrzne tudi med delom če ga ram ali procesor sračkata. Ampak če praviš da ti kdaj pokaže modri zaslonček in ti javi nekaj v zvezi z napako v memory dumpu že med nalaganjem oken, potem je skoraj sigurno ram.

Meni je tudi plata crkavala, pa sem najprej zamenjal napajalnik, nato še ram. Pa je bilo oboje dobro. Ne sekiram sem, sedaj imam rezervni napajalnik in še več rama 🙂

Od viška itak ne boli glava (ponavad) 🙂

Popolnoma se strinjam s hmmm-om. Definitivno je napaka v RAM-u. Ce nic drugega, poskusi stestirati ram. Na netu dobis memtest za dos.

lp,

Robi

hm. ocitno ne znam uporabljati programa, namrec 6 ur je delal in nic naredil. prisel je do pass 66. imam pa precej hiter racunalnik (1600xp) in se mi zdi, da bi moral prej koncat. imas kaksen predlog?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close