Najdi forum

Ima mogoče kdo viška oziroma za prodat licenčni office 97, 98 ….??

Simon pozdrav!

Očitno si nov na forumu! Ta del foruma je namenjen
pomoči potrebnim uporabnikom, ki imajo težave z računalniki
, programi in podobno “solato”.

Forum pa ni namenjen izmenjavi informacij o nelegalni
programski opremi, raznim crackom, serijskim številkam
in podobnim zadevam, s katero se krši zakon o avtorskih
pravicah v RS. Saj ne želimo, da bi bil Primož primoran
zapreti forum, zaradi tega, kajne.

Sploh pa če imaš kakšno bolj “zahtevno” vprašanje,
drugič prosim napiši zgoraj svoj e-mail naslov, pa bo tisti
ki ve odgovor za tvoje težave lepo tebi poslal e-mail,
kaj se pa vidva pogovarjata med sabo pa tukaj nikogar
nič ne “briga”.

Lep pozdrav!

Simon sprašuje za licenčni office in nelegalno stvar. Res pa da to neki menjalni oziroma prodajni forum.

LP

klemenxx sorry če nisem bil dovolj jasen…. pa ne bom več o tem tukaj …ok? se oproščam….

bah, saj ni problema, ti kar piši.
Pa napiši svoj e-mail naslov pa verjamem, da boš rešil
vse težave..

lp

Simon kar mi je znano se dobi stare verzije office zastonj.
Licenčne seveda, samo ti jih morajo namestit prodajalci računalniške opreme in ti zaračunajo samo nameščanje.
Pozanimaj se pa ti nebo treba pisat zgoraj svojege e-maila.

Ker sam prodajam programsko opremo, nekaj komentarjev:
– dejansko se lahko zgodi, da ima kateri od prodajalcev na zalogi še paket Office 97 ali 2000, ki bi ti ga prodal ceneje – ampak verjetnost je kakih 5 % ali manj (samo običajno to niso najbolj razvpiti prodajalci sestavljenih računalnikov, poglej na Microsoftovo listo partnerjev in Gold partnerjev http://www.microsoft.si)
– če ti nekdo proda office 97 ali 2000 z besedami “Sem kupil upgrade pa ne rabim več”, je tisti hip prodajalec postal nelegalen, saj ni obdržal lastništva nad paketom, ki je bil osnova za nadgradnjo
– bodi pozoren pri nakupu paketov z besedico OEM v imenu: licenca je vezana na računalnik, s katerim je bila kupljena. Če je licenca pridobljena brez računalnika, je to metanje denarja skozi okno
– paket, ki ga boš kupil, mora vsebovati End User Licence Agreement (ali Licenčno pogodbo za končnega uporabnika), list papirja, ki je licenca. Brez tega je veljavnost licence hudo sumljiva.

P.S. Office 98 je bil narejen samo za Macintoshe in ne za PCje….

Hvala za nasvet imaš prav, veš sej na to nisem pomislil. Sej fora je v tem, da bi rad legalnega in ne neki nelegalnega ker tega imam na voljo, sam se mi zdi pa bedarija kupovat novga ker mi ta zadostuje (97 ali 98 namreč če ga dobim).

SImon poglej na bolhi, tam velikokrat
zasledim, da nekdo prodaja original office 97, to se
pa tudi sicer po ceni vidi, ne glej tistih cen
po 1500 sit, ampak tiste nad 10.000 sit.

drugače pa vem, da se v Italiji lahko kupi
posebej word in posebej excel, samo ne vem, ali je to
ENG ver. ali Ita.

lp

ps. pa še en cut&paste iz enega drugega foruma, to sicer
ne velja za tebe, ampak potrebno je vedeti:

danes so me obiskali kriminalisti, ker sem pred leti (2000) kupil od enega iz novega mesta nekaj po posti.
tega tipa so zasacili s celim kombijem GSMov ko jih je svercal iz italije, pol so opravili preiskavo hise in ugotovili da je imel se dodatno dejavnost – kopiranje CDjev.

torej folk ne kupujte ker bote imeli probleme se cez leta zaradi tega.se posebej ne preko poste

hm.. jaz prodajam orignal se zapakira, z icenco in vsem zraven Office XP, SLO.. dvomim pa da ti bo to kaj v pomoc….

Kriminalisti preganjajo tiste, ki nelegalno programsko opremo tržijo, ne pa kupcev. Kupce le uporabijo kot priče, jim zasežejo tako kupljene cd-je. Kasneje so kot priče vabljeni na obravnavo (-e) na sodišče. Skratka, neprijetno.

Zanimivo pri tem je, kaj si dovoli slovenska podružnica BSA, ki od podjetij zahteva spiske instalirane legalne programske opreme. Ko ga podjetja pošljejo (če ga), jih radi obiščejo in skušajo odkriti, kaj vse ni legalno na rač. v podjetju.

Pravi užitek jih je gledati tam, kjer imajo zadeve ‘pošlihtane’, da jim lahko postrežejo z urejenim arhivom licen in računov za nabavljeno programsko opremo – da lahko odidejo z dolgim nosom.

še nekaj pri nas nimamo razčiščeno. Vse več je trgovcev, ki poceni prodajajo razne OEM verzije programov, katerim spet drugi prodajalci oporekajo veljavnost licence, ki niso bili kupljeni skupaj s strojno opremo ali novim računalnikom. Koga v takem primeru preganja inšpekcija? Prodajalca ali kupca?

No Comment!

lp

Hehe, Klemenxx, si se fino zmazal, tako kot včasih novinarji: No comment!

Prejšnji petek sva se s Primožem spoznala, prav luštno je bilo v Cankarju. Škoda, da nisi bil zraven. Pravi, da bo treba enkrat skup na kak pirček, res.

LP Tajfun

heh.

Kaj pa je bilo kaj takega v Cankarju.
Če misliš sejem knjig – sem bil tam, ampak Primoža
niti pod razno ni bilo..

Pa prosim še priznaj da sta nas, katerih ni bilo
malce po domače “pošinfala” hehe..

Ja na tisti pir bo pa resno teba iti, samo zmenite se že
enkrat, jaz bom samo napisal besedo Pridem ali Ne pridem,
odvisno od okoliščine (pupdm)….

Pa Hmmm sploh mora priti, če se prav spomnim je nazadnje
govoril nekaj okrog piva, ali nekaj podobnega, sem pozabil
vzeti BiloBil in se ne spomnim več točno hehe..

lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close