3D-slike
Ali obstaja kakšen program za izdelavo 3D-slik?
POJDI NA WWW. C-NET.COM TAM JE CEL KUP PROGRAMOV ZASTONJ.
Mislil sem na slike, ki na prvi pogled zgledajo kot neke kičaste slike, ko pa jih nekaj časa gledaš v njih vidiš predmete.
Kot so napr. v knjigi Magično oko.
Tej zadevi se reče stereogram in ne boš verjel koliko veliko ljudi 3d slike v sliki sploh ne vidi.
No uglavnem programov za izdelavo takih slik je ogromno, lahko ti izdelajo naključne pokrajine, lahko ti izpišejo kak tekst, ali pa skrijejo celo sliko v drugo sliko. V google vtipkaj stereogram generator in malo pobrskaj. Jaz sem uporabljal Stereogram Explorer ampak žal ni free.
Hvala za informacijo.
Res nisem vedel kaj vtipkat v iskalec, sicer do slik sem prišel a programa za izdelavo pa nisem našel. Baje so bile te slike in so še zelo popularne na Japonskem in Kitajskem.
Zadnjič sva šla s punco v en lokal in so tam imeli obešeno tako sliko. Na začetku nisem bil siguren ali je slika stereogram, pol pa sem nekaj časa strmel in sem videl da je. (po kičastem vzorcu se mi je takoj zdelo da gre za 3d-sliko). Tamala je mislila da sem zmešan, ko sem kar bulil v tisto sliko. Ko sem ji povedal za kaj gre je tudi ona poizkusila, sam ji ni uspelo. Zdaj misli da sem jo hotel samo prepričati da je tam stala kot ena mal zmešana – po njenih besedah.
Očitno je res da veliko ljudi tega ne vidi, tudi če si pokriješ eno oko je ne moreš videti.
Lp
Si probal Stereogram Explorer?
Potegni ga dol iz tule
Ja z enim očesom ga je res nemogoče videt, saj to je finta stereograma, da obe očesi ločeno gledata sliko, možgani pa potem to skupaj sestavijo v eno 3d sliko.
Si pa s tem lahko pomagaš, če slike ne vidiš. Najprej gledaš samo z enim očesom, nato po kaki minuti pogledaš še z drugim.
Druga finta pri gledanju stereograma je prav ta, kako možgani tako sliko razumejo.
Ko gledaš sliko ne smeš imeti fokusa direkt na sliko, ampak kot da gledaš nekaj v daljavi za sliko, tako da vsako oko sliko vidi po svoje. Ostalo bodo že opravili možgani.
Še enkrat hvala
Saj jaz tako sliko hitro vidim, sam moja tamala ne – ženske (haha). Jaz najprej pogledam skozi okno, nato pa isti fokus ohranim ko gledam na sliko in hitro vidim.
Sam pol so pa enooki mal prikrajšani, ne?
Včasih, ko tega še niso poznali, bi lahko bila dobra tehnika za skrita sporočila.
Forum je zaprt za komentiranje.