skozi okno?
Pozdrav!
Računalnik mi zadnje čase zmrzne večkrat na dan. Ali je to možno odpraviti?
hvala, lp
Si se pa razpisal s to težavo.
Seveda se problem da odpraviti, samo malce več pa le napiši:
vsaj kakšen OS sistem imaš gor, kaj delaš ko ti računalo zamrzne in podobno.
Pa bomo videli kaj se da storiti..
lp
pupdm
Ja moj je imel podobne probleme. Pa sem ga enkrat brcnil, pa je zmrznil. Potem sem ga pa odprl, in ugotavljal, zakaj je zmrznil, kaj je tiso, ki ko se premakne povzroči nizke temperature. Pa sem ugotovil, da je to procesor, ki je v adapterju (SLOT1_FCPGA) oziroma adapter sam. Vse sem fajn založu z eno gumo in od takrat je cool. Je pa verjetno vsaka kartica lahko vzrok temu, da zmrzne. Ali pa kakšna programska fora ali pregrevanje procesorja.
Lp
Imam win98. Ustavi pa se takrat, ko imam odprto kakšno okno ali več. Če naprimer hočem poslati mail, normalno zažene outlook, normalno odpre okno za novo sporočilo , potem pa se kar naenkrat sredi dela miškin kazalec ne premakne več. Enako se dogaja pri delu z drugimi okni, okno normalno odpre, potem pa kar naenkrat blokada. Enako se ustavi tudi, če je rač. prižgan in na njem ni odprta nobena stvar in na njem nihče ne dela, ko pa prideš čez kakšne pol ure v sobo, pa je na ekranu samo blokiran miškin kazalec.Ko se blokada zgodi, ne pomaga nobena stvar, ne ctrl+alt+del, ne nič drugega, edino izklop rač.
Če bi bil pa poslanec, bi pa napisal deset strani pa četudi z njimi nebi pravzaprav nič bistvenega povedal.
lp
Živjo!
Čisto možno je, da se procesor pregreva, poglej ventilator
od procesorja, če se sploh vrti, najbrž ne!
Od tod tudi težave z računalom.
Lahko je tudi problem z ram spominom, čeprav ti znaki
sicer ne kažejo ravno na problem ram spomina.
Ali se ti je to začelo dogajati naenkrat, ali mogoče
po instalaciji kakega programa ??
lp
pupdm
Ventilator se še vrti.
Zadeva je začela nagajat naenkrat, je pa res, da sem pred tem instaliral tudi nekaj programov, tako da se ne da sklepati ali so krivi programi ali bi bilo brez njih ravno tako. Je pa res, da ne nagaja vedno seaj recimo ne nagaja, kot bi bilo odvisno od njegovega razpoloženja.
hvala,lp
ja poznam rešitev, vse kable dej ven iz računalnika pa ga prim in ga vrš čez oken..
upam da bo pol delalu računalnik
Hvala za vaše znanje in vaš izčrpen strokoven nasvet, vendar bom rajši upošteval nasvet Klemenxx-a!
lp
Ja odvisno, mogoče je, da so krivi prav ti programi, katere si namestil.
Poglej če ti je prej vse delovalo kot mora in si potem namestil programe (katere),
potem je pa začelo vse skupaj štekati in nagajati, je to lahko eden izmed
razlogov, čeprav je možno da je hkrati prišlo do kake hw okvare.
Katere programe si to instaliral ??
Kaj pa viruse, mogoče imaš kakega ?? Ali ne ?
lp
Ko boš sigurn, da na mašinci nimaš virusov, potem probaj odstranit programe, ki si jih naložil nazadnje. Če bo zadeva še vedno zmrzovala vstavi instalacijski cd od win98 in poženi setup kar čez obstoječo verzijo, tako da ti ohrani vse nastavitve, povozi pa pofedlane datoteke.
Če tudi po tem zadeva ne bo delovala kot bi morala, pa imaš verjetno probleme z strojno premo(procesor, ram,…)
Od tistega dne, ko je začelo nagajati sem namestil program PKZIP for windws, ki je namenjen shranjevanju podatkov, da ti ostane več praznega prostora. Ali bi ta program mogoče lahko bil vzrok, je kar obsežen, zavzema skoraj 10MB? Dva programa pa sem namestil teden preden se je prvič pojavila težava, tako, da verjetno ne moreta biti vzrok? Imam občutek, da je vse skupaj bolj hardwearske narave?
Kar se pa virusov tiče imam brezplačni nemški antivir9x, ki pa mi ne odkrije nobenega virusa. Ali je ta antivirusni program dober ali bi ga bilo pametno zamenjati? Vendar mislim da to ni povezano z težavo.
lp
Poglej:
načeloma PKZIPW ni problematičen. Problem bi (teoretično) lahko bil
Antivir 9x.
Lahko ga “ugasneš”, mislim da klikneš ikonco – desno tipko na miši in
opcija Disable.
Pa pustiš pri miru nekaj časa, čeprav je to zelo majhna možnost, da
bil lahko bil razlog.
Pa še screensaverje (ohranjevalnike) zaslona izklopi in vse nepotrebne
programe, ki tečejo v ozadju, potem pa lahko postavljaš diagnozo kaj bil
lahko bil razlog tvojih težav.
Oglasi se še kaj!
lp
Izklopil sem Antivir9x in ohrnjevalnik, ostranil vse nepotrebne programe vendar še blokira. Kaj pa če je res s strojno opremo kaj narobe, kako bi lahko to ugotovil?
lp
Če grem čez z instalacijskim CD od win98, pravite, da povozi nekatere slabosti. Če prav razumem popravi poškodovane datoteke? Ali pa lahko nehote zbruše tudi kaj shrnjenega na disku? Drugače bi pa bilo vredno poskusiti, slabše kot je itak ne more biti.
lp
Načeloma setup čez obstoječ sistem prepiše windowsove sistemske datoteke, vse nastavitve pa ohrani take kot so. Tudi izgube kakršnihkoli podatkov tu ne bi smelo bit.
Probaj, vse skupaj te stane dobre pol urce, velikokrat pa reši marsiktero težavo (seveda pa je predpogoj, da nimaš virusov ali kakšne podobne šare).
Aja, ko boš zagnal setup, glej da si za windows direktorij izbereš istega, kot ga že imaš.
ali pa poizkusi narediti setupcor
startaš datoteko setupcor.exe in ti naredi isto, kot je napisal hmmm
samo sistem vse sam naredi..
lp
Pozdrav
Naredil sem setup čez, tako da sem startal kar setupcor.exe. Sedaj za enkrat še kar uredu dela. Kakšne tri ure še ni zmrznu. Bomo videli, kako bo naprej.
Ta setup kar čez ni bila slaba ideja. Sedaj razmišljam, kako bi spravil na outlook dve flaše pira, da bi vama Klemenxx-u in hmmm-u poslov…samo da se nebi kje na kakšnem strežniku zataknile…
lp
bah – me veseli, da ti zadeva “dela”.
Za tisto pivo z hmm-om bo že še prišlo. Mogoče letos, kaj misliš hmm??
Ajd Baltazar lepo uživaj ob Linux-u – oh pardon Windows okolju hehe..
lp
pupm
Evo za natakarico smo že poskrbeli ti samo plačaj, pa bomo pili hihi…..
Ah zopet jih bom slišal od pupdm….
lp
Čeprav je tale unionov pirček precej lušten, ima pitje piva v živo še vseeno nekakšen svoj čar.
Letos bi šlo sam še dans (mrbit tud jutri, sam ker je že tolko pira obljubljenega me mal skrbi kolko cajta se bo zadeva zavlekla), ker pol gre hmmm mal stare kosti pogret.
Drugač pa v 2003, ni hudič da se ne bomo za tist pir zmenil.
Odgovor: pokliči DHL.
Tajfun, tebe bomo poslali en dan po DHL-u v eno oštarijo, da popijemo že tisti pir.
lp
Forum je zaprt za komentiranje.