Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija winzip —> e-mail —> winzip

winzip —> e-mail —> winzip

pozdravljeni!

Problem je.
Imam, dokumente, ki so zaščiteni z geslom. In ko jih pošljem kolegu mu moram povedati tudi geslo, da lahko te dokumente iz winzipa odpre. Seveda obstaja tudi možnost, da geslo odstranim preden pošljem dokumente, vendar če moraš to početi večkrat na dan je zadeva prepočasna. Zato me zanima ali se da narediti, da bi jaz poslal v winzipu z geslom zaščitene dokumente, kolega pa bi jih lahko odprl, ne da bi mu bilo potrebno vpisati moje geslo? Če bi Klemenxx, Hmmm, Tajfun in ostali staknili skupaj bistre glave bi zagotovo vedeli kako se to naredi. Če pa še oni ne bodo vedeli, potem se pa to zares še ne da narediti, hudiča?

hvala lepa, pozdrav lep

Zakaj pa ne uporabita vedno isto geslo?

….saj ga, vprašanje se nanaša na vedno isto geslo, ki pa ga mogoče nebi bilo treba niti pisat, če bi se dalo tako narediti.

hvala lepa, pozdrav lep

zakaj sploh geslo? zaradi zaščite?

zakaj ne uporabiti javno dostopne enkripcije…. skratka oba morata imeti isti program za enkrcipcijo…. napišeš wordov dokument (npr.), program za zaščito ti ga pretvori v čudne znake ali npr. v sliko…. nato ga zazipaš da bo manjši (brez gesla, ker ga itak ne rabiš) in pošljejš

več o zaščiti dokumentov pa najdeš na http://www.google.com, in vpiši file security ali kej podobnega

lp

zdravo “kr neki”

Z geslom imam zaščitene dokumente zato, ker nas dela več na tem računalniku, da nebi ostali brez veze prebirali.

lp

hehe, pa je res problem 🙂
In kolega ima tako kratko pamet, da vsakič sproti pozabi vedno isto geslo????

Jaz vidim rešitev v nadgradnji kolega 🙂

No zdaj pa resno, a ti imaš z geslom zaščitene dokumente, ali nezaščitene dokumente zazipaš z geslom???

…jaz med tema dvema ne vidim razlike. To je tako kot če bi te jaz vprašal ali imaš ti zelen avto ali pa imaš avto, ki je pobarvan na zeleno.

…šalo na stran

Vprašanje je sledeče:

Ali je mogoče z geslom zaščitene dokumente poslati na način, da prejemniku(nadgrajenemu kolegu) ni potrebno vpisati gesla?

hvala lepa, pozdrav lep, vse lepo

No ti bom razložil v avtomobilskem stilu 🙂

Ti hočeš kolegu poslat rdeč avto, ki si ga prebarval na zeleno, ampak bi pa rad, da kolega vseeno dobi original rdeč avto 🙂

Pa spet resno 🙂

Žal to za enkrat še ni možno, prav tko kot (zaenkrat) še ni rešljiv tvoj problem. Če je dokument shranjen z geslom, potem ga je z geslom treba odpret.

je pa še ena rešitev ….

glede na to, da vas je na enem računalniku več…. obstajajo programi za zaščito map (folder-jev)..

npr. mapo “moji dokumenti” zaščitiš (zapreš ali skriješ) s programom, ki je pod geslom (drugi uporabniki seveda lahko poženejo program, vendar pa jim brez gesla ne bo pomagalo preveč)…. kolegu (nadgrajenemu ali ne 🙂 ) pa potem pošiljaš navaden dokument v zip obliki brez gesla. (dokumente občutljive narave pa seveda shranjuješ le v mapo “moji dokumenti”)

programi so pa folder lock it, folder security (ne vem…uporabi google in pojišči….če ne bo šlo povej bomo pomagali.)

lep pozdrav

hmmm,
s tisto razlago v avtomobilskem stilu se strinjam, je točno to kar sem hotel.
Praviš da to še ni možno, pa počakajva še 100 let, takrat se bom pa spet oglasil na ta forum, pa bova takrat rekla, kako sva bila pred 100 leti davnega 2003 neumna, da sva mislila, da če je nek dokument shranjen z geslom, da ga je potrebno z geslom tudi odpreti. Je pa res, da ko se bova takrat ozrla nazaj v davno preteklost, ko se je pisalo davno leto 2003 je bilo človeštvo splošno gledano še tako nerazvito, da so ljudje še vedno uporabljali računalnike, sedaj pa ko so računalnike že davno izpodrinili…..

hmmm, takrat bo pa tudi ta problem rešlji (leta2103)?

lp

Ej, a ti misliš, da so gesla za to, da ko “paketek” pošlješ po netu gesla kar čudežno zginejo, al ka? Namenjena so ravno temu, da zasščitene zadeve lahko odprejo samo “poznavalci”, pa še itak jih “prestrežejo” nepridipravi.

Vprašaje je že na mestu, a je v bistvu čisto mimo… Žal.

Barbapapa mislim…kr neki

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close