ADSL in novo leto
Slišal sem, da po tem Novem letu za priklop na ADSL Telekom ne bo več zahteval ISDN. Ali še kdo ve kaj več o tem. So to samo govorice, ali res drži?
Hvala.
Jst sm tut to slišu!Baje drži!!!UPAJMO
Jaz sem slišal da ISDN sploh ni treba!!! V bistvu ti še poslabša zadevo.. Gre samo za večjo prodajo. Kot da bi nekdo rekel da moraš met na avto nameščene še meglenke da bi ti vžgal. Če je res lahk probaš sam, ker jaz ga nimam.
Da zadevo ISDN poslabša, sicer nekoliko dvomim, potreben pa definitivno ni, pogoj je le da imaš celo parico zase, da nisi na PCM, kar ima po Sloveniji mnogo gospodinjstev. Vendar če ti morajo nove kable napeljat za ISDN, ne vem v čem je problem, če bi ga samo za ADSL. Do sedaj je Telekom vztrajal pri nadgradnji ADSL-a iz ISDN-ja, sedaj pa kot pravijo govorice ne bo več tako. Upam da res.
kakšne kable ti pa za ADSL napeljejo? NIČ ne napeljejo, razen če želiš T1 imet ti optiko naplejejo :)) ISDN ti pa majčkeno ping zviša, če imaš ADSL.
Ne, kabla ni treba napeljevat, če imaš fizični vod, torej svojo linijo do centrale. Če pa imaš do sedaj multipleksano linijo (PCM), potem pa potrebuješ nov vod, ravno tako kot za ISDN. Tako jaz to razumem in to sem hotel povedat.
Ko sem pred enim mesecem iskala informacije za adsl, je bila le to nadgradnja isdn-ja, se pravi adsl ne moreš imeti, če nimaš prej isdn-ja.
Tudi jaz bi bila zelo vesela, če bo sedaj drugače in bo možen samo adsl.
isdn seveda ni (tehnični) pogoj za adsl. So pa monopolisti ugotovili, da se da na to finto dobro služit in evo ti natego.
Marca bo ponudba ADSL brez ISDN-ja (do takrat naj bi se znebili ISDN paketov)! Samo pazi natego narocnina se bo zvisala na ISDN narocnino!
U hehe, da se post po dveh letih spet prebije na vrh. Jaz sem pa že gledal, kdo mi je nick ukradel.
Siol: hvala za koristno informacijo, če drži. Ker se ravno odločam, da bi se priključil nanj. Bom še malo počakal in ocenil situacijo.
Menda bo adsl brez isdn priključka možen le za tiste, ki sedaj sploh še nimajo priključka in bodo potrebovali le adsl povezavo, brez telefonov. Tako menijo operaterji pri SIOL-u. Več pa se pozanimajte pri Telekomu.
Nategnili vas bodo – eni in drugi 🙂
Kaj pa, če bi kar počakali na signal po eletričnih žicah?
Ah kje pa, saj lahko dobiš ADSL brez telefona.
Namreč od novega leta ni več pogojen ADSL z telefonskim priključkom.
Pa tudi obstoječi tf. priključek lahko odjaviš, vendar če želiš obdržati
ADSL, moraš posebej navesti, da to želiš, torej RAZVEZANO ZANKO!
In to je to.
Po elektriki bo pa – ko bo, ker je vsepreveč tehničnih težav, sicer deluje vse skupaj v isti “bajti”, pa vendar.
Forum je zaprt za komentiranje.