Najdi forum

Zanima me, ce kdo ve, zakaj mi Power Point vec ne dela. Do pred kratkim je laufal brez tezav, potem pa naenkrat (doma vsi trdijo, da nihce ni nic nastimal) vec ne. Okno se sicer odpre kot da se je program nalozil (odprl), a potem se spet hitro zapre se preden utegnem kje kliknit). No, Office sem se enkrat instalirala (prepisala cez stare) pa mi se vedno ne dela – z wordom, excelom in drugimi programi ni tezav. A bi znal kdo kaj pametnega svetovat (razen deinstalacije in ponovne instalacije)?

kaj se pa zgodi, če poizkusiš odpreti kakšno obstoječo power point datoteko ??
ALi ti jo odpre, ali ne ??

lp

Pred časom sem imel podoben problem in sicer z Office 2000. Pri meni je bilo še hujše: na podoben način, kot pri tebi, mi je odpiralo vsa office orodja. Torej odpre, počaka sekundo, dve in se zapre.
Po daljšem tuhtanju, deinštaliranju, poinštaliranju, nadinštaliranju in podobnem mi je posrečilo razvozlati uganko: inštalacija Office je “zmrznila” če sem naknadno inštaliral še “Front page” program za izdelavo spletnih strani.
Torej preveri kaj si inštalirala naknadno in boš videla.

Hmmm… Obstojece datoteke mi ne odpre, instalirala pa sem celoten Office (mi niti ni ponudil moznosti, kaj instalirati in kaj ne). Pomeni torej, da moram dobiti tak Office (po moznosti ne 2000, ali?), da mi bo ponudil izbiro programov in potem naj ne instaliram “Front page”?

Težko je reči. Jaz sem imel inštalacijo za frontpage posebej in sem jo enostavno deinštaliral ter zagnal ponovno inštalacijo Offica (tudi 2000, je pa res, da kasneje, ko sem prešel na office XP teh težav ni bilo več). Zoprno je pač, ker vsaka taka reč nekaj časa traja, mi pa nimamo časa na pretek, kajneda?
Problem je v tem, da niti ne vemo niti tega, kaj ti dela težave – frontpage, ali kaj drugega?
No, vseeno pa lahko poskusiš tole: v “Nadzorni plošči/dodaj odstrani programe” najprej odstrani Frontpage, potem pa ponovno inštaliraj office. Da ti ponudi kaj bi in kaj ne bi, moraš izbrati Custom instalacijo in ne Typical. V oknu, ki se ti odpre za vsako božjo reč posebej lahko izbereš ali se ti inštalira na računalnik ali se ti sploh ne inštalira, ali se ti inštalira ob prvem zagonu in podobno. Logika izbiranja je malce zmedena, ampak tega smo pa ja pri Ms že vajeni!!
Pri vsem skupaj mi je hudo edino zaradi tega, ker ti ne morem obljubiti, da bo vse skupaj delovalo. Predvsem poglej, kaj takšnega si inštalirala v zadnjem času in poglej če imaš v sistemskih orodjih mogoče možnost obnovitve računalnika na zgodnejši čas?

Ja… Ze… Samo Front Page-a zal ne najdem na Dodaj/Odstrani programe. Je pa zato en kup instaliranih officov (ne me vprasat od kod: jaz sem office instalirala samo dvakrat). Sam program preko raziskovalca sicer najdem, ne bi ga pa znala kar tako deinstalirati… A ga lahko samo izbrisem, ali je vseeno boljse deinstalirati celotne office in jih ponovno instalirati? Pa hvala za potrpezljivost 🙂
Aja, problem pa se je zacel kar naenkrat – brez da bi vedela, da sem takrat instalirala kak drug program -, ko sem odprla nek power point file ki je sicer na drugih racunalnikih brezhibno delal).Kaj pa vem… Microsoft bo ze res poglavje zase :)).

Pa bo najbrž najbolje da v dodaj odstrani odstraniš vse office saj ni logično, da bi jih bilo cel kup. Potem pa lepo po vrsti, kot so hiše v Trsti. Kaj več pa ti ne bom mogel pomagati, žal je Microsoftov svet poln ugank in zank, nekateri celo trdijo, da gre pravzaprav eno ogromno igrico. Me ne bi presenetilo, če bi nekoč zagledal napis “Game Over, please insert coin”
Dobro bi bilo navest kateri OS oporabljaš in katero verzijo Offica.
In ko boš prišla do dna tej skrivnosti, prosim sporoči na to tablo rešitev “tega nivoja”:)).

LP Wega

mene pa nekaj zanima naslednje…
power point mi odpre ampak imam zgoraj tiste vrstice vse sive(tam ko so diaproekcija ipd.)
in zato nemorem narediti predstavitve …
kako rešiti ta problem?
Hvala ze vnaprej!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close