Router TP-LINK TL-WR740N
Imam problem, če mi je kdo pripravljen priskočiti na pomoč.
Imam zgoraj omenjen router. Hišni računalnik je povezan s kablom od soseda. Router sem prvič sama nastavila, povezala,s čarovnikom za nastavitev. Vse je bilo ok, delovalo je brez problema. Potem pa kar naenkrat na prenosniku ni povezave, pravzaprav brezžična povezava je, ni dostopa do interneta na stacionarnem računalniku. Na stacionarnem računalniku pa kaže da povezava je vzpostavljena, interneta pa ne odpira.
Tudi, če sem ga resetirala, ne deluje.
Prosim za pomoč z nastavitvami.
Hvala!
‘Čer,
Torej si potem internet delite s sosedom preko mrežnega kabla ? Torej gre se za povezavo med dvema usmerjevalnikoma (njegov ruter na Vašega) ?
Ja potem je pa jasno, da je sosed kaj spremenil, da pri Vas sedaj ne deluje. Lahko tudi poizkusite kabel iz ruterja ven dati in potem nazaj noter. Kaj bi lahko bil vzrok, torej če je sosed kaj spreminjal, mi pa na pamet pride:
– spremenjen IP naslov mreže (njegove)
– vklop MAC filtriranja naslovov (pri sosedu)
– spremembe v DHCP nastavitvah,
– itn.
Vsekakor mislim da če velja to kar sem na začetku ugibal/napisal ter da če ni nobeden izmed Vas dostopal do ruterja, da je sosed kaj spreminjal. Ker če bi slučajno kdo od zunaj vdrl v omrežje, bi z resetiranjem, kar ste storili, pobrisali morebitne nastavitve, katere si je nastavil napadalec.
Forum je zaprt za komentiranje.