Sevanje
Živjo!
Ali mogoče kdo ve ali ugasnjen monitor ravnotako oddaja elektromagnetno sevanje, kajti zaradi prostorske stiske imam monitor blizu glave ko spim in me skrbi če bi lahko uplivalo na zdravje, je pa monitor ponoči izklopljen.
Živjo.
Načeloma izključene naprava ne bi smele sevati.
Če pa želiš biti 100% pa izključi tudi kabel za napajanje iz električnega priključka.
Mobitel pa tudi izključiš kajneda,, mogoče še bolj seva kot monitor??
lp
Ugasnjen monitor še seva kar nekaj ur potem, ko je bil izklopljen.
Predvsem to velja za ekran.
Priporočam ti, da monitor pokriješ z aluminijasto folijo, ker te lahko od sevanja boli glava.
Saj ne da bi pametoval, ampak dokazano je da elektromagnetno valovanje ne skoduje cloveku (na fizicni ravni). Mogoce skoduje tistemu ki ima fiksno idejo da to ni dobro in ima zaradi tega prisiljeno-namisljene probleme (glavoboli, …).
LP
Router
No ja, petdeset let nazaj je bilo “dokazano”, da radioaktivno sevanje tudi ne škoduje človeku in so se znanstveniki veselo sprehajali po prizoriščih eksplozij. Večina jih je nato kar hitro izgubila lase…
Menim, da se kar spoznam na elektrotehniko, pa še nisem slišal za dokaz, da elektromagnetno valovanje ne škoduje človeku – še posebej če vzamemo v obzir, kako širok spekter zavzema…. Pa seveda tudi ni vseeno, kakšne jakosti je…
Sale, ne vem kaj ti naj rečem o monitorju. Dokazano koristen ni! Škoduje pa – kakor se vzame. Zagotovo pa ne boš sam sebi škodoval, če upoštevaš nasvete mojih predhodnikov.
mačkon
Živjo!
Mogoče je pa za razmislit o nakupu LCD monitorja. Sicer res ne gre za poceni stvar, zdravje je pa samo eno. Pa še prostor boš pridobil.
No se bom potrudil da ne bi pametoval :> … ampak ce te ze moti ‘sevanje’… se ti ne zdi da LCD monitorji mogoce tudi ‘sevajo’. Ce seva kavni mlincek, ura, skratka vse kar je electricaly powered (preuci malo fiziko in pa magnetna polja – vplivi in posledice el.toka v tokokrogih, ….), potlej tudi LCDji sevajo. Priporocam da si kupis Abak. Pa se s prostorom in elektriko bos prihranil 🙂
Skratka pa iz lastnih videnj in izkusenj ljudi ki se ukvarjajo z racunalniskim oblikovanjem slika LCD monitorjev niti priblizno ni primerljiva z Trinitron/Diamondtron/… monitorji s katodno cevjo.Da ne bo pomote … slika je slabsa na LCDjih. (ce ne drugje, potem velikokrat te stvari pokazejo svojo luc ce uporabljas 100% textovni nacin – aka Linux term , DOS, …)
pa brez zamere … upam
LP
Router
Router ne vem zakaj butaš z glavo ob steno. Pejt raj kako knjigo prebrat ker lahko mi verjameš da nimaš pojma.
Ker zate je jedrsko sevanje in sevanje kavnega mlinčka ista zadeva :))
Kar se tiče pa LCD monitorjev je bila slika bila včasih res slaba, amak če bi sledil času bi videl da to več ne drži.
LP
Lep pozdrav!
Ni razloga, da bi elektromagnetno sevanje skodilo cloveku. Se posebno ne v razseznostih monitorja. Kar se tice radioaktivnega sevanja: doza, ki jo prejmes od prizganega televizorja je 0.01mSv, kar se tice monitorja, izklopljenega, je se mnogo mnogo manjsa. (za primer rentgen: 0.5mSv, veckraten rentgen je skodljiv. veckraten like nad 20 slikanj. Celega telesa).
Naj te ne skrbi prevec, zaradi monitorja ne bos ne zbolel ne umrl.
cau, Anja
Mi lahko poveste ali router trojček ki ima telefon internet in televizijo oddaja preveliko sevanje, ker ga jaz imam v sobi in slišal sem da je lahko zelo nevaren
Hvala za odgovor
LP
Glede na dane informacije, ti bo to najbolje povedal ponudnik interneta ali pa nam zaupaj točen model routerja. Router je še najbolj nevaren, če imaš čudno speljane kable in se ob njih spotakneš, padeš in poškoduješ.
Če govoriva o sevanju, so mobilni telefoni v tem smislu veliko bolj nevarni.
http://www.electricsense.com/3544/wifi-radiation-how-to-protect-yourself/
Hvala za odgovor ampak router res nima kakšno sevanje ki bi mi lahko škodilo ??
(tole je moj router)
http://mmc.bolha.com/0/image/91049/91532/SiOL-IskraTEL-SINOPE-568-R2-modem-router_4eb683a00c839.jpg
In ne nemorem se spotakniti ampak hvala za opozorilo
Brez skrbi, usmerjevalniki ne oddajajo ionizirajočega sevanja, razen v primeru, da so jih hranili skupaj z visokoradioaktivnimi odpadki.
Radon v vaši hiši je, kar se tiče škodljivega sevanja, nevarnejši od vseh elektronskih naprav, vključno z mikrovalovno pečico.
Forum je zaprt za komentiranje.