Najdi forum

Filmi na TV preko USB

Kupujemo nov TV, pa me zanima, a zdaj vsi znajo predvajat filme (npr. dvix) kar direkt z zunanjega diska, preko USB? In če, podnapisov zraven pa najbrž ne, ker mora poleg filma (avi datoteka) zalaufat še datoteko s podnapisi – srt/sub/txt.
A obstaja mogoče kak free programček, s katerim bi se podnapis “zapeklo” na film in bi bilo to možno na tak način predvajat na TV? Ali je edina varianta povezava TV z računalnikom?

Novejši TV-ji imajo možnost branja filmov in podnapisov preko USB ključka. Vendar najbolje, da se prej pozanimaš o karakteristikah TV-ja, vsekakor pa boljši TV-ji imajo to opcijo.
Primer: Doma imamo dva LCD TV-ja. Eden čisto nov, drugi 1 leto star. Oba imata opcijo priklopa USB-jev in na starejšem lahko predvajam samo slike in glasbo, na novem pa tudi filme (poleg slik in glasbe), bere pa tudi podnapise. V bistvu so že na samem daljincu tipke za predvajanje videa in podnapisov.

Lp

pozoren moraš biti pri tv na hardware podporo. ne bo ti kar vseh vrst filmov bral direktno iz diska preko usb.

Takole: USB vhod v TV-ju=to je ok. Disk ali ključek priklopiti direktno v ta USB je ok za branje slik, ni pa OK glede filmov, ker ti bo znal brati samo tiste filme, ki jih TV podpira (npr. Panasonic TV, boljši, novejši zna brati filme, ki so posnete recimo z določeno vrsto kamere ipd. Za razne avi, mkv,… rabi že strojno podporo, to je lahko računalnik, HD media player ipd.

@lejgaungatamlegre
Smo probali na enem zlo navadnem Samsungu, je čist lepo predvajal vilm v avi formatu. Podnapisov pa ni hotel, čeprav je na daljincu ena tipka za podnapise.

@Innocence
A mi zaupaš tip televizorja, na katerem podnapisi (tisti naloženi z interneta, saj sva se razumela?) laufajo? Imamo res velik filmov in bi blo fajn, če bi tole funkcioniralo.

Uf, zdaj si me pa dobil 🙂

Točnega tipa ti ne znam povedati, je pa od firme LG, 119 cm ekran, full HD, 100 Hz, bolj ali manj večina priklopov, tudi možnost wireless ima vgrajen, ampak za to rabiš potem že dodaten hardware. Stal je pa okrog 1100 €. Kupljen v Big Bangu, pravkar sem bil tudi na njihovi spletni strani pa ga nisem našel, tako da upam ,da bo vseeno dovolj podatkov.
Drugi, tisti ki pa ne zna brati video formata pa je Sony Bravia, ampak saj pravim, tisti je že eno leto star.

In ja, bere filme z interneta (do zdaj vse, kar sem probal, je prijelo in predvajalo brez problema). Enako je s podnapisi (srt, sub) bere, za txt pa nisem probal. Vsekakor zadovoljen s TV-jem.

Lp

Po čekiranju še par drugih forumov vidim, da so taki TV, ki predvajajo podnapise z USB ključka.
Če slučajno kdo ima tak TV, mi lahko napiše oznako? Zanimajo me pa 32″. Pri opisih oz. lastnostih TV-jev to ni čisto nikjer navedeno.

Te podatke običjno najdeš na proizvajalčevih straneh. Naše spletne trgovine jih ponavadi res kar izpustijo. TV novejših serij imajo ponavadi že podporo za predvajanje filmov, nekatere celo za HD filme v MKV fomatu. Žal je tudi kar nekaj takih, ki te filme znajo predvajati, ne predvajajo pa podnapisov (npr. nekateri modeli Philipsa). Še najbolje imajo to rešeno pri dražjih modelih Samsunga… in kot beremo malo više tudi LG-ja. Pri drugih je rešitev nakup ustreznega multimedijskega predvajalnika, ki imajo navadno tudi usb vhod in prek njega lahko predvajamo karkoli – tako s ključkov kot s prenosnih diskov in seveda tudi prek domačega omrežja, torej neposredno z računalnikov. S tem odpade zamudno presnemavanje na DVD-je, pa še z dolžino nismo omejeni, saj hd filmi zasedejo ogromno prostora. Sam imam Patriotov predvajalni (dobrih 100 ojrov stane) in sem zaenkrat zelo zadovoljen. Poleg navadne mrežne ima podporo tudi za wireless.

Včeraj mi je prodajalec v Big bangu rekel, da podnapise preko USB-ja predvajajo LG-jevi TV, tisti, ki predvajajo divx filme. Bomo še mal preverili na spletnih straneh proizvajalcev.
Hvala za vse nasvete, zdaj sem že bližje končni izbiri.

Imam LG 42LE8500 tv, ki prebere divx film z USB ključka, ne prebere pa podnapisov. Podnapisi na računalniku delajo v BS Playerju. Kako naj to popravim? Funkcija na daljincu za podnapise ne deluje. Vse ostallo deluje BP.

Kako pa je z DLNA? Nero MediaHome 4 mi pošlje vse podatke (slike, glasba, DVD, Divx, Bluray(mkv) ….) na tv, samo podnapise ne… Je tu problem v hardwaru televizije?

Hvala!

kako naj naložim glasbo iz interneta na usb ključ

Oh, ja, mark-mark. Morda bi si za začetek pridobil nekaj osnovnega računalniškega znanja, sicer nam boš kar naprej zastavljal vprašanja, na katere danes vedo odgovoriti že naši malčki.
Pa brez zamere…:

lega js vas nic ne razumem

Pozdravljeni,
mogoče kdo ve, zakaj mi DVD (divx) predvajalnik ne zazna novega zunanjega diska preko USB? Imam dva zunanjega diska, starejšega mi zazna, novejšega pa ne. V specifikacijah DVD predvajalnika je napisano, da podpira 1.0 in 2.0 USB. Zunanji disk pa podpira 2.0 in 3.0 USB. Predvajalnik je Philips, zunanji disk pa Toshiba, starejši disk pa WD.

Najnovejša nadgradnja DVD predvajalnika vsebuje samo nadgradnjo za branje grških podnapisov, tako da pomoje nadgradnja ni smiselna.

Za odgovor se vam vnaprej zahvaljujem.

LP

OK
ni potrebno odgovarjati, ker sem opazil, da novi zunanji disk Toshiba NIMA 2.0 USB, kljub temu da mi je prodajalec to zagotovil in še na embalaži piše da ima 3.0 in 2.0 USB. Ko greš na uradno stran Toshiba pa piše da ima samo 3.0 USB. Grem danes uveljavljat reklamacijo.

LP

Vsak USB 3.0 dela tudi po specifikacijah 2.0 in 1.0, to je tako, kot da kupiš najhujšega Porša, ki gre 340 km/H, še zmeram gre tudi samo 160 km/h ali samo 40 km/h …..

Js tut ne 😛

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close