Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija preklic tiskanja – dokončen?

preklic tiskanja – dokončen?

pozdrav,

v vrsti za tiskanje imam več različnih dokumentov, eden se že printa.

če nato v temle okencu:

[img]http://res2.windows.microsoft.com/resbox/en/windows%207/main/6546cc61-b597-4614-ad5b-184d9e8eb4fe_61.jpg[/img]

na nekem drugem, čakajočem dokumentu z desno miškino tipko pokličem meni in označim opcijo cancel/prekliči,
ali je to dokončno? torej, če se ob tem dejanju želeni dokument odstrani s seznama tiskarniških poslov, potem ga tudi računalnik pozabi in ne bo sprintan? ali pa obstaja možnost, da si ga računalnik zapomni in ga nato vseeno sprinta?

hvala za razjasnitev, lp

Tako je. Dokument lahko prekličeš čeprav je bil že poslan na tiskalnik. Če v vrsti prekličeš tiskanje se le ta ne bo izvedel. Vendar pa zna stvar včasih malce zafrkavati. Dokument včasih takoj odstrani iz vrste, včasih pa še nekaj časa vztraja v vrsti. Nekateri tiskalniki imajo tudi tipko “cancel” direktno na napravi.

tnx! lp

podvprašanje…
kljub preklicu tiskanja dokumenta ABC se je v opravilni vrstici ob ikoni printerja na koncu (ko so se vsi ostali dokumenti v čakalni vrsti do konca natisnili) pojavil balonček z obvestilom “dokument ABC je bil poslan na tiskanje”… je to možno in kaj pomeni?
(tiskalnik imam v drugi pisarni in ponavadi ne dvignem printov takoj. tokrat sem pač preklical in mislil, da je to zaključeno. ampak me zdaj omenjeno obvestilce bega, da se mogoče vseeno ni natisnilo, jaz pa zdaj svojega naprintanega dokumenta ne najdem. zato s tehničnega vidika sprašujem, kaj bi to lahko bilo.
lp

Poskusi najprej klikniti na dokument ki ga želiš izbrisati. Nato v prvi vrsti kjer piše PRINTER Document View klikniti na Document in tam bi moralo nekje pisti delete ali nekaj podobnega. Klikni na to in dokument se bo izbrisal in ga ne bo tiskalo. Če pa je printer že začel izpisovati se bo to takoj prekinilo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close