Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Pametni telefon in registracija

Pametni telefon in registracija

Nameravam si kupit moj prvi pametni telefon, do zdaj ni bilo priložnosti (finančno), zdaj pa je prišel ven en telefon dokaj poceni, za mojo uporabo mislim, da bo čisto ok.
Predvidevam, da se je potrebno najprej registrirat na pametni telefon. Zdaj me pa zanima, ker jaz recimo na facebooku že leta uporabljam en mail, na pametni telefon bi se pa registrirala z drugim mailom. Ali bodo tukaj kakšni problemi? Ali bi se morala registrirat na pametni telefon z istim mailom kot ga že uporabljam na fb? Ali bom lahko normalno uporabljala fb na pametnem telefonu in še vedno tudi na računalniku, če bosta na pametnem telefonu v bistvu dva maila? No zdaj sem malo zakomplicirala. Kaj je sploh bistvo registracije na pametnem telefonu? Jaz predvidevam, da ko se registriraš na pametni telefon se nekako avtomatično registriraš v vse aplikacije/socialna omrežja in tukaj je lahko potem problem, če imaš za kašno aplikacijo drugačen mail? Ali se motim?
Hvala.

Pred prvo registracijo androida, moraš imeti odprt google račun. Za FB profil velja, da ima isti profil samo en mail. Se pravi, če želi na androidu na FB se moraš prijaviti z istim mailom kot na računalniku ali pa odpreš nov profil in začneš z uporabo FB od začetka. Če nimaš v zakupu podatkovnega prometa (mobilni), ga ob prvi uporabi androida tudi izklopi, in uporabljaj le wifi, zaradi stroškov. Kar se tiče registracije ostalih programov na androidu, so z google računom povezani le Koledar, imenik, google +, nekatera gesla, in mislim, da je to vse. Te aplikacije je dobro vsake toliko sinhronizirati z google računom, ker ob morebitni okvari ali menjavi telefona, na hiter način dobiš nazaj vse telefonske številke itd..

Ja to razumem, da ima en fb profil en mail in, da se vpišeš s tistim mailom, ki ga uporabljaš na računalniku. Zanima me ali se moram s tem istim mailom registrirat tudi v telefon? Ali je to vseeno in lahko uporabim drug gmail račun za registracijo v pametnem telefonu?
Pa še nekaj me zanima. Ali lahko uporabim pri registraciji v telefon isto geslo kot v gmailu? Vem, da to nasplošno ni dobro zaradi varnosti, zanima me v tehničnem vidiku.
Pa še nekaj, če imaš telefon na kartice, torej predplačniški, koliko kaj poberejo denarja aplikacije/socialna omrežje/downloadi aplikacij? Ali vse to sploh deluje na predplačniškem paketu?
Hvala.

Za registracijo v drugo socialno omrežle (FB, Google+, itd.) lahko uporabiš isti mail ali uporabniško ime in tudi isto geslo. Nijer ne piše, da se Moraš prijaviti z istim mailom.
Če imaš predplačniški paket, si o stroških interneta preberi pri ponudniku karterega paket uporabljaš. že v prejšnjem postu pa sem ti napisal, da raje uporabljaj wifi povezavo, ker je le ta vezana na internetnega ponudnika, tako, da je prenos podatkov preko wifi omrežja brezplačen( vštet v ceno paketa: T-2, siol, telemach, ….)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close