namestitev tiskalnika
Lep pozdrav,
prosila bi za pomoč. Namreč na računalnik (Windows 8.1) želim namestiti tiskalnik Canon LBP 2900, imam cd, potegnila sem z neta najnovejše gonilnike pa ne gre. Ko ga priključim na računalnik mi najde napravo Canon capt usb device in sicer mi jo prikaže med ni navedeno /v mapi naprave in tiskalniki. Vendar ga ne morem premakniti med tiskalnike ali izbrati kot privzeti tiskalnik.
Mi lahko kdo kaj svetuje? Printer je že res star ampak menda bi moralo delati tudi na 8.1 ali pač ne?
Za tale printer so gonilniki za Win8.1:
http://www.canon-europe.com/Support/Consumer_Products/products/printers/Laser/i-SENSYS_LBP2900.aspx
Tiskalnik popolnoma odstrani iz računalnika – vse gonilnike in kar je nameščeno z CD-ja. Ponovno zaženi računalnik, priklopi tiskalnik in naloži gonilnike, ki jih najdeš na gornji povezavi. Naloži si tudi programsko opremo za ta tiskalnik, ker v nasprotnem primeru bodo windowsi uporabili svoj program za tiskanje. Če pa ne delajo gonilniki za win 8.1, pa poskusi namestiti kakšne starejše verzije.
Zdravo. Vse to sem naredila, namestila gonilnike za Windows 8 (64 bit), inštaliram tiskalnik, hočem sprintati preizkusno stran, ampak mi napiše, da je napaka in ne natisne.
A je dejansko vseeno v katero usb vtičnico dam tiskalnik ali ne?
Vsepovsod je isto, mi lahko samo prosim razložiš, kako izbrisati vse driverje in vrata, ki sem jih ustvarila, da, ker če zbrišem tiskalnik oz. računalnik, le ti se mi zdi ostajajo.
Sorry, sem se zatipkala. Če zbrišem oz. odstranim tiskalnik, ta vrata ostajajo in vedno ko poskušam namestiti tiskalnik, mi napiše copy 3 ali več.
Gonilniki so naloženi samo eni. ko preklapljaš tiskalnik med vratmi se ustvari le bližnjica do gonilnikov. Poskusi tole: Nadzorna plošča – strojna oprema in zvok – tiskalniki in naprave, klikni z desno miškino tipko na tiskalnik (če jih je več se med sabo kregajo, tako da jih odstrani), ki je privzet, potrdi Lastnosti, izberi strojna oprema in tam odstrani gonilnike. Ko to storiš odstrani še izbrani tiskalnik. V mapi Tiskalniki in naprave ne sme biti nobenega tiskalnika. Preveri tudi v Dodaj odstrani programe, če obstaja kakšen program povezan z tiskalnikom in ga prav tako odstrani. Ponovno zaženi računalnik brez priklopljenega tiskalnika. Po zagonu sistema, priklopi tiskalnik in ne dovoli, da windowsi namestijo svoje gonilnike zanj. Nato poskusi namestitev s programsko opremo samega tiskalnika, ki jo dobiš na njihovi internetni strani. Program za tiskanje bo sam namestil gonilnike. Upam, da bo to delovalo. Srečno
Zdravo. Hvala za pomoč. Sedaj mi je uspelo. Morala sem še omogočiti tiskanje v ozadju, pa sedaj vse štima. Hvala še enkrat.
Ne bo držalo, da je vseeno kam vključiš USB! Poskusi vedno v isti vhod sicer se velikokrat zgodi, da ne deluje.
Odpri mapo s tiskalniki in poglej kaj je noter, so gonilniki naloženi in določi privzeti tiskalnik v kolikor to še ni narejeno! V kolikor ne bo šlo pa vse izbriši in naloži gonilnik iz interneta in bo zagotovo delovalo.
Forum je zaprt za komentiranje.