Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Popačena slika na računalniku

Popačena slika na računalniku

Živjo,

znanec mi je ta teden “prenovil” računalnik, ki mi sedaj lepo dela (prej mi je delal zelo počasi), imam pa samo še en problem, ki pa mi ga on ne zna rešit in sicer glede slike- slika je popačena- kot da bi bila rahlo razpotegnjena (recimo krogec je sedaj elipsoiden). Svetoval mi je, da dam resolucijo na najvišjo možno pa ne pomaga… Ima morda kakšen nasvet kaj bi še lahko naredila?

Hvala za vašo pomoč.

Točno to kar ti je predlagal. Spremeni resolucijo tolikokrat, dokler ne bo ustrezna. preveri še gonilnike za grafično in jih prav tako posodobi – takrat se ti resolucija sama nastavi na najboljšo.

Živjo,

hvala za odziv. Ločljivost imam na: 1400 x 1050. Poskušala sem tudi druge variante, nižje pa ni bilo nič bolje.

Kako pa posodobim gonilnike na grafični? :/

Hvala za pomoč in lep pozdrav.

Greš v Upravitelja naprav/display adapters – tam je ime tvoje grafične kartice. Posodobiš jo lahko kar od tam, le, da bo posodobljena z gonilniki z microsoftove strani.
Ali pa si zapiši ime grafične kartice in nato pojdi na uradno stran proizvajalca in jo posodobi po navodilih na njihovi strani.

Sem naredila pa je vse isto kot prej :/ hvala za vso pomoč.

lep pozdrav.

Sedaj sem ugotovila, da mi je znanec v računalnik namestil resolucijo, ki je primerna za 15 palični računalnik (maximalna resolucija, ki mi jo trenutno sistem omogoča je: 1400 x 1050), medtem ko je moj 17 palični :/ a lahko na kakšen način sama namestim nove resolucije ali je to preveč zapleten postopek?

Naj ti znanec uredi – popravi nastavitve zaslona, ki jih je zašuštral. Drugače pa sledi prejšnjim postom, kjer je vse napisano in bi zadeva morala delovati.

Ja, ga bom za ušesa 🙂 hvala ti še enkrat za vsa pojasnila in odgovore 🙂

Lep dan 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close