Zaščita pred sevanjem za mobitel?
Tista nalepka ki jo prilimaš na telefon… Kje jo kupiti? Po vseh takih trgovinah ki prodajajo telefone sem že iskala pa nikjer ni za dobit.
Ste mogoče v zadnjem času videli kje kaj podobnega?
pa ti resno verjameš, da ena nalepka “uniči” to sevanje? To bi bilo res krasno…
trgovina aurea v btc ima zaščito norad za mobitele
Meni je znanec (ki je v službi obkrožen s PC – ji in telefoni) povedal, da je zelo dobra zaščita proti sevanju (TV, PC, GSM, …) cimet. Da so merili sevanje in da ga samo pri njemu, ki ga je imel v žepu, ni bilo. To zveni še bolj smešno kot tista nalepka, ampak tip ima v službi tisto vrečkico s cimetom res ves čas pri sebi. No, jaz pa tudi hehe
Kaj pa je to za ena magija spet?
Jaz bi pa za cimet skoraj verjela, ker ima že tako toliko pozitivih učinkov na zdravje, da me še to povrhu ne bi presenetilo! :)))
No, malo za šalo, ampak po kakem princiupu naj bi pa cimet deloval? Čisto resno me zanima!!
Marko,
to je ta magija. ne vem no, naj kdo ki se razume na to, razloži kako to deluje (če sploh deluje). Namreč, hecno mi je, da se to prodaja kot zaščita, med vsemi tistimi, ki opozarjajo pred sevanji mobitelov pa to še ni zaokrožilo????
Ma dobro, neka bakrena nalepka. Itak pa, kdor ne čepi ne gsm-u po cele ure, tega ne rabi, ker so sevanja daleč pod dovoljeno max mejo. Pač, nekdo bo verjetno spet zaslužil, drugi pa ne bo imel kaj dosti od tega.
Ja, seveda so sevanja daleč pod dovoljeno mejo… zato pa je član moje najožje družne (pa še marsikdo po svetu) dobil raka v glavi ravno tam, kjer je držal mobitel!! Ne pustite se farbat, da so ta sevanja pod dovoljeno mejo, ker je to daleč od resnice!! Sicer pa, kdo pa določa, kaj je pri sevanju “dovoljena” meja in kaj ne? Te meje so žal zelo arbitrarno določene, ker očitno še ni “dovolj” raka, da bi mejo premaknili navzdol!!
Jaz sem ogromno na telefonu tako da je to zame nujno zlo.
Hvala norad, trenutno jim jih je zmanjkal, predvidevajo da bodo dobili šele konec februarja.
Mogoče pa probam s cimetom, samo ne vem kako bo zgledal da mi na kakšnem pomembnem sestanku pade iz žepa in se strese 🙂 🙂
Moj dober prijatelj dela na inštitutu kjer se ukvarjajo z merenjem različnih sevanj.
Glede mobitelov in zaščite. Mobitel najbolj seva takrat ko vzpostavlja povezavo. Če ima gor zaščito, seva še toliko bolj, ker mora to zaščito premagati.
Tako, da njegov nasvet je, telefon k ušesu šele takrat, ko je povezava že vspostavljena.
Nalepke za zaščito pred sevanjem mobilnega telefona so res skorajda že nuja.
Tako pravi tudi svetovna zdravstvena organizacija WHO http://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs193/en/
Sem si jo kupil tule, imajo vse lepo predstavljeno…
http://www.naravni.si/Winguard_zascito_pred_skodljivim_sevanjem_mobilnih_telefonov.htm
In vi temu vrjamete da boste zaščiteni s to nalepko….Dokazano je da ta nalepka da je ena velika laž ..ki prov nič ne preprečuje sevanja..tko da ne metat denarja stran za neki ki ploh ne deluje..
Vedno lahko računaš na človeško neumnost ali pohlep. V tem primeru na pohlep.
Ja jaz sem jo kupil na spletni strani http://www.safercall.si saj imajo vse certifikate in še če se ne motim je medicinsko odobren. Mene po tej zaščiti nič več ne boli desno stran glave. Ne vem mene so certifikati prepričali….
Gledam, kaj naj kupim.
Po mojem raziskovanju vidim, da nekatere stvari delajo bolje kot druge, nekatere pa sploh ne.
Imel sem že en kup tega; winguard, norad in še neke…
Sedaj razmišljam o bioprotectorju. Pa še slovenski je. Ima kdo kake izkušnje?
Mi ga je priporočila kolegica, ki se ukvarja z bioresonanco in pravi, da sprašuje folk pri katerih ne zazna onesnaženosti z elektro smogom, kaj imajo in mnogi so povedali za bioprotector. Pa tudi neke druge zaščite naj bi delovale. Recimo tele od Šturma iz Tolmina, samo on nima male za mobitel. Drugi?
Hvala vnaprej za kakršenokoli izkušnjo ali idejo.
Ampak pazite. Vse te zaščite delujejo le, če med telefoniranjem držiš telefon v levi roki, stojiš pa le na eni nogi in to desni. Oblečen pa ne smeš biti v oblačila iz svile.
Vzrok temu je magnetostatična nesimetrija človeškega telesa.
Forum je zaprt za komentiranje.