Računalnik
V Hofru bo akcijska ponudba računalnikov Medion, sploh prvič slišim zanje. A so kaj prida za preprosta računalniška opravila: surfanje po netu, shranjevanje kakih slik, pisanje …, kaj menite?
Joj, se opravičujem, da sem prehitro odprla novo temo. Sem malo poiskala in ga ne preveč priporočajo, zlasti zato, ker je servis v Nemčiji. Za popolnoma enako ceno so menda boljši računalniki Lenovo. Vseeno vam bom hvaležna še za vaša mnenja.
Jaz imam tri – 17″ prenosnika in dva stacionarna – pa vse deluje kot mora. Najstarejši ima cca 5 let, pa je še vedno vse OK.
Ko sem kupoval, sem preveril vse teste v DE in UK, pa so bili kar pozitivni, opozarjajo le, da niso ravno narejeni za grafično zahtevne igre, ker video kartice niso bile najnovejše. Ampak če nisi usekana na moderne / zahtevne igre so pa OK.
Itak je pa Medion pred dobrim letom kupila ena večja fabrika… mislim da ravno Lenovo in je zdaj to vse isto.
Avtorica, to da je servis v Nemčiji naj te ne skrbi. Redkokatera tehnika se pri nas popravlja. Tudi če boš pri katerem drugem domačem trgovcu kupila računalnik, v primeru okvare gre na servis v tujino.
Lenovo dela računalnike tudi pod Medion blagovno znamko.
Eh.. spet nakladajo…
Kitajski Lenovo je pred leti res kupil firmo Medion. Kar pa ne pomeni da sedaj Lenovo proizvaja Medione. Pomeni le, da ima firma Medion nove kapitalske lastnike. Tako kot imata češka Škoda in španski Seat nemškega kapitalskega lastnika Volkswagen. Ali so novi lastniki sploh kaj spreminjali Medione ali ne pa ne bomo izvedeli nikoli. Načeloma vodijo le njihovo poslovno politiko in pobirajo dobiček.
Tudi da se večina računalnikov servisira v tujini je čisto nakladanje. Večina največjih ima v Sloveniji postavljen sistem poslovnih partnerjev, ki se ukvarjajo tudi s servisiranjem.
Sicer pa, glej, če na tako “strokovnem” forumu kot je MED.Over Starševski čvek sprašuješ o lastnostih računalnika pomeni, da si močno preslaboten uporabnik, da bi kdajkoli opazila razliko med katerimkoli računalnikom primerljive cene. Je pa res moej osebno mnenje, da se solata in kruh kupujejo v diskontih, računalniki in televizorjih pa v tehničnih trgovinah. Ampak… tvoj izbor….
Ja, vem, da se take stvari kupujejo v za to specializiranih trgovinah. Tudi sama sem ga, ker Toshibe ravno ne prodajajo v lidlih in hoferjih, mar ne? Sprašujem za gospo, ki si kaj dražjega ne more privoščiti, tudi taki so med nami, da boš vedel. Ne vem, kaj se sploh oglašate v zvezi stem, če ne morete mimo zajedljivosti in ironije.
Ne veš zakaj sem se oglasil? Da te razsvetlim. Ker je tole tukaj javni forum, na katerem si postavila javno vprašanje, na katero pa si dobila nekaj napačnih odgovorov. Vse ostalo pa poštimaj v svoji glavi.
Ja, hvala, da si me razsvetlil, zato sem tudi postavila vprašanje. Sprašujem se samo, zakaj ljudje ne morejo brez ironije in zajedljivosti, drugače pa se mi zdi, da imam kar “poštimano v svoji glavi”, samo vsega pač ne vemo in vprašamo.
Medioni pravzaprav niso najcenejši, Toshibe cier res ne dobiš v Lidlu in Hoferju, jo pa lahko kupiš v Mercatorju, Ceclercu ali Sparu.
Pa še odgovor na prvotno vprašanje: imam doma pred 1 letom kupljen Medion za 500€, deluje odlično in b.p. Imam tudi 3 leta star prenosnik Lenovo (stal je 550€ v enaa.com), ima nekaj ne preveč motečih svojeglavih fint, sicer pa deluje b.p.
Forum je zaprt za komentiranje.