Kaj pomeni Kauf auf rehnung(nakup po internetu)
Pri teh reklamah na desni, gre za nemško očitno, About you, bi nekaj kupila, pa ne vem, če prav razumem, namrec poleg kartic je napisano kAuf auf rehnung. Ali to pomeni, da lahko plačam po povzetju oziroma, ko dobim račun? Kartico imam samo bogo maestro, se pravi, ne pride v poštev
to pomeni, da moraš nakazat na njihov bančni račun, ko ti pošljejo račun, seveda vse preden sploh oni dajo na pošto.
nobena trgovina iz tujine ti ne bo pošiljala po povzetju, to kar odmisli
“Kauf auf Rechnung” pomeni dobesedno “plačilo po računu”. Se pravi, dobiš blago in zraven račun, ki ga plačaš v določenem roku. Ja, v tujini to marsikje tako laufa, ampak seveda za domače (in morda preverjene) kupce. Tudi meni je recimo pred leti Neckermann, ko so še bili v Sloveniji, pošiljal stvari brez vnaprejšnjega plačila in sem račun plačala kasneje.
Plačilo vnaprej, pred dobavo, je pa Vorauszahlung ali Vorauskasse.
Tako da, avtorica, brez plačilne kartice očitno ne bo šlo. Mogoče bi se lahko zmenila za plačilo vnaprej na njihov račun tudi, če tega nimajo izrecno navedenega. Jih je pa treba kontaktirat po mailu in vprašat, če to gre.
če piše kauf auf rechnung, ti pošljejo račun po mailu in ga plačaš, potem pa ti pošljejo robo
nič ti ne bodo pošiljali brez plačila, nobena spletna trgovina tega ne počne.
sploh ne v tujino
preverjeno.
xkrat sem že plačevala kaj na tak način. najprej narediš nakazilo s spletno banko, potem pa ti oni robo pošljejo.
Du hast die Wahl zwischen folgenden Zahlungsarten: Visa-Card, MasterCard, Rechnungskauf über unseren Partner RatePAY, Sofortüberweisung, PayPal und Yapital.
evo
Sofortüberweisung pomeni plačilo z bančnim nakazilom, potem pa ti oni pošljejo blago.
s te spletne strani.
meni so od ene avstrijske založbe pošiljali naročene knjige in zraven račun. ne spomnim se pa več, kaj je pisalo, ko sem jih naročala, vem pa, da drugega načina sploh nimajo. se pa sprašujem, kaj bi se zgodilo, če ne bi plačala.
če piše kauf auf rechnung, ti pošljejo račun po mailu in ga plačaš, potem pa ti pošljejo robo
nič ti ne bodo pošiljali brez plačila, nobena spletna trgovina tega ne počne.
sploh ne v tujino
preverjeno.
xkrat sem že plačevala kaj na tak način. najprej narediš nakazilo s spletno banko, potem pa ti oni robo pošljejo.[/quote]
Nimam izkušenj s takim plačevanjem, ampak pravi pomen “Kauf auf Rechnung” je nakup z odloženim plačilom. In ja, marsikatera spletna trgovina tako pošilja, kot sem že zgoraj napisala, vsekakor pa ne v tujino, že zato, ker bi bilo morebitne neplačnike težje lovit. Lahko si še tule malo prebereš na to temo.
Vsekakor je pa pametno (komentar na prvi post), da se človek spravi kupovat na tistih tujih spletnih straneh, ki so v njemu razumljivem jeziku.
No tako, sedaj pa se enkrat pravi odgovor, ki je ze bil, potem ste pa spet vsak po svoje.
Kauf auf Rechnung pomeni, da ti narocis in oni ti takoj posljejo robo racun pa a.) ti posljejo po mailu in imas rok placila ponavadi 10 dni od prejetja blaga b.) racun je prilozen paketu in imas spet naceloma 10 dni casa, da placas.
Ce gledas na aboutyou.de pa imajo med podatki o dostavi napisano, da naceloma posiljajo le v Nemcijo.
Forum je zaprt za komentiranje.