Najdi forum

usb ključek crknil?

USB ključka mi ne zazna noben računalnik, zgleda, da je crknil.
A se da kaj nardit? Saj ni nič življenjsko pomembnega gor, bi pa rada rešila zadeve, če je kakšna možnost.

Mislim da nebo slo, lahko ti ga le odprejo in poskusijo popraviti, ampak zagotovila ni.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Bolje je biti gospodar pekla kot suženj nebes <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< Everyone has two eyes but no one has the same view.

nekaj podobnega se mi je zgodilo pred časom, ampak ni bil še čisto mrtev, tako da sem še lahko stvari rešila. poskusi naslednje (ni stoprocentno zanseljivo, ampak meni je uspelo tako!): poišči računalnik, kjer na bi se, ko ključek vtakneš, prižgala lučka. pri tvojem se zelo verjetno ne bo. potem počasi manevriraj s ključkom (ključek rahlo premikaj sem in tja), dokler se lučka ne prižge. potem poberi hitro dol, kar imaš za pobrat.

Ti ga sploh ne zazna pod raziskovalcem?

če ti ključka sploh ne zazna je možno, da si nekje staknila virus…
Meni se je lani zgodilo, da sem na javnem računalniku staknil virus, ko sem ključek vtaknil v računalnik mi je napisalo, da ključek nekaj ni procesiran ali nekaj podobnega. Baje da mi je virus na ključku vse stvari zmešal, tako podatke kot tudi cel sistem ključka… Na koncu mi tudi računalničar ni mogel dobiti podatkov…

že dva ključka sta mi crknila in so šle vse fotke u božju mater!

Evo, takole sem rešila, če bo mogoče kdaj še komu pomagalo: prej sem USB sprobala na 3 računalnikih, noben ga ni zaznal. Na svojem imam spredaj 2 usb vhoda, noben nič. Potem sem se spomnila, da so tudi zadaj na škatli (stac. računalnik) neki usb vhodi, no ta dva sta se odzvala, samo do podatkov na ključku tam nisem prišla. Poskusim še enkrat na sprednji usb vtičnici in voila, ključek dela! Očitno še ni bil čisto crknjen in ga je v tisti vtičnici zadaj nekaj spet spravilo v pogon.
Seveda sem si vsebino že vso prenesla na računalnik 🙂

Če je morda virus, lahko poskusiš naslednje:
Pojdi pod run oz. iskanje, vpiši CMD, napišeš v okno E: (oz. naziv diska pod katerim ti zazna usb), enter, napišeš attrib -s -h /s /d *.* Med -s in -h in ostalimi znaki je presledek. Pritisneš enter. Greš pogledati, če so se ti pod usb prikazale mapice. Je uspelo?

Eh, poiščite si nekje računalnik z Linuxom, bo prepoznal problematične USB ključke veliko hitreje in lažje kot Windowsi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close