ogled uradnih FB strani, če nimaš profila ni več mogoč?
Na FB nimam profila, sem pa pogledala FB profile raznih muzejev, inštitucij, RTV in podobno … Danes pa sem opazila, da se njihova uradna FB stran sicer odpre, vendar se takoj pojavi polje, da se za nadaljevanje moram prijaviti. A je to neka nova “fora” facebooka, da si moraš naredit profil, če želiš gledat strani, ki so bile prej prosto dostopne?
ne, po mojem so to ukinili, ker so morali v belgiji zaradi tega, ker so sledili neprijavljenim uporabnikom plačati kazen. oziroma, ta teden so jim naložili, da morajo ne vem koliko kazni plačat zaradi tega
fb je namreč omogočal neprijavljenim posameznikom, da si ogledajo profile – hkrati pa jim je naložil piškotke, s katerimi je sledil njihovim brskalnim navadam. zaradi tega so jih v belgiji tožili in iztožili in očitno je to posledica.
ne vem, če ima to veze s tem, ali si prijavljen ali ne..določene strani lahko gledaš, ker ima ta stran take nastavitve, da so dostopni javno..določene pa ne, ker imajo take nastavitve zasebnosti..jaz sicer sem na FB..ampak včasih kaj na hitro hočem pogledat, pa nisem prijavljena..in na kakšni strani se da, na kakšni strani pa piše, da se moram najprej posebej prijaviti za ogled strani..
Hvala! Mislim, da je očitno res posledica zakonodaje in ne od nastavitve strani. Ker sedaj nobene strani ne moreš več gledat, katere so še včeraj bile dostopne. In ni mogoče, da bi si vsi ti naenkrat spremenili nastavitve. Npr. rtv slo, gostilna išče šefa, pokrajinski muzej maribor itd.
Belgium gives Facebook 48 hours to stop tracking non-users or pay €250K per day
https://www.rt.com/news/321373-facebook-belgium-court-tracking/
jaz lahko rtv slo normalno gledam, brez da se prijavim, tudi kakšne druge strani..
Forum je zaprt za komentiranje.