Tablica za Win 8 ali z Androidom?
Ker sem velika ljubiteljica windows 8, me zanima vaše mnenje o nakupu tablice. Kakšno je bolje kupiti: z Windows 8 ali z Androidom? V čem je pravzaprav prednost OS Android, ki v bistvu ne omogoča uporabe windows aplikacij?
Kar ne morem verjeti,… da ni nobenega nasveta. Očitno imate vsi tablice za androidom, al pa tako slabe izkušnje z Windows 8? Še vedno čakam na morebitne komentarje ali nasvete glede tega. 🙂 Hvala vsem, ki se boste morda še odzvali na moje dileme!
Miša
Zdravo,
Sam (še) nimam tablice oz. tabličnega računalnika, a ko bom kupoval, bom iskal takšnega z Android-om. Zakaj ? Ker je odprtokodna zadeva kar pomeni, da si lahko tudi sam sprogramiraš kakšno aplikacijo ali pa ti jo kdo drug po naročilu. Ker pa je vse znano kako se programira, pa je konkurenca toliko višja in storitev lahko toliko boljša kot pa če imaš samo nek monopol. Pa govorim o pravi konkurenci, ne o oligopolu oz. kartelu par podjetij, kjer imajo majhne razlike v (dogovorjenih) cenah zato da dajejo vtis, da si konkurirajo.
Pa itak imaš cel kup spletnih strani kjer lahko zastonj in celo hordo teh programčkov dol snameš in potem nalagaš v/na svojo tablico. Prednost Open Source/CopyLeft programja pa lahko že vidiš v Mozilli Firefox (koliko vtičnikov (zastonj) ima oz. jih je folk zastonj sprogramiral, itn.) vs. IE.
Od “Vindozov” samo stran.
Odvisno za koga navijaš. Kar se tiče kvalitete, so dandanes že skoraj vsi več ali manj na istem nivoju (govorim za “velike 3” – Android vs iOS vs Windows). Jaz osebno sem bolj zastopnik Androida (med drugim tudi zato, ker ga uporabljam že več kot 3 leta – to je nekje 6 android telefonov in 2 android tablici – 1 tablica original android in 1 tablica za testiranje različnih OS-ov).
Moram rečt da Win8 na tablici sploh ni tak slaba zadeva (Win8 na PC pa čista katastrofa – nevem kaj so si pri tem mislili, da so dali tale Metro design na PC – groza).
To, da ne moreš uporablat aplikacij enega OS na drugem je logično. To noben ne omogoča, saj vsak OS uporablja svoj sistem, programske jezike, itd…).
Zraven tega še trenutno ni ravno velike izbire kar se Win8 tablic tiče, in še dražje so za razliko od androidov (seveda kvalitetne android tablice so v istem cenovnem rangu kot kaka kvalitetna Win8 tablica).
Aplikacij je na obeh marketih ogromno (na Win8 mislim da okoli 100k na androidu pa 1m), kar pa seveda nič ne pove o kvaliteti (99.9% na obeh marketih je itak da neuporabno oz. itak nikoli ne boš uporabljala).
Končna odločitev pa je kot vedno, pri uporabniku samemu. Kaj komu pač bolj ustreza. Vedno pa velja: Malo dnara, malo muzike! 🙂
Hvala za pojasnila 🙂
Tablica android je igracka, nic pametnega se ne da delat z njo, razen iger. Jaz imam oboje toda za delo koristim le windows tablico.
Tablica z operaciskim sistemom windows je izkljucno za delo in kako svoh igro, npr. posjansa.
Forum je zaprt za komentiranje.