Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija usb ključek in gledanje filma na tv

usb ključek in gledanje filma na tv

Čas nazaj sem ravno na tem forumu zasledila, da lahko filme, ki jih imam na računalniku dam na usb ključek in jih gledam na tv. In sedaj sem si kupila ključek, film mi sicer predvaja ampak mi vmes šteka. Izgleda tako kot bi hotela gledat film na tv in imela prepočasen internet.
Ključek je tale:
http://www.amazon.com/Patriot-Supersonic-Xpress-Series-Cap-less/dp/B005EWB16G
Ključek dam v dvd enoto (hišni kino), ki ga potem predvaja na tv. Muzika dela super, filmi pa ne:(
V čem je težava?

Še enkaj 🙂
Televizija ima priklop za hdmi kabel. Lahko preko tega priklopim kar prenosni računalnik in tako gledam?
Kakšen kabel točno bi morala kupiti?

Lahko. Jaz imam prav tako rač. priklopljen na TV.
Zato lahko na TV dam kakšen film, na monitorju pa ecimo internet.

https://www.mimovrste.com/kabli-hdmi/goobay-hdmi-kabel-18-m?v=744693

V kakšnem formatu je film, ki ti dela težave ?

Na to pa nisem bila pozorna. Filmi so iz interneta. Obstaja kakšen format, ki dela hitreje in se ne zatika?

https://www.mimovrste.com/kabli-hdmi/goobay-hdmi-kabel-18-m?v=744693%5B/quote%5D

Super.
Ta kabel dam samo v tv in v računalnik? Moram imeti kakšen program za tole ali bo televizija to prepoznala tako kot prepozna dvd?

Hvala 🙂

Težava je v formatu filmu, ko bošzloadala drug filmv drugem formatu, ti ga bo zagotovo normalno predvajalo.
Predvsem se pojavljajo običajno težave pri prevelikih zapisih 1080p,ker cenejši televizorji nimajo dovolj pomnilnika.Slikaiz računalniakpreko HDMini enake kakovosti kot direktno predvajanje filma, ker računalniška grafika in tv še vedno nista dovolj usklajaena.

. .......................................................................................................................................................................................... Več ljudi brez dlake na jeziku...in bi se sčasoma rodilo upanje za boljši svet... ...........................................................................................................................................................................................

Filmi v BS playerju meni v redu delajo na TV, res pa dam ključek direkt v TV, ni nobenega vmesnika. Je povezava med dvd in tv ok? Če me spomin ne vara, mi je tudi preko te povezave pred časom vse ok delalo.

https://www.mimovrste.com/kabli-hdmi/goobay-hdmi-kabel-18-m?v=744693%5B/quote%5D

Super.
Ta kabel dam samo v tv in v računalnik? Moram imeti kakšen program za tole ali bo televizija to prepoznala tako kot prepozna dvd?

Hvala :)[/quote]

Joj se opravičujem za toliko vprašanj. Na tej strani od kabla imajo tudi daljše kable hdmi. Kaj je to tudi ok ali če so predolgi potem slabše dela? Malo daljši bi bil bolj praktičen za odlaganje prenosnika.
Tale:
https://www.mimovrste.com/kabli-hdmi/goobay-hdmi-kabel-10-m?v=744687

Na računalniku morašibrat podvojen zaslon alipa zgolj drug zaslon.

Super.

Hvala :)[/quote]

. .......................................................................................................................................................................................... Več ljudi brez dlake na jeziku...in bi se sčasoma rodilo upanje za boljši svet... ...........................................................................................................................................................................................

Kako pa si dobila filme na računalnik?

Glej raje si snemi brezplačen program format factotory in film pretvori v visoko kakovost avi in bo bolje kot ta kabel.

Filme na internetu kupiš in si jih preneseš na računalnik 🙂

Filme na internetu kupiš in si jih preneseš na računalnik :)[/quote]

Saj zato me je zanimalo, saj na internetu kjer kupiš film dobiš tudi kabel in program za predvajanje.

Ali pa na torerent pogledaš, če je enak film v drugačnem zapisu, verjetno je in probaš tistega.

In potem ko imam film v visoki kakovosti na prenosniku kako jih gledam na televiziji?

Pri filmih sedaj piše dvd in so 2 do 4 GB veliki. Na prenosniku se super vidijo samo to seveda ni primerljivo z gledanjem na televiziji kjer so tudi zvočniki posebej.

Filme na internetu kupiš in si jih preneseš na računalnik :)[/quote]

Saj zato me je zanimalo, saj na internetu kjer kupiš film dobiš tudi kabel in program za predvajanje.[/quote]

Na kateri strani dobiš zraven filma tudi kabel? Hvala.

Saj zato me je zanimalo, saj na internetu kjer kupiš film dobiš tudi kabel in program za predvajanje.[/quote]

Na kateri strani dobiš zraven filma tudi kabel? Hvala.[/quote]

Na kateri interntet strani si filme kupila?

In potem ko imam film v visoki kakovosti na prenosniku kako jih gledam na televiziji?

Pri filmih sedaj piše dvd in so 2 do 4 GB veliki. Na prenosniku se super vidijo samo to seveda ni primerljivo z gledanjem na televiziji kjer so tudi zvočniki posebej.[/quote]

Poglej za DVD rip, divx ,karkoli, morda tudi H264, razlike v kakovosti ne boš opazila, težava je v tem, ker si zadela ravno tak format, ki ga slučajno tv ne podpira in zato šteka. Probaj še kak drug film.

Na kateri strani dobiš zraven filma tudi kabel? Hvala.[/quote]

Na kateri interntet strani si filme kupila?[/quote]

Na itunes.

Na kateri interntet strani si filme kupila?[/quote]

Na itunes.[/quote]

Kupi Chromecast.

Pri filmih sedaj piše dvd in so 2 do 4 GB veliki. Na prenosniku se super vidijo samo to seveda ni primerljivo z gledanjem na televiziji kjer so tudi zvočniki posebej.[/quote]

Poglej za DVD rip, divx ,karkoli, morda tudi H264, razlike v kakovosti ne boš opazila, težava je v tem, ker si zadela ravno tak format, ki ga slučajno tv ne podpira in zato šteka. Probaj še kak drug film.[/quote]

Ok. Bom zvečer poiskusila.
Je pa hecno ker film predvaja samo vsako minuto se za sekundo ustavi. Res kot bi gledal na internetu s prepočasnim delovanjem.
Hvala zaenkrat 🙂

Joj se opravičujem za toliko vprašanj. Na tej strani od kabla imajo tudi daljše kable hdmi. Kaj je to tudi ok ali če so predolgi potem slabše dela? Malo daljši bi bil bolj praktičen za odlaganje prenosnika.
Tale:
https://www.mimovrste.com/kabli-hdmi/goobay-hdmi-kabel-10-m?v=744687%5B/quote%5D
Lahko kupiš desetmetrskega, pa bo prav tako dobro delalo, saj je to digitalni signal.
Za gledanje na TV, ne rabiš nobenega posebnega programa, razen predvajalnika. Jaz priporočam KM Player ali pa VLC Player.
Računaln8k bo že sam prepoznal TV, le pri nastavitvah, na nadzorni plošči za nastavitve zaslona, moraš nastaviti ali želiš kloniran zaslon ali extended, da imaš podaljšan zaslon in potem na TV samo premakneš okence kjer se predvaja film ter povečaš na celozaslonski način.
Za filme je najbolje, če so v Divx formatov, če jih želiš predvajati direktno preko ključka na TV.

Tale:
https://www.mimovrste.com/kabli-hdmi/goobay-hdmi-kabel-10-m?v=744687%5B/quote%5D
Lahko kupiš desetmetrskega, pa bo prav tako dobro delalo, saj je to digitalni signal.
Za gledanje na TV, ne rabiš nobenega posebnega programa, razen predvajalnika. Jaz priporočam KM Player ali pa VLC Player.
Računaln8k bo že sam prepoznal TV, le pri nastavitvah, na nadzorni plošči za nastavitve zaslona, moraš nastaviti ali želiš kloniran zaslon ali extended, da imaš podaljšan zaslon in potem na TV samo premakneš okence kjer se predvaja film ter povečaš na celozaslonski način.
Za filme je najbolje, če so v Divx formatov, če jih želiš predvajati direktno preko ključka na TV.[/quote]

Na itunes store ne dobiš divx formatu….

Na itunes.[/quote]

Kupi Chromecast.[/quote]

Tole:
https://www.mimovrste.com/medijski-predvajalniki/google-adapter-chromecast

To če prav razumem je kot nekakšen ključek na katerega prenesem film?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close