Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Zakaj se moj mobilnik tako hitro prazni?

Zakaj se moj mobilnik tako hitro prazni?

Imam samsungov mobitel, kupljen decembra 2013. Pred 2,5 meseci sem kupila novo baterijo, ker se je pred tem v enem dnevu izpraznil. Zadeva je delovala točno 2,5 meseca, sedaj pa se ponavlja- mobilnik se izprazni v roku 1 dneva, čeprav sem ga prejšnji dan nafilala. Je to kriva zanič baterija ali kaj drugega?

Po mojem mnenju (pa ni nujno da imam prav) so mobiteli (novejši) načrtno narejeni, da delajo največ 2 leti. V najboljšem primeru 3. Morda je celo vprogramiran kak program, da se začne po določenem obdobju ena za drugo rečjo kvariti.
Pa nisem edini, ki je tega mnenja.

Se popolnoma strinjam s teboj. Kar torej pomeni, da se ne splača kupovat dragih telefonov, ker v končni fazi po 2 letih začne crkovati tako tisti, ki stane 50 evrov kot tisti, ki stane 500 evrov.

dandanes se vse batarije spraznijo v enem dnevu. Strokovnjaki celo svetujejo, da ga polnič vsak dan, tudi če ni prazen. Zato se jas nebi preveč sekiral, dokler ti vsaj en cel dan drži.

Prazni se :kadar imaš odprte aplikacije, išče omrežja.

Po vsej verjetnosti imaš v ozadju odprte programe, za katere še sama ne veš da so, saj se to nič ne vidi. Pri mojem samsungu stisnem srednjo spodnjo tipko. Pokažejo se odprti programi, tudi 30 in več jih je. Priisneš brisanje, nič se ne bo zgodilo z napravo ali tvojimi aplikacijami. Potem izprazni še pomnilnik v naslednjem koraku. To delaj večkrat, vsaj vsak dan.

Tako je. Nič ni kriv telefon. Ob konstantnem “delovanju” pa je jasno, da hudo dolgo baterija zdržat ne more.
Moj telefon, nov in tistri star 4 leta, obe bateriji zdržita cel teden, če nisem “aktivna”.

te aplikacije ne porabljajo baterije, ker niso aktivne.
najbolj prazni akumulator iskalec gsm signala, zaslon – osvetljenost in čekiranje aplikacij, ki hočejo vedet, kaj dogaja – fb, mail…

Stalno išče signal, slab polnilec, odprte aplikacije, potraten zaslon…
notri vse piše kaj ti rabi baterijo, poglej.
Itak pa res delajo 2 leti…

Pojdi v center, kjer si, pri Simobili ali kje drugje, tudi ce nisi njihova narocnica, sem prepricana, da ce bos vprasala, ti bodo radi zastonj pomagali, tudi meni so. Pokazi jim telefon, povej da zelo porablja baterijo in naj ti vklopijo nacin za varcevanje. Naj ti to pokazejo, kako gre. Jaz ti povem, ko ti bodo to uredili, bo razlika sto proti ena! Baterija ti bo delala skoraj 2 dni, najmanj pa 1,5 dneva. Pa pokazejo ti naj, kako se brise zgodovina, kot ti je nekdo zgoraj napisal, ker vse to mocno porablja, treba je vse sproti brisati. Pa imeti moras tudi stop adds, program proti reklamam, saj vse te reklame in vsiljeni videi tudi mocno porabljajo batrijo. Pa lepo zrihtaj!

Hvala vsem za nasvete. Izgleda, da je bilo krivo to, da je hčerka nekakšne programčke gor naložila in je bilo to krivo. Je brisala vse dol in sem včeraj polnila in je še danes polno, tako da bo res krivo to, kar ste vsi opozarjali.

Aja, pa še to: hčerka ima eno 100 let staro Nokio–čisto osnovne stvari ima gor, pa ji baterija zdrži tudi po 2 tedna in več. Očitno te raznorazne aplikacije požrejo veliko energije.

Oj,

Za baterije od prenosnikov je znano, da so tako sprogramirane preko EEPROM čipa (in raznih bq2046 čipov), da ti “odpovedo” po cca. letu ali dve (ne glede na rok rabe oz. zapolnitve števila ciklov polenja-praznenja). Hecno pa je to, da so ti te notranje Li-ION 3.7 V 18650 baterije ponavadi čisto dobre… 😉

V PDF in video obliki.

V baterijah za mobilne telefone imaš tam tudi EEPROM čip, vendar ponavadi brez kakšnih bq2040 ekvivalentnih IC-jev, tako da verjetno je pri avtorici problem samo dejansko aplikacije v ozadju.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close