povezava računalnika s stolpom
Zanima me ali je možno povezati računalnik in glasbeni stolp tako da bi lahko snemal na kaseto glasbo ki bi jo predvajal na računalniku.
Da. namesto na zvočnike priklopi činča na stolp – “line in” včasih označeno tudi kot AUX
Sam še neki . Kaj je to činča? tnx
Kabl potegneš do audio/AUX/LINE vhoda na stolpu (če ga sploh imaš)
Činč je priključek, bananca, vtikač ali kakorkoli pač želiš imenovati tisto kar vtakneš v luknjo:))
Glej, najlažje bo razumeti takole: v tvoj zvočnik iz računalnika pride kabel, ki se razdeli na dva dela – v dva “činč” priključka. Ta dva iztaakneš (običajno sta en rdeč in en bel) in ju vtakneš v stolp, tam pač, kjer so kakšne podobne vtičnice kot na zvočnikih. Oznako bi morale imeti AUX ali kaj takega. sodobnejši so že tako obarvani – rdeč levi kanal, bel -desni in rumen priključek za video.
Ja sj bi naredu to sam mi mamo zvočnike že vgrajene v ekranu. Ekran pa je povezan z računalnikom s kablom ki se ne deli na dva dela, ampak je samo en priključek(ki je podoben tistemu,ki ga imajo slušalke za walkman)
Torej pojdi v trgovino po kabel, ki ima na eni strani ta malo bananco, tako kot je na kablu, ki je trenutno, na drugi strani pa 2 činča, malo si oglej stolp, drugače bo pa moral tudi prodajalec vedeti kaj hočeš.
Samo za vas!
dr(ugi) Wega, Lep, pameten in skromen, predstavlja:
KABLI
Klikni na:
ful hvala za vse:)
si pa pokvarjen
mene zanima kako priklopti prenosni računalnik na glazbeni stolp da prek računalnika lahko poslušaš glazbo na stolp?..
Takole.
Obstajajo pa tudi podaljški. Dobiš v Bigang in podobnih trgovinah.
Tudi mene zanima kako najenostavnejse povezem racunalnik in glasbeni stolp in poslusam glasbo ki jo imam na racunalniku preko stolpa?
Hvala vam za odg.
Živijo, mene pa zanima, kako bi priklopil comp na zvočnike, ki so že po stanovanju, brez kablov, varijanta (bluetooth ali wi-fi)
Forum je zaprt za komentiranje.