Miška na prenosniku
Zadnje čase imam problem z miško na prenosniku in, ker ne želim takoj tekati z računalnikom na servis, se prvo obračam na vas.
Imam prenosnik HP ProBook 4510s in zadnje čase se touch miška na prenosniku “čudno obnaša”. Nekaj časa dela normalno in brez problema, potem pa kar naenkrat začne drseti čisto drugje kot jo jaz usmerjam, zapira internetne strani in odpira vse mape in datoteke, ki so na namizju. Zelo nadležno. Miško sem očistila, vendar ne pomaga (mislila sem namreč, da je enostavno umazana). Če dam računalnik v spanje in potem takoj vklopim nazaj, miška dalje dela normalno. Včasih pa se celo miška ustavi in ne gre nikamor. (Če dam računalnik v spanje, spet pomaga).
Ko sem opazila to težavo, sem pač mislila, da to ni nič hudega in bom dalje uporabljala navadno USB miško. Ampak glej ga zlomka, tudi navadne miške mi računalnik ne zazna. Rdeča lučka na miški zasveti, nato pa mi napiše obvestilo, da opreme računalnik ne zazna in, naj zamenjam opremo. Zanima me ali je problem v računalniku samem, ali je možno da je problem v windowsih? Nasložen imam v windows 7.
Pomojem je to težava v driverjih, gonilnikih. Potrebno bo ponastaviti ali celo ponovno inštalirati gonilnik posebej za miško in posebej za HID napravo (napravo na dotik).
Sicer uporabljam winxp v Angleščini.
Odpri nadzorno ploščo > miška > odpri zadnji jeziček – hardware > tu se ti pojavijo omenjeni napravi v dveh vrsticah. Označi napravo, pojdi v lastnosti, odpri jeziček gonilnik in ponastavi (roll back driver). Potem postopek ponovi še za touchpad.
Če ta postopek ne pomaga, bo potrebno gonilnike ponovno inštalirat.
Win7 je dokaj pameten sistem. Vendar pa se lahko zgodi da pride strojna oprema v t.i. “bad state”.
Mogoče se bo slišalo smešno vendar predlagam:
– ugasni računalnik (ne sleep pač pa konkreten shutdown)
– izklopi napajalni kabel iz računalnika
– izklopi miško iz računalnika
– vzemi ven baterijo
– pusti računalnik tako cca. 15 minut
– vse priklopi nazaj in probaj.
Če to ne bo pomagalo potem bo treba ponovno namestiti gonilnike za USB.
Hvala za pomoč, priznam, da sem se težave resno lotila šele sedaj. Ponovno sem namestila gonilnike, vendar ne pomaga. Touchpad sicer ne dela več takšnih težav, vendar rada zmrzne, ko stisnem ali levi ali desni klik. (Če stisnem desni klik VEDNO zamrzne.). Mogoče je problem, da jaz tega ne znam pravilno narediti. Je mogoče kdo tako prijazen in bi napisal krajši postopek, kako to narediti ali pa vsaj podal kakšen pameten link, jaz namreč ničesar ne najdem.
Najlepša hvala za pomoč že v naprej 🙂
P.s: Spet je miška zmrznila in sem mogla dat računalnik v spanje 🙂
Pozdravljeni.Na laptopu(Toshiba L500)mi po posodobitvi ne dela več miška.Uporabljam windows 10.Vse gonilnike sem posodobila vendar mi je ne zazna…tako,da nimam pojma,kaj bi lahko še naredila.?Hvala za pomoč.Lp.
Forum je zaprt za komentiranje.