Najdi forum

računalnik šteka

Hoj. Morda mi bo kdo lahko pomagal. Kupil sem nov prenosnik z naloženimi windowsi 8.1. Naložil sem si office (potegnil z neta), aktiviral windows defender, nekaj časa je računalnik laufal ful dobro, sedaj pa mi vse šteka, od interneta, pojavljajo se mi nadležna okna, ostali programi delujejo zelo počasi. Uporabljam siol internet in naj povem, da na drugem prenosniku deluje vse ok. Tako da od vrste interneta ni. Naložil sem avasta (windows defender je zdaj neaktiven) in ni našel nič, kar bi lahko bilo (mordda če bi bil kakšen virus). Mi lahko kdo svetuje, kaj naj naredim? Obnovitev sistema na začetno stanje (na datum, ko sem kupil račulanik ni mogoča). Kako se naredi da obnovim sistem na tovarniške nastavitve, ali morda kak drug predlog? Hvala. Imam pa prenosnik: https://www.mimovrste.com/prenosniki/hp-prenosnik-15-r099sm-j7u41ea

Hvala za pomoč.

Lahko poskusiš z obnovitvijo ali osvežitvijo računalnika.
V meniju start (metro) samo začni pisati – obnovitev –
Izberi – ponovno namestitev, ali osvežitev računalnika
Pri ponovni namestitvi boš izgubil vse datoteke, ker jih bo nova namestitev windows sistema povozila. Pri osvežitvi pa ti vse ostane.
Vzrok tvojih težav pa je lahko še drugje. krivda je mogoče v samodejnem posodabljanju, če imaš nelegalni office – preveri windows update in ga izklopi, nato preveri, če je računalnik hitrejši. Hp prenosniki imajo tudi reševalno particijo in se morda tudi ta posodablja. Poglej v upravitelja opravil, kaj vse se ob zagonu sistema še zažene in programe, ki jih ne potrebuješ takoj tudi izklopi. Itd….

Zdravo!

Avast sam blokira računalnik. Prav tako bo računalnik znantno “zabremzal” uTorrent.
V kolikor si želiš večje hitrosti ju boš moral izbrisati ali onemogočiti.

Če želiš perprosto rešitev, ki ti bo porihtala sistem in pospešila računalnik,
potem kupi: System Mechanic:

http://www.iolo.com/products/system-mechanic/

Pozdravljen!
Računalniku internet porablja Torrend ko boš šel na računalnik ga izklopi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close