Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Facebook – povabilo prijateljem

Facebook – povabilo prijateljem

Živijo, imam “občutljivo” vprašanje:

če nekomu na facebooku pošljem povabilo za prijateljstvo, mi lahko prosim kdo pove, kako to deluje:
– če me zavrne kot prijatelja, ali dobim kakšno sporočilo?
– če me ne potrdi in niti ne zavrne, ali se vidi kje označeno pri tej osebi kot “request pending” ali je to časovno omejeno?

Če pa sem nekoga nekoč potrdila kot prijatelja (blondinke prehitro klikamo), ali lahko prekinem to prijateljstvo? Kje se zabeleži, da je prijateljstvo prekinjeno? Je to pogosta praksa na FB?

HVALA!

Lp, A.

-če te zavrne, ne dobiš obvestila, ga pa več nimaš med “vsi prijatelji”, tako da v bistvu tam lahko vidiš, da te je zavrnil.

-če te niti ne potrdi niti ne uavrne, je še vedno med “vsi prijatelji”, vse dokler ne naredi eno ali drugo. dokler čakaš a potrditev, boš videla na njegovem profilu “Friend request await” ali nekaj takega, pri “vsi prijatelji” pa pri njegovem imenu “Friend request pending”.

-Če si nekoga potrdila, pa ga zdaj hočeš odstranit, greš na njegov profil in spodaj levo klikneš “ostrani od prijateljev”.
Tega on direktno ne vidi, a če te bo iskal med svojimi prijatelji, bo seveda videl, da te več ni.

tole bo potrebno dati kar lepljivo temo, pa naj si FaceLoverji napišejo vprašanja in odgovore
noter, čeprav če bi biondinka uporabila iskalnik bi ravno tako našla odgovore.

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Najlepša hvala!

Meni je pa glede facebooka najbolj hecno to, ko lahko prav vidiš kako so ljudje naivni, nevedni……neumni!
npr. ze nekaj casa obstajajo skupine ko so “ko gleda tvoj profil” in te nagovarjajo, da ce hoces videt kdo ti gleda profil mores spremenit dolocene nastavitve tvojega profila. In ko te nastavitve spremenis seveda NE mores vedet kdo ti pregleduje profil….lahko pa zato drugi, ki niso v tvoji listi prijateljev pregledujejo tvoj profil, gledajo tvoj zid, slike…. zakaj zavraga, ce vidite, da to ne deluje si nazaj ne nastavite zasebnost profila na najvisjo raven???
Ali pa recimo prijavi se v to skupino in sodeloval bos v zrebanju za NokioN97. In sevede ima skupina ze na tisoce članov, veliko slovencev….pa ceprav pise, da to zrebanje velja samo za srbijo.
A ljudje ne znate brat? Klikate brezveze in pol ko pride do kaksne kraje indentitele ali karkoli so krivi vsi drugi samo vi ne!

Se podpišem! Tudi jaz tega ne razumem pri ljudeh… zato imam povsod nastavljeno “samo prijatelji”, in se ne včlanjujem v razne skupine…
ampak mislim, da kljub temu ni nikoli 100% varnosti. Je pa vseeno tako večja, kot pri tistem prvem načinu, ki ga opisuješ.

Včasi koga vporašam, zakaj si pa ti v vseh teh skupinah, pa mi rečejo, “ah, jaz kar kliknem, ko dobim kako povabilo, niti ne pogledam, kam se včlanjujem…”
Mislim, svašta… :))
In to naivnost seveda izkoriščajo nepridipravi-spletni kriminalci, ki jih je vse več in več, in taka naivnost uporabnikov jim to le še olajšuje.

Bi bila potrebna ena “šola facebooka”…

Zanima me če je popolen izbris iz fb sploh mogoč kajti prijatelj se je pred dnevi izbrisal po pravilnem postopku vendar se je še vedno lahko normalno vpisal s svojim email naslov ter geslom in fb profil je normalno deloval naprej???če ima kdo izkušnje ali pa ve kako to deluje…

Evo še ena kokla, ki rabi pomoč pri FB 🙂

Zanima me, če je možno, da bi se izbrisalo vse objave, ki so objavljene pod mojim profilom. Ne tiste, splošne, kjer objavljajo tudi prijatelji, ampak samo svoje lastne, svoj lasten zid.

Vem, da se da izbrisati vsako posebej, ampak to bi trajalo eno leto 🙂 Jaz bi en klik; in gre vse pa-pa.

Hvala za morebitno pomoč.
Kljub temu, da vam je morda “malo” pod častjo reševati takšne zagate, bi mi zelo pomagali.
LP

Pozdravljeni!

Zanima me, ali je možno, da nekoga, ki ga imaš stalno med prijatelji na facebooku kar naenkrat nimaš več in ti ponovno piše, da ga moraš zaprositi? Prijatelj me namreč sam ni odstranil iz njegovih prijateljev… Se je že komu to zgodilo?

biz, izpis iz facebooka je mogoc. Ko kliknes deaktiviraj racun se ti racun deaktivira. Ce te kdo isce na facebooku te ne bo nasel, ker te ni vec. Kakor pa ti spet vpises not uporabnisko ime in geslo se pa racun ponovno aktivira.

enakokla , zaenkrat facebook nima te moznosti, da oznacis vse na zidu in zbrises. Si bo treba vzet cas in brisat eno po eno. 😉

Rossa, mogoce kaka napaka na facebooku. Cist mozno pa, da si ti ali pa on prijatelj/ica ponesreci kliknala odstrani. To se dogaja in je tudi bolj verjetno.

Pozdravljeni!

Imam eno najbrs neumno vprašanje:
Zanima me ali obstaja možnosti ( ne prek kakšnih fb skupin itd.), da si lahko ogledaš gdo ogleduje tvoj profil? ne le prijatelji temvec na sploh uporabniki facebooka če imaš profil seveda odprt?

Najbrs je to bolj vprašanje za kakega računalničarja….

Hvala l.p.

Facebook nima te moznosti, da bi preveril kdo ti gleda profil. Kar se tice vseh teh skupin “kdo ti gleda profil” je pa vse skupaj ena velika nategancija! Ste se ze vprasali zakaj lahko gledate profil ene osebe, slike, pa ceprav je nimate pod prijatelji? Ravno zaradi teh skupin. Folk se prijavi, izklopi zascito in potem ne more gledat kdo mu preverja profil…lahko pa vsi gledajo njegov profil 😀

povej ime te jaz dodam in boš videla kako izgleda…lp

Po izbrisu računa se ne smeš prijavljat na FB najmanj 14 dni.
Šele po tem času se račun izbriše.
Če se v tem času spet prijaviš potem ponovno aktiviraš svoj FB
račun, se pravi če želiš izbrisati FB račun opravi postopek za
brisanje in se ne prijavljaj več.

Zanima me, zakaj dobivam sporočila na fbju pod ”ostalo”. Ko dobim sporočilo ne dobim obvestila, nato na levi strani kliknem sporočila in spodaj ”ostalo” in tam vidim, da imam sporočilo. Kako se to uredi?

Pozdrav,

jaz pa bi rabila pomoč..res sem vse že poskušala a vseeno ne gre..ne maram, da mi po profilu brskajo ljudje in gledajo moje slikice ali pa moj zid..zato me zanima kje lahko to nastavim, da vidijo moje stvari samo frendi? ja, pod nastavitve zasebnosti in idt. to sem vse storila..mi je skrilo profil, slike..edino zida mi noče..vse sem že poksušala a ko se vpiše kolegica noter, ko je nimam na fbju vseeno lahko vidi moj zid..sicer ne vsega a nekaj je..ko pa včasih komu pogledam zid, ko ni moj frend pa mu lepo piše,da ni objav..ne vem kje še naj poklikam..kakšen nasvet? hvala 🙂

Prosim za pomoč. Neka oseba ima v svojem fb albumu shranjeno tudi sliko,na kateri sem jaz. Sliko sem prijavil že n-krat pa jo še vedno opažam v albumu. Te osebe nimam pod prijatelji,album pa ima viden vsem. Kaj lahko še naredim?

Mene zanima kako si izbrišeš račun???

Lp in hvala

Postopek kako izbrisati Facebook račun lahko najdeš TUKAJ

Imaš vprašanje, ki bi ga rad zastavil? Ali odgovor na že objavljena vprašanja? Obišči vprasanjainodgovori si

Če pa še koga zanima, kako poslati povabilo vsem prijateljem naenkrat, brez da klikate vsakega poseba, vam to stori dodatek za Google Chrome.. TUKAJ lahko preberete več..

Imaš vprašanje, ki bi ga rad zastavil? Ali odgovor na že objavljena vprašanja? Obišči vprasanjainodgovori si

jaz pa nečesa drugega ne razumem, fb lahko uradno dodaš prijatelja samo če ga poznaš tudi v resnici, koliko fb prijateljecv pa se pozna tudi v resnici mislim da 0.1 procent in potem ti fb grozi da te bo izklopil če boš še pošiljal zahteve ljudem ki jih ne poznaš in pol fb še govori da gre za komuno da razširiš krog komunikacije, le kako če ne smeš pošiljat zahtev nepozannim. zame je to totalni idiotizem

Zanima me, ali lahko vidim kako me je dodal prijatelj (bližnji prijatelj, prijatelj, znanec…)? hvala

Ne moreš tega videt…

Zdravo, imam vprašanje….
Na FB sem zasledila svojo sliko, ki je sicer čisto v redu a jaz vseeno ne želim da ima ta oseba mojo sliko na svoji strani. Prosila sem jo da sliko odstrani, vendar tega ne želi. Bila sem celo blokirana, a so mi drugi povedali da je slika še zmeraj na FB. Kaj lahko v tem primeru naredim, ali lahko neka oseba raspolaga s tvojo fotogrfijo in jo objavi brez dovoljenja? Pisala sem že informacijski pooblaščenki in upam da bom dobila odgovor čimprej.

Za nasvet vam bom zelo hvaležna….

Očitno nima tega namena, in tudi nič ne moreš. Verjetno v privat tožbo ne boš šla.
Pusti jo trapo, naj ga ima..mogoče ji pošlješ še kakno …..

Oprosti, ni vredno da se zaradih takih ljudi sekiraš. Očitno niso adovoljni s svojimi življenje in poskušajo greniti tuja. Pusti, ne sekiraj se!

Pozdravček

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close