Nakup rabljenega PSP – prosim pomoč poznavalci
Za sina kupujem PSP. Ker gre na tesno z denarjem iščem rabljenega. Na bolhi je čudo tega, jaz pa popolni nepoznavalec. Vem, da so različni modeli odvisno od letnika izdelave (najbrž). Cene so pa tam od 60 € naprej (nekateri imajo dodatno opremo, drugi ne). Kako naj vem, če je tisti za 80 € ok napram onemu za recimo 120 €? V opisu oglasa recimo ne najdem razlik. Ok, mogoče cenejši nima slušalk, ki pa niso vredne 40 €. Nebi rada, da stavar ne dela. Sina bi želela presenetit za rojstni dan (sem mu sicer že rekla, da ne bo dobil). Poznam enega fanta (soseda), ki prodaja svojega. Starega cca 5 let. Vem, da ga pazi, da me nebi nahecal, ampak zanj hoče 100 €. Kolikor gledam na bolhi se dobi tudi ceneje? Kaj menite? Se da komu, ki stvar obvlada malo počekirat po oglasih. Tam 80-100 € (v tem razponu cene ni hudo veliko oglasov), čim mlajši, pa odklenjen (vem, piratstvo 🙁 ). Bi mi naredili veliko uslugo. Nebi rada “stran vrgla” denarja.
Hvala vnaprej.
playstation portable
V Big Bangu stane nov PSP 100 evrov. Seveda ni odklenjen, ampak tudi to se da urediti.
Na bolhi je problem predvsem, da je velika verjetnost, da boste naleteli na kakšnega popraskanega ipd.
Drugače pa lahko na http://www.goblin.si dobite novega in odklenjenega za 118 evrov.
Tudi moj sin si ga je želel, vendar ga ni dobil takih igrač mi ne kupujemo, sem pa ga vprašala, kaj ima raje, tako drago igračo, ki bo aktualna 14 dni, nakar bo dalje ležala v kakšnem kotu, ali pa starše, ki se mu ves čas posvečajo, izbral je drugo (starost 12 let), priporočam ti, če ni nujno, mu ne kupi, raje mu posveti več svojega časa,
ž
pa brez zamere
otroci so prehodni gostje: pridejo in odidejo, čas pa prekleto hitro beži, zato ga imej čim več ob sebi
Dejansko univerzalni načrt za priklenitev otroka nase najmanj do njegovega štiridesetega leta. Pa bog ne daj, da bi ga do tedaj kaj spustila spred oči, važno da se mu posvečaš non stop.
Nekateri starši pa pač kupimo otroku tudi kako elektronsko igračo, ne zato, da imamo mir pred otrokom, temveč zakaj bi moral otrok izbirati med dvema stvarema, ki si ju želi, saj ne rečem, da je druženje s starši napaka, samo dvanajstletniku pa tud ni treba dihat skoz za ovratnik in zame je tvoja izbira dveh kao kompromisov psihično izsiljevanje.
Aja igrača se pri nas ne valja v kotu, vsak dan ima pol urice otrok namenjene igranju in to je to, ostalih 23 ur in pol se mu pa posvečamo:)
Avtorici začetnega posta pa, jaz sem ga kupila na mercator piko, novega, ravno zaradi takihle dilem. Če pa ne bi imela toliko denarja, bi pa raje vzela od tistega fanta, ki ga poznaš, saj veš daš deset € manj, potem pa kaj ne dela, jaz ne reskiram.
PSP je super igrača, ne samo za otroke. Ne vem kakšno dodatno opremo naj bi še imel, razen igric.
So pa res v Big bangu po 99eur.
ja tako je takšnih igrač VI ne kupujete.
kako pa veš da bo aktualna 14 dni? malo dvomim ja…
Torej naj se otroku posvetimo cel svoj prosti čas ? Ja veš da….
Ja in kaj potem, če bo kje kakšna praskica, no? Očitno laično zapisano s strani neuporabnice PSP-ja 😉 Ti lahko povem, da so praske še najmanj, kar moti – pregrevanje in nepravilno polnjenje baterije ( se mora naprava popolnoma izpraznit – enkao, kot mobilc) je tisto, ki je bolj škodljivo in lahko skuri napravo!
No ja, na Bolhi tudi najdeš izjemno dobro ohranjeno napravco, po zelo ugodni ceni – Najboljši so pa tisti PSP-ji, ki so delani za ameriški trg, oziroma kupljeni v Ameriki imajo drugačen vtikač – se najmanj pregrevajo in tako ne škodijo sami sebi 😉 Mi je prijatelj povedal, ki se s tem ukvarja. Je primerjal tistega kupljenega v Evropi in enega kupljenega čez lužo, že pri ekranu je bil velika razlika – pa enak model in isto leto proizvodnje!
Še največjo srečo pa imaš, če naletiš na koga, ki v kompletu prodaja še kakih 10, 15, 20, 30igric -npr, za 150 do 180 sur je to več kot odličen ulov -ob predpostavki, če dobiš večino igric, ki so v prodaji čez lužo, pri nas v Evropi je izbor bolj tako tako 😉
Preveri naslednje stvari:
1. analogna palica (tisti črn okrogli gumbek za premikanje) zelo pogosto mrkne. Zamenjava stane nekje 15 eur, no, mi smo ga morali menjati vsake tri, štiri mesece).
2. preveri, če prodajalec ponuja tudi kabel za povezavo z računalnikom, spominsko kartico in torbico.
3. poskušaj prodajalca prepričat, naj ti doda še kakšno igrico (zlasti tiste lego so super).
Pa še opozorilo – res mu na psp ne pusti za več kot pol ure hkrati.
Sem ena od mam, ki nikakor ni proti tovrstnim igračam in moj sin ima psp že kar nekaj let in naj povem, da se ga še ni naveličal.
Kupili smo novega in ga odklenili, nato pa smo vse igrice sneli s spleta.
Tako da, “edini” strošek je nakup psp-ja in odklep, igrice pa z malo znanja dobiš free na spletu.
avtorica sprašuje nekaj druga, ne kaj nardit da ne kupi.
drugače pa kot so ti že zgoraj napisali, novega v Big bangu dobiš za 100€.
meni je samo žal da smo ga kupili, raje bi DS, ker za ta PSP še nisem zgruntala če se ga da konektat na internet, kaj šele da bi kaj druga zgruntala. tako da sedaj ima samo originalne igrce, za kaj druga pa enostavno nimam volje gruntat. mogoče kdaj poleti.
pa tudi sicer je ves čas govoril otrok pa o DS pa o PSP da sme bla pol čist zmešana. sem mislila da je to ena in isto, kar se tiče osnovnih funkcij. ampak samo toliko časa dokler ga nisem kupila
Ja in kaj potem, če bo kje kakšna praskica, no? Očitno laično zapisano s strani neuporabnice PSP-ja 😉 Ti lahko povem, da so praske še najmanj, kar moti – pregrevanje in nepravilno polnjenje baterije ( se mora naprava popolnoma izpraznit – enkao, kot mobilc) je tisto, ki je bolj škodljivo in lahko skuri napravo![/quote]
Ja sori, da se mi zdi nelogično, da bi plačal 80+€ za popraskan PSP kot pa 100€ za čisto novega, ki bi imel med drugim tudi daljšo življenjsko dobo. In mene osebno bi praske motile, sploh pa gre tukaj za darilo in predvidevam, da si tudi njen sin želi konzolo, ki bo čim bolje ohranjena.
Hvala vsem za odgovore. Bom še malo po bolhi prečekirala, sicer pa Goblin ali Big Bang.
ali veste kje se pa da dobiti spominsko kartico posebej? ali pa mogoče pase tudi kaksna iz fotoaparata telefona i.t.d.
Forum je zaprt za komentiranje.