Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Računalnik se pregreva…

Računalnik se pregreva…

Pozdravljeni,

soočam se z dvema težavama.

Prva je, da mi je en prijatelj naložil nelicenčni Office (na licenčni Windows). Pred tem je računalnik deloval hitro in brez težav. Po tistem se je začel sesuvati, sploh ko sem istočasno zagnala Explorer in Mozzilo.

Poleg tega se mi zdi, da se računalnik kaj hitro segreje. Vroč je v levem kotu, torej levi zgornji kot med tipkovnico in zaslonom, kjer je ponavadi ventilator. Zadnje čase se je večkrat zgodilo, da je enostavno zmrznil.

Sedaj sem kupila licenčne Office. Preden jih naložim, bom prej obnovila sistem.

Ker sumim tudi na kakšno tehnično okvaro, me zanima kako naj ugotovim ali se računalnik pregreva, oziroma ali je ventilator crknil ali kaj pd.?

Pa še za nasvet bi prosila glede licenčnih programov. Če jih vse imam naložene na tem PCju (imam prenosnik), kaj se zgodi ob menjavi mašine? Lahko iste licence uporabim za nalaganje windowsov in officev na novo mašino?

Ali imaš HPjev prenosnik? Nekateri modeli so bili znani po tovarniški napaki pregrevanja, pa so jih poslali v prodajo na manj zahtevne trge.

Morda bi pomagalo, če računalnik odpreš in prepihaš s stisnjenim zrakom, ali pa s system monitorjem pogledaš, če ti kateri programi preobremenjujejo procesor.

Ja, imam HP model HP 655. Zdaj je ca. 3 leta star… Ni bil drag, lahk iskreno povem, je pa delal in še vedno dela brezhibno, sem pa sama opazila, da je tipkovnica precej vroča oziroma se hitro segreje.

Pred nekaj dnevi sem se lotila odpirat računalnik, in po eni uri odnehala ker je zadeva tako zakomplicirana, da bi bilo vprašanje, če bi ga nazaj sploh znala sestaviti. Skratka odpreti je treba milijon zadev notri, kar nekaj manjših predalčkov odvijačiti ipd., ventilator je takoj pod tipkovnico na levi strani in je treba skoraj vse razdreti da lahk odstranim tipkovnico. Nisem se upala tega narest ion tako do ventilatorja sploh nisem prišla….

Bom videla kaj se bo naprej dogajalo….

Naloži kakšen antivirusni program (AVG antivirus 30 dni brezplačno) in zaženi iskanje zlonamerne programske opreme na tvojem računalniku. Če se je stanje PC-ja tako poslabšalo po namestitvi “piratskega” Offica je verjetno ta Office okužen, vsebuje virus. Probaj 😉

Bom probala. Hvala!

Se mi pa dogaja, da se mikrofon kr izklopi. Dela, se pogovarjam prek Skypa, nato čez nekaj ur, ali pa čez noč, računalnik miruje in ko ga ponovno zbudim, je mikrofon mrtev. Sedaj sem že kupila licenčni office in ga naložila (windows je od začetka licenčni) in se zadeva ponavlja. Sem pa nadgradila na win10, imam office home & student 2016….
ne vem….
bom verjetno mogla kupiti še kakšen pameten antivirusni program. Sicer med brskanjem interneta ne uporabljam čudnih strani, pa imam inštaliran K9 Safe search.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close