Servis računalnika na terenu (doma)
No, vedno samo berem – redko kaj napišem.
Ampak danes sem se pa odločil, da bom napisal hvalospev ljudem, ki so mi rešili življenje – takorekoč bi bil mrtev, če bi moja draga zvedela, da so vse slike na najinemu diski uničene.
Namreč nekaj se brkljaj po internetu in dobil en svinjski virus (CRYPTO), ki mi je kriptiral datoteke. Kaj narediti ?
Iščem po internetu in vidim, da je podjetje PIARA (murgle center, LJ) eden izmed bolj všečnih – tudi od dveh prijateljev že slišal za dobro mnenje. Nesem tja mi razložijo kaj sem fasal, računalnik so mi hitro porihtali, za disk so pa rabili malce več ker je bilo kriptirano in vse slike zaklenjene. Kar videl sem ženo, ki vpije name in mi grozi 😉 problem je da večino slik nisva nikoli dala razviti.
No da skrajšam zgodbo – vse so rešil, VSE slike! Kljub temu, da so mi frendi razlagal da je to skor nemogoče in da so po 24ur težil da če to dobiš prprav 1500€ ki jih boš moral plačati nekim hekerjem da dobiš nazaj podatke.
Res samo kapo dol, vse rešeno v 4 dneh tok da od danes naprej sem njihov, kupljen, popolnoma prevzet 😉
Zdej grem pa izbrat slike da jih pošljem razvit, heheh.
Aja da jim naredim vsaj malo reklame:
Lep pozdrav,
Tadej, ki ga ima žena zdaj še vedno rada
Forum je zaprt za komentiranje.