printer, poceni kartuše?
Mene pa zanima kateri printer za domačo uporabo , tako da je s kartušami najmanj stroškov. Rabimo parkrat na mesec za šolo kaj sprintat, ponavadi tik pred šolo zjutraj ko še kopirnice ne delajo. Imamo namreč en star printer samo je vsaka kartuša po 50€ to se mi zdi pa preveč.
lp
..mogoče ne bi iskala le printerja, saj sedaj so tele ‘mašine’ multifunkcijske res že zelo poceni..prej ali slej, boste rabili tudi kaj fotokopirati ali scanirati…mi imamo hp-ja zadovoljni (tudi največ rabimo za šolo pa tut za osebno rabo)
Konkretno ne znam svetovati, zavedaj pa se dejstva, da poceni printerji imajo drage kartuše, dražji (profesionalni) pa cenejše.
Najboljša varianta je pa itak dajati kartuše na obnovo oziroma polnjenje namesto kupovanja novih. To je precej ceneje.
sem ti napisala spodaj, kjer si že spraševala
” še enkrat” hvala za odgovor.
Ali veste kako pa deluje laserski tiskalnik, ali tudi potrebuje ” filo” da dela in koliko zto stane?
lp
..najboljši so seveda laserji..
..zakaj…ker se barva oz prah v tonerju(kartuši) NIKOLI ne zasuši…
..seveda ga je potrebno menjati-toner- glede na št printov-ali veliko printate???..
..obstajajo NOVI in OBNOVLJENI..tonerji
..za 1500/3000/6000 printov/listov pri cca 5% pokritosti..
skratka kupite laserja ..
ČB so od nekje 80€ dalje..res pa je da je zraven/vključen toner za cca 1000-1500 printov..
in je potrebno kmalu investirat 50-80€ za večjega..
Brizgalni tiskalnik ima kartušo, v kateri je tekočina, ki se rada zasuši, če tiskalnika nekaj časa ne uporabljaš. Pri tiskanju se barva (tekočina) iz kartuše brizga na papir, dokler je še v tekočem stanju.
Laserski tiskalnik pa nima kartuše , ampak ima toner – to je prah, ki se ne more zasušiti, ker je že suh. Tiska seveda z drugačno tehnologijo kot brizgalni tiskalnik, je pa tisk vseeno enako kvaliteten, če ne še boljši. Tudi toner je potrebno menjati, ko zmanjka prahu v njem, ampak to se zgodi bolj poredko. V novem laserskem tiskalniku je običajno tonerja za 1500 strani.
Za domačo uporabo, še posebno, če se ne printa prav pogosto, se mi zdi bolj primeren laserski tiskalnik. Dobiš jih že od 50 eur dalje in potem dolgo nimaš nobenega stroška s tonerjem.
poceni kartuše? vsenanetu.si
… s tem da poceni laserji običajno niso barvni 🙁 ….
Opazil da je tema spet aktualna.
Sem prej uporabljal inkjet tiskalnik od Canona, brez težav.. Tudi polnenje kartuš delalo super…
Pa sem kupil novega, laserja. Xerox Phaser 3140. cena tam ene 60eu…Pride v kompletu s tonerjem cca. 750 strani tiska. Kupil obnovljen toner za 2500 listov in od takrat same težave, ne zaznava tonerja. Prikazuje podatke prejšnega tonerja. vedno sveti rdeča lučka (jam/maintenance).. Po 15 minutah pihanja na čip, izmetavanja tonerja, predalčka za liste, pihanja… se stvar končno zažene. Skratka, najslabše naloženih 45eu… kupil pri tiskajpoceni .si
Nikoli več poceni laserja. Predrage originalne kartuše. In fašeš lahko za en q…c obnovljen toner. Bi bilo najbolje ostat na inkjetu in ga filat z inekcijami.
Ima kdo kak nasvet z nezaznavanjem tonerja?
cyroe: tam kjer si kupil toner so zajj…po domače povedano.
Cyroe: tako kot ti je povedala Tina.
Kupil si slab ponaredek oz. so dali na toner nek cenen čip.
Sam sem kupil oz. kupujem že nekaj časa tonerje pri Mihatu.. podjetje misol d.o.o. ,.
Kontaktiraj in ti bo pomagal.
Imamo približno 3 leta star HP tiskalnik officejet 6500a plus. Prvo smo kupili neorginalne kartuše na internetu. Z zaznavanjem je bilo vseskozi težava. Potem pa pri Pavlinu v Ljubljani (obljubljeno, da delajo kot original). Že pri prvih kartušah je začel tiskalnik čudno delati. Po drugih več sploh ni vlekel papirja. Po mojem imajo pri hp nastavljeno, da se tiskalnik “pokvari” če ne uporabljaš orginalnih (glede na zgoraj napisano tudi Xserox isto) kartuš. Na servisu so povedali, da so se koleščka podajalnika obrabila in da se ne splača popravljati tiskalnik. Gledano ekološki je obup, da po 3 letih moraš kupiti nov tiskalnik in zavrči kup plastike zato bi sedaj kupili tiskalnik druge znamke. Očitno so prodajalci s prodajo kartuš našli svojo tržno nišo in najverjetneje ne bo možno dobiti dobrega tiskalnika sprejemljive cene in povrh s poceni kartušami.
Jaz pred nakupom tiskalnika vedno preverim ceno kartuše in se na podlagi tega odločem za določen tiskalnik, prej na spletu preberem tudi kakšen opis. Kartupe so res zelo drage in večina ljudi se odloči za nakup najcenejšega tiskalnika, tak nakup pa se lahko kasneje izkaže za precej dragega saj so kartuše lahko celo enako drage kot sam tiskalnik. Proizvajalci tiskalnikov si s prodajanjem tako poceni naprav delajo itak minus, kasneje pa zaslužijo na kartušah.
Malo si poglej cene kartuš na http://www.123kartuse.si/[/url] pa se potem odloči za nakup tiskalnika. Drugače pa z znamkami canon, epson in podobnimi bolj kvalitetnimi ne boš imela težav.
Pred leti sem kupil HPjevo multifunkcijsko napravico OfficeJet 6410J, z njo sem bil zadovoljen, še posebej, ko so končno uredili SW za nadzorno ploščo.
Tako, da sem lani kupil Office Jet pro 8600 plus. Sem zelo zadovoljen s kvaliteto tiskanja, kopiranja, skeniranja, OCR, velikim in preglednim LCD, brezhibno delujočo nadzorno ploščo.
Catch pa je drugje. Printer mi je začel sporočati, da rumene barve zmanjkuje, pa se nisem preveč sekiral, saj večinoma printan črno-belo. Ko pa je rumene barve dokončno zmanjkalo, pa printer ni hotel več printat niti črno-belo, ampak je zahteval nakup barvne kartuše.
Fora je tudi v tem, da barvno skoraj ne printam. Dve barvni kartuši pa sta se spraznili v letu in pol. Verjetno je barva kar izpuhtela.
Lopovščina, to je zadnji HP izdelek, ki sem ga kupil. Torej dobro preverite mnenja ostalih uporabnikov preden kupite nov tiskalnik.
Kolega je kupil laserski tiskalnik tukaj: http://www.anderwald.si/laserski-tiskalniki.
Sicer je izbral najcenejšega, sedaj ga ima že skoraj eno leto in ni imel z njim nobenih težav, tudi tonerjev še ni rabil menjati, saj ga uporablja le za domačo uporabo in ne tiska toliko, da bi se tonerji že spraznili.
Sam vedno kupim v Vaš link. Imajo svoj oblagovno znamko Ecomic line, sam kupujem za HP laserski printer in se zadovoljen.
Forum je zaprt za komentiranje.