Analogna TV
v mesecu juniju sem kupila nov TV ravno za to, da mi bo s 1.12.10 delal, včarajšnji test pa je pokazal, da ne bo delal. Na kanalu A je bil napis …..
Kaj naj naredim, ker me je očitno trgovec nateg*nil? Kje lahko to reklamiram oz. ali bi morala na TV kakšno stvar preklopiti?
lp
povej točno katero znamko in tip televizije imaš
Če si izrecno zahtevala, da želiš digi TV, te je trgovec nategnil in uveljavljaj STVARNO NAPAKO – vrni izdelek in:
1. zahtevaj kupnino ali
2. drug digi TV
ma daj, ne prodajaj prazne slame tu. lahko je tudi problem v signalu, zaradi česar rabiš še pravilno usmerjeno zunanjo anteno, ne samo pravi receiver v tv-ju, lahko da je problem, da tisto področje sploh ni pokrito z digitalnim signalom, tudi to je možnost.
zato pa naj pove kateri TV ima.
jah eni tv-ji majo pač dekoderje že not, drugi ne, ponavad cenejši mal manj, da majo že to not, je pa definitivno tud to, da če ma dekoder not, se da štimat, al digitalni al pa analogni signal, sam mislm, da ne preklaplja, morš to narest ročno.
Pri mojem TV (Sony LCD) imam na daljincu funkcijo, kjer lahko ročno preklopim iz analognega v digitalni signal.
Morda je napočil čas, da odpreš in prebereš dokumentacijo od TVja. Tudi navodila.
Glej, izhajala sem iz podatkov, ki jih je napisala, ne pa si narisala zgodbice o drugih dejstvih, o katerih ne vemo nič.
Torej, če drži to, kar je napisala, da je kupila TV, ki ne podpira digitalnega signala, potem naj naredi to, kar sem napisala.
Če pa ima težave z nastavitvijo, naj drugače napiše vprašanje….
Sicer pa lahko nehaš z oholostjo, če ji človek le želi pomagati.
Glej, izhajala sem iz podatkov, ki jih je napisala, ne pa si narisala zgodbice o drugih dejstvih, o katerih ne vemo nič.
Torej, če drži to, kar je napisala, da je kupila TV, ki ne podpira digitalnega signala, potem naj naredi to, kar sem napisala.
Sicer pa lahko nehaš z oholostjo, če ji človek le želi pomagati.[/quote]
in od kod ti ideja, da njen TV ne podpira digitalnega signala?
seveda se analogna po postavitvi vprašanja sploh ne oglasi več. ali morda bere navodila od tv?
v slo se skorajda ne prodajajo novi tv brez dig. dekoderja. tako da mislim, da je pač na digitalni tv sprejemala analogni signal…..
tud če ne podpira digitalnega signala, kar je mejhna verjetnost, je še zmer dejstvo, da ne rab vlačit tv nazaj, pa se bockat ker tvo kupt oz. menjat z doplačilom ampak se da za tistih 50 eur kupit samostojni dekoder… ampak ok, tistmu k se da prerekat pa nazaj včat tv, nej se, tist k se mu ne da, nej pogleda nastavitve tv, al pa nej si kup pretvornik.
1. Eni ste pač ovce in se ne zavedate svojih pravic in mislite, da se morate bockati za nekaj, kar vam pripada.
2. Za nekoga je 50€ veliko, za drugega malo…
3. In četudi si teh 50€ lahko privošči – zakaj bi se pustila nategovati (če je to res, kar je napisala)??
in od kod ti ideja, da njen TV ne podpira digitalnega signala?[/quote]
Počasi preveri naslov teme in uvodni post.
S tem končujem debato s tabo, saj sem na njeno vprašanje odgovorila in upam, da ji je pomagalo. Ti pa se kregaj sam s sabo.
1. Eni ste pač ovce in se ne zavedate svojih pravic in mislite, da se morate bockati za nekaj, kar vam pripada.
2. Za nekoga je 50€ veliko, za drugega malo…
3. In četudi si teh 50€ lahko privošči – zakaj bi se pustila nategovati (če je to res, kar je napisala)??[/quote]
lej al se greš smešit za nekej kar se izkaže, da je tvoja napaka, pa se greš bockat, zamenjaš tv za kerga boš recimo doplačal/a 50 eur ali več, al greš pa v štacuno pa riskiraš tistih 50 eur za dekoder pa maš mir. drugač pa kt sm že omenu, večina televizij ma že dekoderje, razen če se kupuje kej v akcijah iz starih zalog al pa po smešno nizki ceni, k je že sama kvaliteta tv vprašljiva… pa še to, če ma tolk in tolk eur za nov tv, ma pol tud za dekoder, ker če nima je definitivno najcenejš varianta med tv od prej pa dat 50 eur za dekoder pa je stvar rešena.
in od kod ti ideja, da njen TV ne podpira digitalnega signala?[/quote]
Počasi preveri naslov teme in uvodni post.
S tem končujem debato s tabo, saj sem na njeno vprašanje odgovorila in upam, da ji je pomagalo. Ti pa se kregaj sam s sabo.[/quote]
1. samo zato, ker ženska ne zna nastavit televizorja, še ne pomeni, da zadeva ne podpira digitalnega signala.
2. če je šla letos kupit v trgovino digitalno televizijo in ima certifikat digi, potem ni variante, da TV ne bi podpiral signala. Letos tudi ni bilo v trgovinah več digitalnih televizij, ki bi podpirale drugačna digitalna kodiranja.
Tako, da preden se osmeši v trgovini, naj vsaj napiše, kaj za vraga od televizorja ima, da ji tu povemo, kaj mora naredit, da bo sprejemala signal. Če pa se izkaže, da ima samo analogno TV ali TV ki ne podpira MPEG4 kodiranja, pa nazaj k prodajalcu. Pa še tu je vprašanje, če res lahko uveljavlja stvarno napako. Pred tem pa je treba eliminirat bolj verjetne vzroke.
Brez točnega modela in tipa TV-ja ne moremo svetovati, ker je vzrok lahko v več stvareh…
no ja glede na to, da je bil test na SLO 2, me čudi da ti to vidiš po Kanalu A.
sicer pa, imaš očitno nastavljeno dostopanje analgognit programov, nekateri TV-ji imajo možnost preklapljanja med digitalnim in nalaognim smao z enim gubombom na dalincu.
no ja glede na to, da je bil test na SLO 2, me čudi da ti to vidiš po Kanalu A.
sicer pa, imaš očitno nastavljeno dostopanje analgognit programov, nekateri TV-ji imajo možnost preklapljanja med digitalnim in nalaognim smao z enim gubombom na dalincu.[/quote]
testi so bili na tvs2, akanal in tv3
Se bo analogno vrnilo.
Forum je zaprt za komentiranje.