Google Office
Potem pa probaj jutri še virtualni office (oz. operacijski sistem), ki teče na Linux-u
klikni na Virtualna pisarna,
za prijavo pa up: gost geslo gost
pa prosim brez …khm…
Ko si že ravno omenil Word in Excel :))
Mr. G. je kupil Writely , ki ga že lahko uporabljaš, Google Spreadsheets pa je tudi že v limited testu, tako da daleč od tvojih razmišljanj nismo več.
Je pa tudi znano, da Google počasi želi “izrinit” MS, zadnji Googlov dosežek je ta, da je EU na podlagi G.jevih pritiskov MSju jasno dala vedeti, da Vista ne bo dobila dovoljenja za prodajo v EU, če ne bojo spremenili nekaterih stvari, ki so sedaj v beta različicah (predvsem integracija IE7 v Visto)
Mah googl je pred dnevi objavil spletno stran:
Google browser sync, ki ponuja sinhronizacijo firefox-a . torej priljubljenih
in vseh ostalih jajc z piškotki vred, torej imaš na svoji mašini doma
firefoxa, pa ga daš sinhronizirati preko googla z službeno mašinco.
sicer se potem tukaj pojavlja kup vprašanj okrog googlovega dolgega
nosa, kaj vohlja – pa vendar pač ponuja nekaj, kar drugi ne ponujajo (še)..
MS je pa počasi zaspal, googla se bo pa potrebno malce bati :)))
Že Netscape je imel davno možnost shranjevanja zaznamkov na oddaljeni računalnik. Tako da je tu Google izumitelj tipa Microsoft oz po domače “po dovolj dolgem času se nihče več ne bo spomnil, da cesar še vedno hodi gol okrog”.
Zakaj ne damo Googlu še svoje PIN in druge kode, da bodo še namesto nas delali, če že itak hočejo imeti vse?
Evo, pa smo še bližje tvojim predvidevanjem.
thinkfree online je pa že precej blizu pravemu Officu. Odpiraš, popravljaš, shranjuješ, šeraš in še marsikaj lahko Wordove, Excelove ali PPjeve dokumente. Ni važno ali je na računalu Office ali ne, ali je Win, Linux, Unix ali Mac-OS.
Poleg vsega dobiš še 1GB online placa (max 10Mb na dokument).
Sicer je zaenkrat (vsaj odpiranje in shranjevanje lokalnih dokumentov) še malo štorasto, ampak je šele beta, tako da počasi bo…
Res je. Ne boš verjel hmmm, ko sem se hotel registrirati, sem ugotovil, da sem to zadevšno že preizkušal – čakalo me je kar nekaj dokumentov, ki se jih tedaj poskusno prepisal na strežnik. Vse skupaj so medtem celo izboljšali. Morda smo le še malce preveč scrkljani z odzivnostjo domačih računalnikov. Tudi dilema glede zaupnosti podatkov se takoj pojavi, podobno kot pri Googlovih brezplačnih ponudbah. Vsekakor pa gre za pomemben napredek tudi na tem področju.
Vse je super in OK, ima samo eno pomankljivost. Stric Google ti nadzira VSE dokumente. Do sedaj ti je lahko šaril samo po pošti in arhiviral tvoje brskalne navade. V primeru, da mu prepustiš še pisarnico, si pa njegov.
varnost in zasebnost sta na 0!
Virtualna pisarna, poslovni naslov za podjetje d.o.o., s.p., zavod. Cena že za 1,17 €/dan. To je manj kot ena kava na dan. Virtualna pisarna po vseh krajih po Slo. Ljubljana, Maribor, Koper. Celje, Ptuj, Novo mesto…
Forum je zaprt za komentiranje.