odklepanje mobitelov

Moj mobilec je star preko 5 let in razmišljam o nakupu novega. Ker bi mojega dala potem našemu otroku, ki uporablja predplačniški drugega operaterja, me zanima, ali lahko pri mobitelu zahtevam, da mi odklenejo mojega starega? Ali nimam pravice do tega? Pogodbe ni bilo z moje strani, oziroma se je že zdavnaj iztekla.

Ja, 20€ je odklep telefona. Jaz pa sem ga sama odklenila sebi in sodelavcu v minutki
Če katera želi, mi naj sporoči IMEI svojega tel. (15 mestna IMEI številka je identifikacijska številka vsakega GSM aparata, ki jo dobite tako, da prižgete aparat brez ali z SIM kartico in pritisnete *#06#. IMEI številka ne sme vsebovati nobenih presledkov ali drugih znakov ( / – ).), znamko tel. in operaterja, pri katerem je tel. zaklenjen.

Sicer deklica ni napisala, kateri gsm aparat ima spljoh.
Če ima nOkio – lahko sama poizkusi preko spletne strani http://www.odkleni.si/index.php
za druge telefone so pa domači odklepalci čisto primerni.
Cena 20€ je pa tudi sprejemljiva, pač tako je.
Drugače ti pa gsm aparate odklene vsak privatni prodajni center

Večkrat pritisneš # ali *, piše na strani. Pred kratkim sem po tistih navodilih zaradi menjave operaterja ženi odklenil prastaro Nokio 3310, uspešno. Enostavno se mi zdi trapasto kupovati nov telefon, če stari še vedno deluje in pokrije vse potrebe.
p.s.
Heh, se bo kdo javil, da je potrebno zaradi omejevanja recesije kupit nov telefon, pa ne onega najcenejšega, ker ni dovolj dober

Forum je zaprt za komentiranje.