Glasba
Iščem primerno glasbo za v pizzerijo. Kakšno italijansko, francosko. Tako romantično, zabavno in ne pop glasbe. Poznate kakšne izvajalce ali naslove pesmi. Prosim vas za pomoč! Lahko tudi španske, dalmatinske,… Poznate npr. gostilni Kaval? No v podobnem stilu in podobno vzdušje je v pizzeriji. Se prvi Provansa, Toscana,….
Jaz ti lahko napišem kaj od tega, kar imam doma na CD-jih. Kar se tiče francoske glasbe, bi lahko na primer vrtela glasbo iz filma Amelie. Potem Edith Piaf. Potem sem si jaz na primer zmiksala te stare italijanske canzone (od Al Bana preko Umberto Tozzija, Anne Oxa in podobno). Pa osebno imam špansko ljudsko glasbo s kastanjetami. Pri Dalmatinskih imaš tudi polno izbire, že če začneš z Daragojevičem, pa nadaljuješ s kakimi dalmatinskimi klapami. Lahko si izbereš tudi grško glasbo. Obstaja polno dobre glasbe tujih držav. Mi smo doma bolj zapriseženi folkloristi, tako da imamo tudi kar precej ljudske glasbe. Lahko si omisliš celo Ježka. Ali stare slovenske zimzelene popevke. Ne vem, če te s tem dolgočasim, ker ne vem točno, kakšen okus imaš oziroma kaj točno hočeš za tvoje goste. Se mi pa zdi to dosti dobra ideja in pametna alternativa tej bučni novejši glasbi, ki zame včasih sploh ni več glasba.
Ana, naj ti prepišem naslove pesmi z dvojnega CD-ja od Edith Piaf:
– LA VIE EN ROSE
– LES AMANTS DE PARIS
– HYMNE A L’AMOUR
– A L’ENSEIGNE DE LA FILLE SANS CCEUR
– JE HAIS LES DIMANCHES
– PADAM… PADAM
– HEUREUSE
– JOHNNY TU N’ES PAS UN ANGE
– BRAVO POUR LE CLOWN!
– C’EST A HAMBOURG
– LA GOUALANTE DU PAUVRE JEAN
– LE “CA IRA” (ta C je v bistvu un francoski S, ko ima C spodaj še eno kljukico)
– SOUS LE CIEL DE PARIS
– L’HOMME A LA MOTO
– LES AMANTS D’UN JOUR
– EDEN BLUES
– JE SAIS COMMENT
– MON MANEGE A MOI
– NON JE NE REGRETTE RIEN (ta je po moje najbolj znana)
– MILORD
– LA BELLE HISTORIE D’AMOUR
– LES FLONFLONS DU BAL
– LES MOTS D’AMOUR
– MON DIEU
– LES AMANTS
– EXODUS
– FALLAIT-IL?
– DANS LEURS BAISERS
– LA FOULE
– CRI DU CCEUR
– TIES Y’LA UN MARIN
– MARGOR CCEUR GROS
– LE DROIT D’AIMER
– A QUOI CA SERT L’AMOUR (spet tisti francoski C s kljukico)
– C’EST TOI
– L’ACCORDEONISTE
Drugače pa Amelie ni glasbenica, ampak naslov francoskega filma, ki lani zaradi “bivšega našega” filma Na naši zemlji ni dobil Oscarja za najboljši tuji film. Glasbo je delal Yann Tiersen.
Komadi s CD-ja so:
– J’Y SUIS JAMAIS ALLE
– LES JOURS TRISTES
– LA VALSE D’AMELIE
– COMPTINE D’UN AUTRE ETE: L’APRES MIDI
– LA NOYEE
– L’AUTRE VALSE D’AMELIE
– GUILTY
– A OUAI
– LE MOULIN
– PAS SI SIMPLE
– LA VALSE D’AMELIE (versin orchestre)