Najdi forum

Splash Forum Arhiv Glasba, film in fotografija ROCK-HELP!!!

ROCK-HELP!!!

Spoštovani,vašo pomoč potrebujem! Imam oddajo v udarnem terminu-rock oddajo ,a moj šef ne mara ‘žaganja’-IRON MAIDEN,METALICA, AC/DC,…se razumemo! ROCK je dejansko zelo širok pojem, a dandanes ..kdo pa še posluša zeppeline,sabbathe, rainbow,van haleh, ….Vprašanje,dragi moji: Sedite sredi tedna v svoji najljubši sobi- in poslušate ROCK oddajo- kaj vam pride na misel, kaj je VAŠ ROCK? Kako se skozi ROCK identificirate? Kaj bi radi poslušali, ko ste doma, ali zunaj pijete pivo in s prijatelji poslušate radio-jasno,ROCK. hvala

Ja, rock’n’roll je zelo širok pojem…moj mainstream rock pa so The Strokes (Is This It), Black Rebel Motorcycle Club, Oasis (predvsem poslušaj Definitely Maybe in (What’s the Story) Morning Glory?), the Verve, the Stone Roses, Travis (The Man Who, Good Feeling), the Smiths, Placebo, U2…take stvari so po moje bolj za na ekran.
Mare, za katero televizijsko hišo pa delaš? In sporoči, če se ti zdi kaj od tega sploh sprejemljivo;)
Lp;
Norah

popravek: za katero radijsko ne tv =)

No ja, prav “žaganje” redkokdo rad posluša, tudi jaz ga pretirano (oz. sploh) ne maram. Čeprav recimo jaz Metallice ne bi uvrstila ravno pod žaganje. 🙂 (Od albuma Master Of Puppets je Metallica čisto znosna.:))
Drugače je rock res zelo širok pojem. Kaj bi si zavrtela? Led Zeppelin, Rolling Stones, Dorosi, Janis Joplin, ta stari Scorpionsi, The Cult, Mötley Crüe, Pearl Jam, The Cure, Bon Jovi tudi nekako pašejo vmes… Veliko se jih zdaj niti ne spomnim.
Ne smem pa pozabiti tudi bogatega izbora starega yugo-rocka – obvezno dodam zraven!

Zame so to npr Aerosmithi pa Rollingi, pa tud ksni hudi komadi iz 80`s…. pa tud U2…

stari dobri gn`r, zaklonišče prepeva, doorsi, led zepellin, nirvana, green day, REM, radiohead, aerosmith, rollingi, pearl jam, pink floydi, deep purple,…

Hvala vam!!!Vendar problem ni v moji rock izobrazbi ali v mojem razmišljanju o tej zvrsti,moj okus-lasten so zeppelini,black sabbath,VAN HALEN,PINK FLOYD,aerosmith…da ne naštevam-problem je v poslusalcih,da niso navajeni bolj trdega zvena,ala satriani ali ac/dc in bi radi poslušali bolj umirjen R’N’ROLL.k ako vse zadovoljit? NEMOGOČE! KLEOPATRA, METTALICA JE žaganje,mogače črni album ne toliko,mogoče S&M tudi ne-poznava album,vendar GARAGE INC. ni za na radio-se strinjaš?Meni je krasen,a ne smem zamoriti mojih poslušalcev,v tem je cach!Tudi nirvana in green day so pretežki,žal.. Kleopatra,zanimivo, da si omenila CURE-zame so…ZAKON, a nisem ziher, da jih dam med rock, kaj praviš?Ajda in Kim pa-zelo se strinjam z vajinim izborom,sicer pa nekaj vam razkrijem-sem tisti rocker po duši,ki mu je všeč zven kitare-kot garry moore,satriani ali page…oh,pa eddy van halen…ste za? POZDRAVČEK VSEM.

Norah,rad bi ti odgovoril,za katero radijsko postajo gre,a ne na tej strani?

Sem pustila mail, če te zanima:
[email protected]
lp

Ojla Mare!!!

Vidim, da se trudiš…upam, da najdeš kaj inspiracije. Jaz vsekakor držim pesti zate, sicer pa VSE glasbene okuse, četudi so to rock okusi, je težko zadovoljiti na enem mestu.
Saj veš – jaz prisegam na Inxse, pa Dire straitse….pa še enkrat na Straitse….pa še ….
Naj malo pokomentirajo drugi….

Pa enga ljubčka!!!

Mare, a veš, da sem sama tudi imela pomisleke, ali The Cure pašejo med rock. Pa sem jih vseeno napisala, čeprav še vedno nisem čisto ziher … 🙂 So pa res
zakon, se strinjam.

Si si pa na svoje vprašanje že sam odgovoril – nemogoče je zadovoljiti vse okuse. Ker pa verjetno tvojo oddajo poslušajo tako “težki” kot bolj “soft” metalci, je najboljše, da zavrtiš vsakega po malo. Bo še najmanj nerganja.
Pa kakšno lepo rock balado vmes zavrti, da bojo (bomo?) še ženske zadovoljne, prav? 🙂
Vsaj to namigni, v katerem koncu Slovenije se te da slišat. Prosiiiiim?

LP!

:)) The Cure so britpop :))))

Kleopatra,zate:Štajerska. Ce ti je Kleopatra ime, veš,da je za časa tvojega ljubimca Julija Cezarja obstajala luštna utrdba imenovana Celeia,no jaz sem pa precej blizu-oz naš oddajnik.Tamara, hvala za poljubček,prav imaš,vse je težko zadovoljiti-HEJ, luštna izbira glasbe. Glede the cure pa,poslušam jih dan za dnem,obenem pa ,draga Kleopatra,KAJ PA JE DANES ROCK? No,Game over to definitivno niso,a kaj, če se slučajno dogodi, da jih zanese in posnamejo tko-en rock komad? In potem zavrtim njihov komad?Pa veš,da me poslušalci linčajo,s tabo na čelu!To je danes problem,ker tudi-primerjalno-Shakira ali Avril niso rockerice,a nekaj njunih pesmi paše v ta žanr.Naj me metalci ne grajajo, a dejstvo je primerjalno.Tamara je omenila INXSESE,je to rock???Da skrajšam,rock je širok,kot…..vesolje?No,malo manj,vendar za vse se najde nekaj .Hvala vam,čeprav še zdaleč nismo NITI ZAČELI debatirat .

Norah,sem ti poslal e.mail,a je zavrnjen. Nimam ideje,oglasi se. Ninko, britpop? Kaj to pomeni, razloži nam,prosim?

Dire Straits, Duran-Duran, Queen, Status Quo, Uriah Heep, Nazareth, Police, Matchbox… ah dobri stari časi.

No, to je bilo rečeno nekoliko v šali, čeprav bi se dalo potegniti določene paralele. Hmmm tipični predstavniki britpopa (britanski pop, z nekaterimi svojimi značilnostmi) so:
Coldplay
Pulp
tudi Oasis
in še cela množica drugih bendov.

Sicer pa bi dal jaz na tvoj seznam še kakega Billy Idol-a čeprav tudi že spada bolj k pop kot rock. Mogoče še kak Midnight Oil, poskusi z Ramonesi, Cake (priredba I will survive), The Bates imajo dobro priredbo Billy Jean od Michael Jacksona (sploh bi se dal narest celo oddajo s punk rock priredbami) Kak bolj lahkoten rock so REM. Potem še Steve Vai, Sisters of Mercy, da ne omenjamo starejših rockovskih zvrsti in smeri od beach rocka do raznih hipijevskih variant, doorsi, hendrix, začetni rollingstonesi, ma tega je ko listja in trave.
Sicer je pa meni izbor ki ste ga predhodniki že povedali zakon.
Od floydov sem pa itak fan.

Tako. Dosti za danes.

Niko

Niko, če si že omenil termin BRITPOP, prav ta mesec se je po britanskih kinematografih začel vrteti dokumentarec Live forever (glej link).

Mare, poslala sem ti mail, upam, da ga boš tudi dobil. Ne vem sicer kakšen je koncept oddaje, samo jaz bi se na tvojem mestu v vsaki ukvarjala z nekim markantim obdobjem v zgodovini rocka. Posvetiš eno uro (ali več) npr. izvajalcem britpopa, poveš nekaj zanimivosti o skupinah, tedanjim (političnim) razmerah, vplivih le-te na muziko in obratno… nekaj v tem stilu v glavnem. Vse preveč,se mi zdi, je dandanes enih oddaj, kjer brez smisla vrtijo eno in isto sranje (oziroma je smisel v čimvečkratnem predvajanju in prodaja plošč), manjka pa kvalitetnih »izobraževalnih« vsebin s poudarkom na kakovostni glasbi.
Le še to; prosim, ne obremenjuj se toliko s tem, kaj bo komu (večini) všeč, za to so glasbene želje in pocukrani programi z Attomic Kitten&co., oddaja o rocku, naj tudi ima njej primeren rock attitude.

Niko, če si že omenil termin BRITPOP, prav ta mesec se je po britanskih kinematografih začel vrteti dokumentarec Live forever (glej link).

Mare, poslala sem ti mail, upam, da ga boš tudi dobil. Ne vem sicer kakšen je koncept oddaje, samo jaz bi se na tvojem mestu v vsaki ukvarjala z nekim markantim obdobjem v zgodovini rocka. Posvetiš eno uro (ali več) npr. izvajalcem britpopa, poveš nekaj zanimivosti o skupinah, tedanjim (političnim) razmerah, vplivih le-te na muziko in obratno… nekaj v tem stilu v glavnem. Vse preveč,se mi zdi, je dandanes enih oddaj, kjer brez smisla vrtijo eno in isto sranje (oziroma je smisel v čimvečkratnem predvajanju in prodaja plošč), manjka pa kvalitetnih »izobraževalnih« vsebin s poudarkom na kakovostni glasbi.
Le še to; prosim, ne obremenjuj se toliko s tem, kaj bo komu (večini) všeč, za to so glasbene želje in pocukrani programi z Attomic Kitten&co., oddaja o rocku, naj tudi ima njej primeren rock attitude 8povej to šefu;)).
Lep dan;
Norah

Zdravo Mare!

Naj se ti oglasi še ena ljubiteljica Metallice!
Rock je svoboda,
je veter v laseh, lahko nežen spomladanski, ki ti nagajivo meče kodre las v oči da nič ne vidiš in se smešno spotikaš,
lahko pa je mogočen hurikan, ki vzdigne hišo in jo prestavi sto kilometrov stran,
vmes pa je na kupe nians.
Nagajivi spomladanski vetrc bi bili lahko romantični Scorpionsi, s hurikanom bi pa primerjala Slayerje. Mimogrede, bobnar od slednjih se je v zadnjem projektu pridružil skupini Apocalyptica, ki dela priredbe metalskih komadov s klasičnimi godali (violončelo).
Poslušaj si komad One iz Metallicine plate “And justice for all”!
Zame je to komad vseh komadov. Začne se kot nežna balada, kitare mojstrsko ubirajo strune v popolnoma originalni melodiji, pridruži se srce trgajoče besedilo o vojni, pehotni mini ki je človeku vzela vid, govor, ude, dušo, da ne more niti živeti, niti dostojno umreti, tudi Boga prosi za pomoč; komad preide v “žaganje”. Ampak kakšno! Ritmično in melodično dovršeno , žaganje z namenom! Saj govori o vojni! Izraža ves gnev in bes, nemočni bes malega človeka, ki ne more storiti prav ničesar, da bi se situacija izboljšala.
Tako jaz poslušam rock, zelo čustveno. Pa nikar zdaj ne misli da sem neka zajebana metalka, ki si že petnajst let ni oprala čupe in sezula puma visokih superg. Videti sem navadno dekle v kikli in z dojenčkom v naročju. In znam iti tudi na koncert klasične glasbe, ali pa jazza. Šla bi pa tudi na Madonnin koncert, ko bi nam prišla blizu.
Če se ti zdi moje mnenje zanimivo, ti drugič napišem še kaj več.

LP, Irena

POZDRAV VSEM,
IRENA, misel moja se strinja s tabo, kajti rock se mora poslušat s srcem in dušo (kot seveda vsaka glasba) a zven kitare, kateremu nekateri posmehljivo pravijo žaganje je velikokrat iraz srca. Tudi jaz poslušam rock kot melodijo, ki ni samo napisana nota na listu papirja, napiši še kaj,bom vesel. NIKO,hvala za kratko predstavitev britpopa,glede Floydov pa se globoko strinjam.NORAH,dobil sem mail,oddaja pa ni koncipirana v smislu marketinga tako,da je tvoja ideja dobrodošla,nekaj tega pa sem imel tudi že v glavi kot koncept,še preden smo štartali oddaje.

mare

Mare, sploh nisem imela v mislih tvoje oddaje, ko sem govorila o »reklamnih« predvajanjih , če bi delal po navodilih kake založbe, verjetno ne bi nas spraševal za mnenje, kajne?
Veliko uspešnih oddaj ti želim!!
Norah

Kleopatra,ob sredah zvečer od osmih,a pride kdo na žur v soboto v Velenje? Bo tudi rock,med drugimi zvrstmi.

Kaj pa CCR ali pa Slade, pa Eagles ali pa Status quo, pa Level 42? Dobri stari soft rock, ki gre v uho….čeprav ne vem zakaj bi bila Metallica ali pa Iron maiden (zakon) prehuda za na radio?!?! če lahko kar naprej vrtijo razne rave komade pa razne narodnjake od doli, zakaj ne bi smeli še malo ta prave muzike??

Bi z veseljem prišla, pa sem žal predaleč. Pa drugič. 😉

Bravo, Jaka!

Končno eden “ta prau”!

New Report

Close