Pomagajte – hočem violino !
Pozdravljeni vsi glasbeniki!
Najbolj na svetu si želim violino. Le kje naj jo kupim? Narejeno imam nižjo glas. šolo, ampak zaključila sem že pred 10-imi leti. Znanje imam ampak kje dobiti violino? Šla sem po trgovinah in nikjer jih ne prodajajo. Jaz bi kakšno starejšo oz. rabljeno, ne nove… koliko je pa cena približno? NAJLEPŠA HVALA ZA VSAKO MALENKOSTNO POMOČ!
Za staro menda tako veš, da boš (verjetno) dala več kot za novo. Odvisno no tudi od tega, kako je ohranjena, če je kje počen les slučajno, in kakšna bi bla recimo nova, a je ročno delo itd.
Po mojem pa, da če daš oglas v oglasnik, ali pa greš pogledat oglase na srednji glasbeni al pa akademiji v Ljubljano, tam najdeš vse.
Drugače je pa cena nove, ampak po mojem je to ena Češka ali Madžarska brezvezna, okrog 50 000 SIT. Za staro rabljeno lahko daš pa tudi 10 000 DEM.
Jaz sem si kupovala sicer violončelo, ful dobro staro čelo, dala bi okrog 5 000 DEM, vredno je blo pa sigurno dvakrat toliko. Če je starejše, je boljše, ker ma lepši zvok, les se navzame vseh tistih vibracij, ne vem točno kaj se že zgodi, v glavnem. No za violine pa itak isto velja.
Drugače si pa res raj ne kupovat tistih novih violin, majo tak bedn zvok, ne vem kako bi ga opisala. Drgače sem tudi sama igrala violino, poleg čela, in sem mela eno šolsko, neke Češke izdelave, čista beda res.
Te češke violine dobiš že za 30.000 sit, sama sem razmišljala, da bi svojo staro prodala, vendar se še nisem dokončno odločila (treuntno pa igram na eno nemško), če se odločim za prodajo, ti sporočim – od kod pa si?
Npr. v Ljubljani so imeli violine v Avtotehni (blizu kolodvora, ne vem pa, če jih še imajo), imajo jih tudi v tisti novi glasbeni trgovini pri Kongresnem trgu, pa pri Demšarju v Stari Ljubljani, glasbena trgovina, specializirana za godala pa je tudi v Mengešu (Tartini ali kako se že imenuje), potem ti pa preostanejo še oglasi za privat nakup, ali pa daš kak listek na srednjo glasbeno in Akademijo, vglavnem, viloine so povsod, če človek dobro gleda… ;-))
Veliko sreče pri nakupu, pa sproči, kako si opravila!
P.S. Tudi jaz ti pa ne svetujem teh najcenejših – če le lahko daš malo več, se ti bo to obrestovalo, saj res ni veselje igrati na slab in hreščeč inštrument!
juhu, ful ste mi pomagali vsi, res ste cukrčki. našla sem eno violinco, staro okol 50 let, sicer jo bom dobila kar zastonj, ampak brez loka in strun – sama jo bom mogla zrihtat, ko bom pa se kolkr tolk naučila bom pa vrnila nazaj in si kupila svojo. tako nekako je rekel lastnik. dobim jo konec julija, potem si bom vzela enega instruktorja iz akademije (bom dala oglas – kakšnih 2000-2500/h??), pol bom pa špilala, da se bo ljubljana tresla!!! super. kolk mal je potrebno, da si izpolniš največjo življenjsko željo!! juhu, komaj čakam. nevem kako naj zdaj zdržim 1 mesec brez violince! pol pa nohte ostričt in na delo! HVALA VSEM, BLAZNO STE SUPER IN STE MI DALI NAJBOLJŠE NASVETE! lepo se imejte!
PS: bruc, 250.000 je zame zdele fuuuuuuuul preveč. mogoče pa čez 5 let odkupim? 🙂 čuvaj jo!
He, he, Maja, ful mi je všeč tvoj entuziazem in zelo zelo blizu (pa celo isto ime imava 🙂 – no, jaz sem se tukaj spremenila v mayo, da se ne mešava!) – a veš da imam občutek, kot da bi samo sebe brala pred nekaj leti, ko sem začela prav tako z ljubiteljskim igranjem violine in je zdaj seveda za nič na svetu več ne spustim iz rok – še več, če grem kamorkoli, gre moja ljubezen seveda z mano in tako bo šla kmalu tudi za dober mesec na morje! :-)) (moram sprobat, kakšna je akustika ob obali! :-))
Seveda pa globoko sočustvujem s tabo, da boš morala še ves mesec preživeti brez najlepšega predmeta na svetu! 🙂
Veliko sreče pri učenju (ja, cena, ki si jo postavila – 2000 – 2500 sit/h je kar nekako prava, jaz plačujem podobno, pač po dogovoru, včasih tudi kaj znižajo :-), pa lahko se oglasiš s kakim mailom, če ga imaš, da rečeva še kako o tem, izmenjava kake informacije o notah itd.
Lep pozdrav, Maja
Prodam violino in vso ostalo pripadajoco opremo – Violina je od DEMŠARJA in sicer celinka. Vse je v odlicnem stanju. Moznost ogleda v Ljubljani ali Novemu mestu. Cena po dogovoru!
031228608 Joze ali na mail [email protected]