Najdi forum

risanke

a mogoce kdo ve kere risanke so tanajbolse v povezavi z bozicem?

Gasilec samo-Božične zgodbe, Pikijev čarobni Božič, Božični angel, Jelenček Rudolf.
Te božične risanke poznam jaz. Ne vem sicer za kako starost otroka gre. Obstajajo pa še druge božične risanke, vendar ne vem njihovih naslovov. Najbolje, da povprašaš v kaki trgovini z videokasetami. Ali pa v vidoteki, če gre zgolj za isposojo.

Meni je zelo všeč risanka (je v bistvu risani film, samo en) SNEŽENI MOŽ!
Ni sicer dobesedno božična, a je tudi to zimsko vzdušje itd., všeč pa mi je predvsem zaradi glasbe – avtor te je Howard Blake! (obstaja namreč več risank s tem naslovom in niso vse “prave”, ta je le ena), avtor risanke pa je menda Raymond Brigges ali nekaj takega, in v naslovu igra pesem I’m walking in the air (in potem v risanki, ko leti s sneženim možem po zraku z roko v roki, tudi en deški sopran poje to prelepo pesem, zaradi katere je avtor glasbe zaslovel po svetu čez noč!). Je pa žal bolj redko na TV, jaz sem jo do zdaj gledala enih trikrat, dvakrat v otroštvu in enkrat mislim, da sem jo lani ujela in obujala spomine! 🙂 Toplo priporočam!

Samo res!! To je pa res prekrasna risanka. Pa risano ni s takimi ostrimi potezami, ampak vse skupaj tako malo zabrisano. Zdaj si me pa spomnila, res prekrasna pesem!!! :))) Tud jaz warmly recommend!!!

Sedaj sem se spomnila še nekaj božičnih risank: Kraljestvo pravljic, Božični večer male Ane, Najlepše božično darilo, Lenkine božične sanje, Najlepše božične risanke, Tri čarobne božične zgodbe, Tiha noč. Večina teh lahko kupiš v knjižnem klubu Svet knjige.

Ja, Don Vito, vidim, da imava kar podoben okus! No, če bo letos spet kje na sporedu, te bom opozorila (in jo seveda gledala tudi sama)! 😉
Lp, Maja

najboljša je Nightmare before christmas (ne vem kako je v slovenščini…), risanka s super stilom. je še komu všeč?

mhm. meni je bila tudi vsec 🙂

Ja, Tim Burton’s The Nightmare before christmas. Samo ni prava risanka, mislim, da se uporablja tudi tehnika plastelina. Vsekakor noro dobra zgodba in realizacija, samo ni primerna za najmlajše.

Božični risani filmi so ene najlepših risank. Vso tisto božično vzdušje, čisto nek drug svet, zimska idila, človeku je kar žal da ni več majhen otrok.

Meni osebno so bile najbolj všeč:

– Srečko (saj verjetno poznaš – Rdeč okrasek na novoletni jelki, ki mu je ime Srečko)
– Jelenček Rudolf

Še nekaj jih je samo se ne spomnim naslovov.

zdravo.

moi malcek zelo rad gleda bozične risanke in bi jih rada poiskala na youtubu

pa me tanima ce kdo ve kaksne naslove pa da jih lahko najdem na you tubu

hvala ze za u naprej

tonka

New Report

Close