Najdi forum

Splash Forum Arhiv Glasba, film in fotografija glasbeniki, pomagajte!!

glasbeniki, pomagajte!!

Pozdrav!
Zanima me kako zgledajo sprejemni izpiti na glasbeni pedagogiki na pedagoški fakulteti, če imam te podatke:

1.IZVAJANJE PROGRAMA NA KLAVIRJU:
-ena etuda (Cramer, Czerny op. 740)
-J.S.Bach: Allemande, Sarabanda in Gigue iz francoske suite
-Ena sonata: Haydn, Mozart, Beethoven
-Ena skladba 19. ali 20. stoletja

2.PREIZKUS SOLFEGGIA Z DIDAKTOM:
PISNI DEL:
-zapis intervalov in akordov
-kratek diatonični ritmično-melodični diktat
USTNI DEL:
-prepoznavanje in petje intervalov do decime, prepoznavanje in petje durov in molov kvintakordov z obrati, zvečanih in zmanjšanih akordov ter dominantnega septakorda z obrati
-petje ene etude po lastni izbiri s solmizacijskimi zlogi po prehodni teoretični analizi. Literatura: Zorislava Vasiljević: Melodika I (kandidat pripravi iz vsake tonalitete po eno etudo)
-prima vista petje enostavnejše melodične teme. Literatura: A: Marković: 555 tem

Zelo bi bila hvaležna vsakemu odgovoru (lahko mi pišete tudi na mail), saj nikjer ne dobim teh informacij.

Kako misliš, kako izgledajo? Jaz imam sicer bolj izkušnje z violino, ne s klavirjem (pa ne na pedagogiki), a saj je povsod podobno – pač naštudiraš program, ki si ga navedla, in zaigraš tam tisto, kar ti rečejo (ponavadi ni treba vsega, vsaj na izpitih na glasbeni je tako, ampak ti določijo en izbor, a naštudirati moraš seveda vse, saj ne veš, kaj ti bodo dali).
Kaj pa imaš končano do zdaj – nižjo ali srednjo glasbeno? Če imaš srednjo, tako in tako ne bo problem, saj si vse to že več ali manj dala skozi!
Lp

Končano imam nižjo glasbeno- klavir, ampak za to šolo papir (da si končal srednjo glasbeno) ni potreben. Ja, verjetno moraš res vse naštudirat, potem ti pa oni odločijo kaj moraš zaigrat. To pa ni malo dela, ane.. Vsaj pomojem..
Hvala, Maja!

Ah, ne se sekirat, veš kako je, tukaj se zelo pozna, če je človek pod stresom; npr. lahko še ne vem kako zvadiš vse od začetka do konca, pa če te bo zelo strah, lahko takoj nastopi blokada in ne zaigraš nič na koncu! Če pa si vsaj kolikor toliko solidno zvadila (saj ti bo šlo, če imaš nižjo končano, eni še tega nimajo!) in si sproščena na izpitu (mogoče malo meditacije ali kakega sproščanja pomaga!) pa ni problema – misli si, da tudi če se kje malo zmotiš, ni nič hudega (saj se vsak kdaj) in igraš lepo dalje – brez skrbi, veš česa so vse oni tam navajeni! 🙂
Saj se tudi največjim zvezdam zgodi, da se kdaj na velikem koncertu zmotijo, pa kaj, ni konec sveta! Ljudje se kvečjemu nasmehnejo in si oddahnejo, v smislu: glej, saj je tudi on samo človek!
Poskusi vaditi kolikor toliko redno, dokler ne bo šlo (ne vem zdaj, ali morate igrat na pamet ali ne, pa tudi če je na pamet, včasih spregledajo, če imaš tremo, in ti pri kaki skladbi mogoče dovolijo note) in predvsem z ljubeznijo do glasbe, ne z odporom, saj se to čuti v izvedbi; in manj ti bo kdorkoli “zameril”, če bo lepo in z občutkom zaigrano, četudi narediš kakšno napakico, kot pa če bo vse skupaj togo, brez duše, da se bo videlo, da ti je to bila samo ena neprijetna obveznost zate, četudi bo brez napak – igraj torej sproščeno ter z ljubeznijo in samozavestjo! To je osnovni recept! (no, seveda se predpostavlja, da prej zvadiš program! :-))
Vso srečo! Maja

Kako si zlata! Hvala!!

Ni za kaj! Pa seveda poročaj kaj, kako je šlo! 😉

Živjo! Mene pa zanima glede vpis v srednjo glasbeno…Igram klavir…Pa me ubistvu zanima kok so to kei strogi, kolk moraš približno vadit…Pa tko no..xD. Kako zgleda itd. Pa če gdo ve..Je ponavadi zlo huda konkurenca? x).

New Report

Close